۰

اولین بانوی ایرانی که پیش از سلمان فارسی مسلمان شد

یکی از ایرانیانی که در جریان حملات اعراب بدوی به یمن به اسارت درآمده و به یهودیان یثرب فروخته شده بود؛ بانوئی میان سال، اصالتا ایرانی و اهل اصفهان بود.
کد خبر: ۲۴۲۹۳۹
۱۵:۲۹ - ۱۴ آبان ۱۳۹۹

شیعه نیوز: شاید خیلی‌ها ندانند که اولین ایرانی که اسلام آورد، نه صحابی بزرگ «سلمان فارسی»، بلکه بانوئی ایرانی و اهل اصفهان بوده است!

اما اینکه چطور این بانوی ایرانی که لقب «مادر ایرانیان» -امه الفارسیه- را به او داده بودند؛ قبل از سلمان فارسی به حضرت ختمی مرتبت محمد بن عبدالله (ص) ایمان آورده و مسلمان شده بود؛ داستانی دارد که باید اول آن را بیان کرد.

ایرانیانی که «ابناء الاحرار» شدند

چهار دهه قبل از ولادت حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) مردم یمن از حملات پادشاهان حبشه در رنج و عذاب بودند. زیرا پادشاهان حبشه هرچند سال یکبار به یمن حمله میکردند و این سرزمین را مدتی در اشغال نگه میداشتند و منابعش را غارت میکردند.

برای همین بزرگان یمن که به دنبال پیدا کردن راهی برای قوی شدن کشورشان در برابر حبشیان بودند؛ نمایندگانی را به دربار پادشاه ساسانی روانه کردند و از پادشاه ساسانی خواستند که گروهی از مردان جنگجو و مدبر ایرانی را به همراه خانواده هایشان به یمن بفرستد تا در قبال مالیاتی که مردم یمن به حکومت ایران میدهند، آن‌ها از یمن و مردمش در برابر متجاوزان محافظت کنند.

به این شکل گروهی از ایرانیان از راه دریا به سرزمین یمن که در جنوب کشور عربستان قرار داشت، مهاجرت کردند. در طول چند دهه این ایرانیان با مردم یمن صمیمیتی عجیب پیدا کردند و در آن سرزمین به «ابناء الاحرار» یعنی فرزندان آزادگان شهرت پیدا کردند.

اما گاهی اتفاق می‌افتاد که به دلیل حملات قبایل بدوی عرب ساکن در جزیره العرب (عربستان) به بخش‌هایی از سرزمین یمن، برخی از ایرانیان به اسارت قبایل عرب در می‌آمدند و به عنوان برده به ثروتمندان مکه و یا یثرب فروخته می‌شدند.

بانوئی در جستجوی حق و حقیقت

یکی از ایرانیانی که در جریان حملات اعراب بدوی به یمن به اسارت درآمده و به یهودیان یثرب فروخته شده بود؛ بانوئی میان سال، اصالتا ایرانی و اهل اصفهان بود.

در زمانی که رسول اکرم (ص) همراه مسلمانان از مکه به مدینه هجرت کردند، این بانو به سن پیری رسیده بود و در یثرب زندگی میکرد. از آنجا که ایشان حساسیت و مهر مادری نسبت به بردگان ایرانی داشت، به او لقب «امه الفارسیه» داده بودند.

این بانو بعد از مشاهده پیامبر (ص)، دقت در رفتار و گفتار او حق و حقیقت را در کلام و رفتار ایشان یافت. پس به خدمت پیامبر رفت و به ایشان اعلام کرد که تا به امروز به دین زرتشتی اعتقاد داشته، ولی از الان دین اسلام را جایگزین اعتقاد قبلی اش می‌کند. به این ترتیب ایمان آورد و مسلمان شد.

دو ماه بعد برده‌ای ایرانی به نام «روزبه» (سلمان فارسی) به مدینه آورده شد. «مادر ایرانیان»، اما وقتی روزبه را دید، او را به سوی پیامبر راهنمائی کرد. آخر این روزبه ایرانی سال‌ها به دنبال یافتن حقیقت و دیدن «پیامبر آخرین» آوارگی و سختی‌های بسیار تحمل کرده بود. خود سلمان فارسی میگوید: «وقتی که وارد مدینه شدم، زنی اصفهانی را دیدم که قبل از من به حضور پیامبر رفته و مسلمان شده بود، او مرا به سوی آن حضرت راهنمایی کرد.»

به این شکل اولین مسلمان ایرانی که دلی مهربان برای مادری کردن برای ایرانیان در غربت داشت، هم خود حقیقت را یافت و به آن ایمان آورد و هم سلمان فارسی را به سوی آن حق و حقیقت راهنمایی کرد.

ایمان آوردن جمعی ایرانیان ساکن یمن

شاید جالب باشد که بدانید بعد از «امه الفارسیه» و «سلمان فارسی»، بقیه ایرانیان هم با یک پیشگوئی صحیح پیامبر اکرم (ص) ایمان آورده و مسلمان شدند.

ماجرا از این قرار بود که «باذان بن ساسان» که فرمانروای ایرانی یمن از سوی پادشاه ساسانی بود؛ از طرف خسرو پرویز مامور شده بود که «محمد بن عبدالله (ص)» که به او نامه نوشته و وی را به اسلام آوردن دعوت کرده بوده، را دستگیر و به ایران روانه کند!. البته این دستور بعد از پاره کردن نامه حضرت رسول توسط خسرو پرویز بود.

باذان، اما ماموری به سوی مدینه فرستاد تا او حقیقت را درباره پیامبر بفهمد تا بعد از آن چاره‌ای برای اجرای دستور خسرو پرویز بیابد. بعد از اینکه نماینده باذان به نزد پیامبر رسید، رسول الله (ص) به او خبر داد که شب قبل خسرو پرویز به دست پسرش شیرویه کشته شده و تا مدتی دیگر خبر این قتل به باذان میرسد.

وقتی خبر قتل خسرو پرویز به باذان رسید و ایرانیان و مردمان حق طلب یمن پیشگوئی پیامبر (ص) را صحیح دیدند، باذان، هیئتی را با هدایای بسیار به نزد رسول خدا (ص) در مدینه فرستاد. باذان در نامه‌ای به پیامبر از ایشان خواسته بود کسی را برای آموزش اسلام به سوی یمن بفرستد و در ضمن فرمانروای مسلمانی را هم برای یمن برگزیند.

اما پیامبر (ص) ابتدا خود باذان را به عنوان کارگزارشان در یمن منصوب کردند و سپس حضرت علی (ع) به عنوان نماینده پیامبر (ص) به یمن رفتند و مردم را به اسلام دعوت کرده و اسلام را به آن‌ها آموزش دادند؛ و به این ترتیب یمنی‌ها و ایرانیان ساکن یمن به شکل جمعی در سال دهم هجری قمری اسلام آوردند.

منبع: سایت با حجاب

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: