به گزارش «شیعه نیوز»، وزیر ادغام دانمارک اعلام کرد، دولت کپنهاگ بهزودی لایحهای ارائه خواهد داد که کمک مالی کشورهای خارجی به مساجد در این کشور را دشوارتر میکند. وی همچنین از تشدید فعالیتها علیه کنترل اجتماعی "منفی و افراطگرایی" خبر داد.
پیش از این اقدام روزنامه ملی "برلینگسکه" در اوایل امسال گزارش داد که عربستان سعودی، از طریق سفارتخانه خود در دانمارک، حدود پنج میلیون کرون (معادل ۷۹۰ هزار دلار) به مسجد تایبا در کپنهاگ انتقال داده است.
به دنبال آن موارد دیگری از همین نوع مطرح شد و بحثی را در این مورد به راه انداخت که مساجد دانمارکی کمک مالی خود را از کجا به دست میآورند و چه نیروهایی آنها را کنترل میکنند. متعاقباً، دولت سوسیال دموکرات این کشور برای جلوگیری از جریان پیدا کردن پول از سمت اهداکنندگانی که "مشکوک و غیردموکراتیک خارجی" خواند، یک توافق پارلمانی ارائه کرد.
"ماتیس تسفای"، وزیر ادغام دانمارک در فیسبوک در این باره گفت: مسلماً خودم را از نیروهای افراطگرا در مساجد دانمارکی دور نگه میدارم. اگر کمکهای مالی از سمت سازمانهایی سرازیر شود که میخواهند ارزشهای دموکراتیک اساسی را تضعیف کنند، یک مشکل واقعی وجود دارد.
قانون فوق، پذیرش پول از سمت افراد، سازمانها و اتحادیههایی را که به گفته آنها با ارزشهای دموکراتیک، آزادیهای بنیادین و حقوق بشر مخالف هستند و آنها را تضعیف میکنند، به یک جرم بدل میکند. ایده این است که یک لیست سیاه از اهداکنندگان ممنوع ایجاد شود و بحث جاری هم درباره این است که آیا کشورها هم باید شامل این لیست بشوند یا خیر.
یکی از طرفداران توافق بین حزبی که بیشتر از اینکه شامل متحدان بلوک سنتی قرمز سوسیال دموکراتها باشد، از اعضای راست میانه بلوک "آبی" تشکیل شده، حزب مردم دانمارک است. "پیا کورسگارد"، رهبر سابق و بانفوذ این حزب از این توافق استقبال کرد.
وی خاطرنشان کرد: مسلماً نظامهای خاورمیانه نباید اجازه داشته باشند به مساجد یا مدارس قرآنی در دانمارک به منظور تضعیف ارزشهای دانمارکی، پول بفرستند. بنابراین ما از این اقدام استقبال میکنیم و منتظر جلوگیری از حملات به دموکراسی که از نهادهای "رادیکال" ناشی میشود، هستیم.
دولت دانمارک به خاطر تأخیر در ارائه این قانون از سمت بلوک آبی مورد انتقاد قرار گرفته، اما تسفای گفت که این لایحه ظرف چند هفته ارائه خواهد شد. قانون جدید جدای از متوقف کردن کمکهای مالی خارجی به مساجد، مجازاتهای مربوط به کودک همسری و ازدواج اجباری را هم تشدید میکند.
اسلام بزرگترین اقلیت دینی در دانمارک است که پیروان آن بیش از ۳۰۰ هزار تن یا در واقع ۵.۴ درصد از جمعیت ۵.۸ میلیونی دانمارک را تشکیل میدهند.