۰

آیا هیچ معصومی جز پیامبر اسلام( صلی الله علیه و آله و سلم )،قدرت شناخت امام علی( علیه السلام ) را نداشت؟!

ابتدا باید گفت در ارتباط با آنچه در پرسش آمده و در مورد شناخت مقام امام علی( علیه السلام ) روایاتی وارد شده است: 1. پیامبر( صلی الله علیه و آله و سلم ): «یا علی! کسی غیر از من و تو، خدا را آن‌گونه شایسته او است، نشناخت و کسی غیر از خدا و من، تو را آنچه که شایسته تو است، نشناخت‏».
کد خبر: ۲۰۴۸۰۷
۱۱:۵۶ - ۰۵ آذر ۱۳۹۸

شیعه نیوز:
پرسش
آیا صحیح است که پیامبر( صلی الله علیه و آله و سلم ) به امام علی( علیه السلام ) فرمودند: جز خدا و من کسی تو را نشناخت؟ آیا حضرت زهرا(سلام الله علیها) نتوانست امام علی( علیه السلام ) را بشناسد؟
پاسخ اجمالی
ابتدا باید گفت در ارتباط با آنچه در پرسش آمده و در مورد شناخت مقام امام علی( علیه السلام ) روایاتی وارد شده است:
1. پیامبر( صلی الله علیه و آله و سلم ): «یا علی! کسی غیر از من و تو، خدا را آن‌گونه شایسته او است، نشناخت و کسی غیر از خدا و من، تو را آنچه که شایسته تو است، نشناخت‏».[1]
2. پیامبر( صلی الله علیه و آله و سلم ): «ای علی؛ خدا را جز من و تو نشناخت؛ و مرا جز خدا و تو نشناخت؛ و تو را جز خدا و من نشناخت».[2]
3. روزی عمر از ابوذر در مورد امام علی( علیه السلام ) پرسید. ابوذر گفت: او مردی است که من او را نمی‌شناسم. پیامبر( صلی الله علیه و آله و سلم ) کلام ابوذر را تأیید کرد و فرمود جز خدا و من امام علی( علیه السلام ) را نشناخت.[3]
در این مورد ابتدا باید گفت که این روایات در منابع رده اول شیعی وجود ندارد، اما در برخی منابع کهنی که قابل استناد نیز می‌باشند، می‌توان این روایات را یافت. به هر حال، با فرض پذیرش روایت، مراد آن نیست که دیگر معصومان نتوانسته‌اند پیامبر اسلام( صلی الله علیه و آله و سلم )‌و یا امیر المؤمنین( علیه السلام ) را بشناسند، بلکه از آن‌جا که پیامبر( صلی الله علیه و آله و سلم ) نزدیک‌ترین انسان تمام تاریخ به خدا است، شناخت او نسب به پروردگار چند درجه بیش از دیگران است و امام علی( علیه السلام ) نیز از آن‌جا که نفس پیامبر اسلام( صلی الله علیه و آله و سلم ) بوده است،[4] این دو معصوم، شناخت بیشتری نسبت به یکدیگر داشتند و همین مقدار برای پذیرش روایت کافی است و نیازی نیست که معتقد باشیم که شناخت دیگر معصومان، شناخت ناقصی بوده است.

[1]. ابن شهر آشوب مازندرانی، مناقب آل أبی طالب ع، ج 3، ص 267- 268، قم، علامه، چاپ اول، 1379ق.
[2]. حلی، حسن بن سلیمان بن محمد، مختصر البصائر، محقق، مصحح، مظفر، مشتاق، ص 336، قم، مؤسسة النشر الإسلامی، چاپ اول، 1421ق.
[3]. حافظ برسى، رجب بن محمد، مشارق أنوار الیقین فی أسرار أمیر المؤمنین ع، محقق، مصحح، عاشور، على‏، ص 173، بیروت، أعلمی‏، چاپ اول، 1422ق.
[4]. ر. ک : «زندگی‌نامه امام علی( علیه السلام )»، 98397؛ «زندگی‌نامه صعصعة بن صوحان»، 81229.

T

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: