۰

مهمترین وظایف فردی و اجتماعی یک مسلمان از دیدگاه اميرالمومنين(ع)

به عیوب و نقایص خودمان فکر کنیم و در صدد رفع آنها باشیم
کد خبر: ۱۲۲۶۵۶
۱۱:۰۸ - ۳۱ تير ۱۳۹۵
شيعه نيوز: یا أَيُّهَا النَّاسُ طُوبَى لِمَنْ شَغَلَهُ عَيْبُهُ عَنْ عُيُوبِ النَّاسِ وَ طُوبَى لِمَنْ لَزِمَ بَيْتَهُ وَ أَكَلَ قُوتَهُ وَ اشْتَغَلَ بِطَاعَةِ رَبِّهِ وَ بَكَى عَلَى خَطِيئَتِهِ فَكَانَ مِنْ نَفْسِهِ فِي شُغُلٍ وَ النَّاسُ مِنْهُ فِي رَاحَةٍ 
امام علی علیه السلام: اى مردم خوشا به حال كسى كه عيب شناسى نفس، او را از عيب جويى ديگران باز دارد، و خوشا به حال كسى كه به خانه و خانواده خود پردازد، و غذاى حلال خود را بخورد، و به اطاعت پروردگار مشغول باشد، و بر خطاهاى خويش بگريد، و همواره به خويشتن خويش مشغول باشد و مردم از او در امان باشند./ نهج البلاغه-بخشی از خطبه 176

همانطور که در این فراز از فرمایش امیرالمومنین پیداست، مهمترین وظایف فردی و اجتماعی از این قرار است:

1- به عیوب و نقایص خودمان فکر کنیم و در صدد رفع آنها باشیم
2-از عیب جویی نسبت به دیگران و توجه به زندگی و شخصیت مردم بپرهیزیم
3-اولویت در تربیت و توجه و همچنین محبت و سازندگی، خانواده است، مبادا دیگران برای خانواده خودمان مقدم کنیم که خسارتی جبران ناپذیر خواهد داشت!

4-خوراک حلال و طیب رو جدی بگیریم و دست از مصرف این خوراکیهای آلوده که توسط شبکه پیچیده ای از دشمنان خدا در سراسر جهان تولید و تبلیغ و توزیع میشه دست بکشیم و سعی کنیم فقط و فقط از مواد خوراکی سالم و طبیعی استفاده کنیم/ از این فرمایش حضرت بوضوح مشخص میشه که اساس تربیت خصوصا در خانواده، استفاده از خوراک حلال و طیب هست!
5-می بایست همه کارهایمان را بر اساس جلب رضایت خدا و انجام دستورات او انجام دهیم! برای یکبار هم که شده همه کارهای روزانه مان را لیست کنیم و ببینیم آیا در راستای بندگی کردن و اطاعات از خدا هست یا خیر؟!

6-حیف است عبادتهایمان را از روی عادت و بدون شوق و رغبت انجام دهیم! اگر خدا توفیق عبادت خصوصا نماز را به ما عنایت کرده، سعی کنیم در نماز و دعا حالت تضرع و نیازحقیقی به درگاه خدا داشته باشیم. قطعا دلی که در اثر زیادی گناهان سخت نشده باشه، در پیشگاه خدا از لذت اشک، بی بهره نمیمونه!

7-انسان اونقدر وجودش وسیع هست و اونقدر نیازهای درونی و معنوی داره که اگر بخواد برای همه شون برنامه ریزی کنه و وقت بذاره دیگه فرصت پرداختن به دیگران و زندگیهای مردم رو نخواهد داشت! پس برای ساختن خودمون فکر و برنامه ریزی کنیم !

8-اگر توان کمک به دیگران رو نداریم! اگر نمیتونیم مشکلات دیگران رو حل کنیم! اگر برای فرهنگ و اخلاق دیگران نمیتونیم مایه بذاریم! لااقل با توجه و دقت در نیازهای خودمون، از اذیت و آزار دیگران اجتناب کنیم! متاسفانه این روزها به شکلهای مختلفی برای هم مزاحمت ایجاد میکنیم! انسان خوب و مومن کسی است که دیگران از دستش در راحتی باشن نه عذاب!

انتهاي پيام/٦٥٤
منبع: PARSINE
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: