۰

توصیف و موقعیت جغرافیایی ۶ مرز زمینی برای تردد زائران اربعین

اربعین حسینی یکی از بزرگترین گردهمایی‌های مذهبی جهان است که هرساله میلیون‌ها زائر از سراسر جهان به سمت کربلا حرکت می‌کنند. اربعین امسال در تاریخ ۲۵ اوت ۲۰۲۴« چهارم شهریور ۱۴۰۳» برگزار خواهد شد که برای تردد زائران از مرز ایران به عراق شش مرز زمینی در نظر گرفته شده است.
کد خبر: ۲۹۵۶۸۳
۱۱:۴۸ - ۰۱ مرداد ۱۴۰۳

شیعه نیوز | اربعین امسال در تاریخ چهارم شهوریور ماه و از طریق شش مرز زمینی تمرچین، باشماق، خسروی، مهران،چذابه و شلمچه برگزار خواهد شد.

به گزارش «شیعه نیوز»، اربعین حسینی یکی از بزرگترین گردهمایی‌های مذهبی جهان است که هرساله میلیون‌ها زائر از سراسر جهان به سمت کربلا حرکت می‌کنند. اربعین امسال در تاریخ ۲۵ اوت ۲۰۲۴« چهارم شهریور ۱۴۰۳» برگزار خواهد شد که برای تردد زائران از مرز ایران به عراق شش مرز زمینی در نظر گرفته شده است.

۱. توصیف و موقعیت جغرافیایی مرز تمرچین:

مرز تمرچین از توابع شهرستان پیرانشهر و در استان آذربایجان غربی از گذرگاه‌های رسمی جمهوری اسلامی ایران با کشور عراق است. این مرز به لحاظ موقعیت جغرافیایی از آب و هوای معتدلی برخوردار است.

۲. مسیر دسترسی به نقطه مرزی:

ارومیه - سه راهی حیدرآباد نقده - پیرانشهر - تمرچین
بوکان - میاندوآب مهاباد - سه راهی محمدیار - نقده - پیرانشهر - تمرچین

۳. تاریخ و ساعات مجاز تردد از مرز:

تردد از مرز رسمی تمرچین برای اربعین سال جاری شبانه روزی می‌باشد.

۴. امکانات پیش‌بینی شده و مزیت‌ها:

سمت ایران دارای مجتمع‌های خدماتی رفاهی و موکب. سمت عراق در طول مسیر موکب مستقر می‌باشد.

۵. مسیر تردد و اولین شهر داخل خاک عراق و نزدیک‌ترین شهر زیارتی:

حاج عمران - چومان - سوران - اربیل - سامرا - بغداد - کربلا - نجف اولین شهرستان پس از مرز و داخل خاک عراق شهرستان چومان با فاصله ۱۷ کیلومتر قرار دارد. نزدیک‌ترین شهر زیارتی نیز سامرا می‌باشد.

۶. فاصله مرز با شهرهای مختلف عراق:

از مرز تا کاظمین: ۵۲۵ کیلومتر
از مرز تا کربلا: ۶۴۵ کیلومتر
تبلیغاترسالت بار

از مرز تا سامرا: ۴۳۶ کیلومتر
از مرز تا نجف: ۷۱۰ کیلومتر

اطلاع رسانی از مرزهای تردد زائران اربعین

استان کردستان:

۱. توصیف و موقعیت جغرافیایی مرز باشماق:

مرز باشماق یکی از گذرگاه‌های رسمی جمهوری اسلامی ایران با عراق و منطقه اقلیم کردستان عراق است که در حد فاصل استان کردستان در ایران و استان سلیمانیه در عراق قرار دارد این گذرگاه در فاصله ۱۸ کیلومتری غرب شهر مریوان و در جوار روستای باشماق قرار گرفته است. مریوان سومین شهرستان پرجمعیت استان کردستان بعد از سنندج و سقز به شمار می‌رود. مریوان به کردی مه ریوان مرکز شهرستان مریوان یکی از شهرستان‌های مرزی با عراق به شمار می‌رود که در ۱۳۰ کیلومتری غرب شهرستان سنندج، مرکز استان کردستان قرار دارد.

۲. مسیر دسترسی به نقطه مرزی:

تنها مسیر دسترسی به مرز باشماق از شهر مریوان می‌باشد. تردد از شهر مریوان به باشماق با اتوبوس و مینی‌بوس شهری از داخل شهر به سمت مرز در مسیر ۱۸ کیلومتر به صورت رفت و برگشت امکان‌پذیر است. زائران به صورت فردی، خانوادگی و گروهی می‌توانند عازم مریوان شوند.

۳. مسیر دسترسی به شهر ایروان:

مسافت از سنندج تا مریوان: ۱۳۰ کیلومتر از دو مسیر می‌توان به شهر مریوان وارد شد:

مسیر سنندج مریوان جاده جدید
مسیر سنندج سروآباد – مریوان

۴. تاریخ و ساعات مجاز تردد از مرز:

تردد از مرز رسمی باشماق برای اربعین سال جاری از ساعت ۴.۳۰ بامداد تا ۱۷ تعیین شده است.

۵. امکانات پیش‌بینی شده و مزیت‌ها:

پیش بینی استقرار مواکب و ارائه خدمات در داخل استان همانند:

امکان اسکان در داخل شهر مریوان
پیش بینی پارکینگ استقرار خودروهای شخصی
استقرار حداقل ٤ موکب در داخل پایانه مرزی باشماق و یک موکب استراحت موقت در مرز باشماق عراق، یک موکب در شهر سلیمانیه و تلاش برای استقرار یک موکب در طول مسیر سلیمانیه، کرکوک و بغداد.
استقرار ایستگاه‌های پزشکی و درمانی و بیمارستان صحرایی در مرز باشماق

۶. مسیر تردد و اولین شهر داخل خاک عراق و نزدیک‌ترین شهر زیارتی:

پس از گذر از مرز باشماق به «پینجوین» که اولین شهر در اقلیم کردستان و در فاصله ۵ کیلومتری مرز قرار دارد وارد می‌شویم. مسیر تردد زائران در خاک عراق عبارتند از: سلیمانیه، چمچمال، کرکوک، طوزخورماتو، منطقه حسینیه، بغداد، کربلا، نجف. زائرین می‌توانند بعد از سلیمانیه از مسیر کرکوک به کربلا مشرف شوند.

۷. فاصله مرز با شهرهای مختلف عراق:

از مرز باشماق تا سلیمانیه: ۱۳۰ کیلومتر
از سلیمانیه تا بغداد: ۳۷۱ کیلومتر
از بغداد تا کربلا: ۱۳۳ کیلومتر

 

استان کرمانشاه:

۱. توصیف و موقعیت جغرافیایی مرز خسروی:

فاصله بین کرمانشاه تا مرز خسروی ۱۹۶ کیلومتر (با متوسط سرعت ۹۰ کیلومتر بر ساعت‏-حدود ۲ ساعت ۴۰ دقیقه)

۲. مسیر دسترسی به نقطه مرزی:

از طریق بزرگراه راه کربلا -کرمانشاه – خسروی. بزرگراه راه کربلا، از شهرستان ساوه شروع و تا مرز خسروی ادامه دارد.

۳. تاریخ و ساعات مجاز تردد از مرز:

۴. امکانات پیش‌بینی شده و مزیت‌ها:

با توجه به هماهنگی‌ها و توافقات انجام شده توسط مسئولین وزارت کشور و همچنین مسئولین استانی، در اربعین سال جاری تردد از مرز مذکور به صورت شبانه‌روزی است.

پیش بینی استقرا موکب‌ها و ارائه خدمات در طول این مسیر تا نقطه مرزی با استفاده از امکانات مردمی شهرها. تعداد مناسب گیت گذرنامه و سایر امکانات تردد در مرز خسروی و نیز به تناسب در سمت مرز کشور همسایه (منذریه) جهت به حداقل رساندن معطلی زائرین. کوتاهی فاصله بین پایانه‌ها تا نقطه‌ی صفر (کمتر از ۲۰۰ متر) جهت تردد آسان زائرین و عدم معطلی آنان. وجود بیش از ۲۰ هتل، مهمان پذیر و رستوران با قیمت و امکانات مناسب و قابل قبول جهت ارائه ی خدمت به زائرین. همجواری خط آهن مشهد تا کرمانشاه (تردد از کرمانشاه تا مرز با اتوبوس حدود ۲ ساعت خواهد بود). دسترسی به فرودگاه بین‌المللی کرمانشاه جهت انتقال زائران استان‌های مختلف کشور.

۵. مسیر تردد و اولین شهر داخل خاک عراق و نزدیک‌ترین شهر زیارتی:

پس از خروج از مرز، اولین شهر، خانقین است. فاصله کوتاهی مسیر مرز خسروی تا بغداد جهت تشرف زائرین به شهرهای مقدس کاظمین و سامرا از مزیت‌های این مرز می‌باشد.

۶. فاصله مرز با شهرهای مختلف عراق:

از مرز تا کاظمین: ۲۰۳ کیلومتر
از مرز تا کربلا: ۳۰۰ کیلومتر
از مرز تا سامرا: ۳۲۶ کیلومتر
از مرز تا نجف: ۳۸۰ کیلومتر

اطلاع رسانی از مرزهای تردد زائران اربعین

استان ایلام:

۱. توصیف و موقعیت جغرافیایی مرز مهران:

مِهران شهری در استان ایلام ایران است و مرکز بخش مرکزی شهرستان مهران است. شهر مهران در ۸۵ کیلومتری جنوب غربی شهر ایلام واقع شده‌است و بخشی از مناطق گرمسیری استان ایلام محسوب می‌شود. خروجی مهران از فعال‌ترین مرزهای رسمی ایران است که نزدیکی به شهرهای زیارتی عراق این مرز را به یکی از مهم‌ترین کانون‌های رفت‌وآمد زائران به ویژه در اربعین و صدور کالا به کشور عراق تبدیل کرده‌است.

۲. مسیر دسترسی به نقطه مرزی:

کرمانشاه - اسلام آباد -حمیل – چرداول- شباب- ایلام - مهران
کرمانشاه - اسلام آباد -ایوان غرب - ایلام - مهران
خرم آباد -کوهدشت- پل سیمره -شباب - ایلام -مهران -پلدختر -دره شهر – بدره- ایلام مهران
پلدختر- دره شهر - بدره - ملکشاهی - مهران
اندیمشک-دهلران -مهران

ملاحظه: کلیه مسیرهای دسترسی یاد شده به پایانه مرزی مهران به صورت زمینی امکان پذیر است.

۳. تاریخ و ساعات مجاز تردد از مرز:

پذیرش زائرین در پایانه سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی مرز مهران برای عزیمت به کشور عراق، شبانه‌روزی بوده و کلیه دستگاه‌های اداری مربوطه در پایانه مرزی مستقر و هیچ گونه تعطیلی در مرز وجود ندارد.

۴. امکانات پیش‌بینی شده و مزیت‌ها:

با توجه به امنیت و نزدیکی به شهرهای زیارتی عراق، این مرز را به یکی از مهم‌ترین کانون‌های رفت‌وآمد زائران به ویژه در اربعین و صدور کالا به کشور عراق تبدیل کرده است. با تلاش‌ها و اهتمام جدی مسئولین سازمان‌های ذیربط و با برنامه‌ریزی صورت گرفته، زیرساخت‌های لازم بمنظور ارائه خدمات مطلوب به زائرین در ایام اربعین توسط بخش‌های مختلف فراهم گردیده است. لازم به ذکر است در اربعین امسال نسبت به افزایش موکب‌ها و پیش بینی آب خنک و غذا، احداث سرویس‌های بهداشتی و نیز با ایجاد توقفگاه‌ها در ورودی کلیه شهرستان‌های مسیرهای تردد زائرین و مرز مهران و همچنین افزایش ظرفیت و تعداد پارکینگ‌ها اقدامات مؤثری صورت گرفته است و مساجد و حسینیه‌ها برای اسکان موقت زائرین در نظر گرفته شده و عوامل پلیس راه، گروه‌های امداد و نجات هلال احمر و پایگاه‌های اورژانس پیش بیمارستانی و فوریت‌های پزشکی در طول مسیرهای استان مستقر می‌شوند.

۵. مسیر تردد و اولین شهر داخل خاک عراق و نزدیک‌ترین شهر زیارتی:

بعد از انجام تشریفات گذرنامه‌ای و خروج از خاک ج. ا. ا از طریق پایانه بین‌المللی مرز زمینی مهران، شهرستان بدره عراق اولین شهرستان برای عزیمت زائرین به عتبات عالیات عراق می‌باشد و نزدیک‌ترین شهر زیارتی عراق به مرز مهران نیز کربلای معلی می‌باشد.

۶. فاصله مرز با شهرهای مختلف عراق:

از مهران تا کربلا: ۲۸۰ کیلومتر
از مهران تا کاظمین: ۲۸۳ کیلومتر
از مهران تا نجف: ۳۰۳ کیلومتر

جزئیات مرزهای تردد زائران اربعین ۱۴۰۳

استان خوزستان:

۱. توصیف و موقعیت جغرافیایی مرز چذابه:

شهرستان خرمشهر و دشت آزادگان از شهرهای مرزی استان خوزستان هستند. مرکز شهر خرمشهر، خرمشهر با فاصله ۱۳۰ کیلومتری تا اهواز و مرکز دشت آزادگان، سوسنگرد با فاصله ۱۲۵ کیلومتری از اهواز قرار دارد که دارای آب و هوای گرم می‌باشند. جز فعال‌ترین مرزهای رسمی کشور در ایام اربعین و سایر ایام سال برای زیارت و تردد زائرین به شهرهای زیارتی عراق و یکی از مهمترین پایانه صدور کالا و تجاری به کشور عراق می‌باشند.

۲. مسیر دسترسی به نقطه مرزی:

اصفهان - چهارمحال – ایذه – اهواز – خرمشهر – شلمچه فارس – بهبهان – شلمچه لرستان - اندیمشک – شوش - دشت آزادگان– چذابه ایلام – شوش –دشت آزادگان-چذابه کهکیلویه و بویراحمد – اهواز - شلمچه -چذابه بوشهر-هندیجان-ماهشهر-خرمشهر -چذابه لازم به ذکر است مسیر دسترسی به این دو شهرستان به صورت زمینی – هوایی میسر است. خط راه‌آهن به خرمشهر پایانه مرزی شلمچه؛ و فرودگاه بین‌المللی آبادان به پایانه شلمچه ۳۰ کیلومتر است.

۳. تاریخ و ساعات مجاز تردد از مرز:

پذیرش زائرین در پایانه مرزی شلمچه و چذابه برای عزیمت به کشور عراق شبانه روزی بوده و کلیه دستگاه‌های اداری مربوطه در پایانه مرزی مستقر و هیچ‌گونه تعطیلی در ایام اربعین و سال وجود ندارد.

۴. امکانات پیش‌بینی شده و مزیت‌ها:

با توجه به امنیت و نزدیکی به شهرهای زیارتی عراق، این مرز یکی از مهمترین کانون‌های رفت و آمد زائرین بویژه در اربعین، با توجه به وجود راه آهن و فرودگاه بین‌المللی اهواز و آبادان، صدور کالا به کشور عراق و مشترکات فرهنگی و قومی شهرهای مرزی این استان و کشور عراق می‌باشد. با تلاش‌ها و اهتمام جدی مسئولین سازمان‌های ذیربط و با برنامه‌ریزی صورت گرفته، زیرساخت‌های لازم به منظور ارائه خدمات مطلوب به زائرین در ایام اربعین از جمله پارکینگ‌های بزرگ شلمچه و چذابه حدود ۲۵۰ هکتار، خط راه آهن، فرودگاه بین‌المللی آبادان، سایت مواکب و… فراهم است. لازم به ذکر است در ایام اربعین امسال در ۲ مرز حدود ۷۰۰ موکب، آب بسته بندی، یخ، مواد غذایی، احداث سرویس بهداشتی، ایجاد توقفگاه در ورودی شهرهای استان همچون ایذه، اندیمشک، بهبهان، توسعه پارکینگ نسبت به سال‌های گذشته صورت گرفته، مساجد، حسینیه، مدارس، اردوگاه‌های راهیان نور، مواکب بین راهی، برای اسکان موقت در نظر گرفته شده است. پلیس راه، اورژانس، هلال احمر، پایگاه‌های اورژانس، مرکز بهداشتی درمانی شهید سلیمانی شلمچه و مرکز جامعه سلامت چذابه در پایانه مرزی آماده ارائه خدمات به زائرین گرامی می‌باشد.

۵. مسیر تردد و اولین شهر داخل خاک عراق و نزدیک‌ترین شهر زیارتی:

بعد از انجام تشریفات گذرنامه‌ای و خروج از خاک جمهوری اسلامی ایران از طریق پایانه مرز زمینی شلمچه به بصره و از چذابه به العماره، نزدیک‌ترین شهر کشور عراق و نزدیک‌ترین شهر مذهبی به پایانه مرزی شلمچه و چذابه، نجف اشرف می‌باشد.

۶. فاصله مرز با شهرهای مختلف عراق:

شلمچه تا نجف: ۴۶۰ کیلومتر
شلمچه تا کربلا: ۵۴۹ کیلومتر
شلمچه تا کاظمین: ۵۷۵ کیلومتر و و مسیر دیگر ۶۲۱ کیلومتر
چذابه تا نجف: ۳۷۵ کیلومتر
چذابه تا کربلا: ۴۶۰ کیلومتر
چذابه تا کاظمین: ۵۷۵ کیلومتر
چذابه تا سامرا: ۷۵۵ کیلومتر
نجف تا کربلا: ۷۸ کیلومتر
نجف تا کاظمین: ۱۸۰ کیلومتر

اطلاع رسانی از مرزهای تردد زائران اربعین

استان خوزستان:

۱. توصیف و موقعیت جغرافیایی مرز شلمچه:

شهرستان خرمشهر و دشت آزادگان از شهرهای مرزی استان خوزستان هستند. مرکز شهر خرمشهر، خرمشهر با فاصله ۱۳۰ کیلومتری تا اهواز و مرکز دشت آزادگان، سوسنگرد با فاصله ۱۲۵ کیلومتری از اهواز قرار دارد که دارای آب و هوای گرم می‌باشند. جز فعال‌ترین مرزهای رسمی کشور در ایام اربعین و سایر ایام سال برای زیارت و تردد زائرین به شهرهای زیارتی عراق و یکی از مهمترین پایانه صدور کالا و تجاری به کشور عراق می‌باشند.

۲. مسیر دسترسی به نقطه مرزی:

اصفهان - چهارمحال – ایذه – اهواز – خرمشهر – شلمچه فارس – بهبهان – شلمچه لرستان - اندیمشک – شوش - دشت آزادگان– چذابه ایلام – شوش –دشت آزادگان-چذابه کهکیلویه و بویراحمد – اهواز - شلمچه -چذابه بوشهر-هندیجان-ماهشهر-خرمشهر -چذابه لازم به ذکر است مسیر دسترسی به این دو شهرستان به صورت زمینی – هوایی میسر است. خط راه‌آهن به خرمشهر پایانه مرزی شلمچه؛ و فرودگاه بین‌المللی آبادان به پایانه شلمچه ۳۰ کیلومتر است.

۳. تاریخ و ساعات مجاز تردد از مرز:

پذیرش زائرین در پایانه مرزی شلمچه و چذابه برای عزیمت به کشور عراق شبانه روزی بوده و کلیه دستگاه‌های اداری مربوطه در پایانه مرزی مستقر و هیچ‌گونه تعطیلی در ایام اربعین و سال وجود ندارد.

۴. امکانات پیش‌بینی شده و مزیت‌ها:

با توجه به امنیت و نزدیکی به شهرهای زیارتی عراق، این مرز یکی از مهمترین کانون‌های رفت و آمد زائرین بویژه در اربعین، با توجه به وجود راه آهن و فرودگاه بین‌المللی اهواز و آبادان، صدور کالا به کشور عراق و مشترکات فرهنگی و قومی شهرهای مرزی این استان و کشور عراق می‌باشد. با تلاش‌ها و اهتمام جدی مسئولین سازمان‌های ذیربط و با برنامه‌ریزی صورت گرفته، زیرساخت‌های لازم به منظور ارائه خدمات مطلوب به زائرین در ایام اربعین از جمله پارکینگ‌های بزرگ شلمچه و چذابه حدود ۲۵۰ هکتار، خط راه آهن، فرودگاه بین‌المللی آبادان، سایت مواکب و… فراهم است. لازم به ذکر است در ایام اربعین امسال در ۲ مرز حدود ۷۰۰ موکب، آب بسته بندی، یخ، مواد غذایی، احداث سرویس بهداشتی، ایجاد توقفگاه در ورودی شهرهای استان همچون ایذه، اندیمشک، بهبهان، توسعه پارکینگ نسبت به سال‌های گذشته صورت گرفته، مساجد، حسینیه، مدارس، اردوگاه‌های راهیان نور، مواکب بین راهی، برای اسکان موقت در نظر گرفته شده است. پلیس راه، اورژانس، هلال احمر، پایگاه‌های اورژانس، مرکز بهداشتی درمانی شهید سلیمانی شلمچه و مرکز جامعه سلامت چذابه در پایانه مرزی آماده ارائه خدمات به زائرین گرامی می‌باشد.

۵. مسیر تردد و اولین شهر داخل خاک عراق و نزدیک‌ترین شهر زیارتی:

بعد از انجام تشریفات گذرنامه‌ای و خروج از خاک جمهوری اسلامی ایران از طریق پایانه مرز زمینی شلمچه به بصره و از چذابه به العماره، نزدیک‌ترین شهر کشور عراق و نزدیک‌ترین شهر مذهبی به پایانه مرزی شلمچه و چذابه، نجف اشرف می‌باشد.

۶. فاصله مرز با شهرهای مختلف عراق:

شلمچه تا نجف: ۴۶۰ کیلومتر
شلمچه تا کربلا: ۵۴۹ کیلومتر
شلمچه تا کاظمین: ۵۷۵ کیلومتر و و مسیر دیگر ۶۲۱ کیلومتر
چذابه تا نجف: ۳۷۵ کیلومتر
چذابه تا کربلا: ۴۶۰ کیلومتر
چذابه تا کاظمین: ۵۷۵ کیلومتر
چذابه تا سامرا: ۷۵۵ کیلومتر
نجف تا کربلا: ۷۸ کیلومتر
نجف تا کاظمین: ۱۸۰ کیلومتر

 

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: