۰

حقایقی در مورد خلافی خودرو که تا به حال نمیدانستید!

پرداخت خلافی خودرو یکی از مواردی است که باید هنگام خرید و فروش خودرو به آن دقت کرد. در برخی از مواقع دیده می‌شود که راننده‌ها به دلیل سنگین بودن جریمه‌های رانندگی اعتراض می‌کنند که این موضوع را پلیس راهنمایی و رانندگی به خوبی توضیح داده است.
کد خبر: ۲۷۱۰۳۸
۱۶:۰۰ - ۰۸ تير ۱۴۰۱

پرداخت خلافی خودرو یکی از مواردی است که باید هنگام خرید و فروش خودرو به آن دقت کرد. در برخی از مواقع دیده می‌شود که راننده‌ها به دلیل سنگین بودن جریمه‌های رانندگی اعتراض می‌کنند که این موضوع را پلیس راهنمایی و رانندگی به خوبی توضیح داده است. همانطور که می‌دانید وضع قوانین راهنمایی و رانندگی برای این است که بتوان عبور و مرور منظم‌تر داشت و در حین رانندگی آسیبی به اموال و جان افراد وارد نشود. از طرفی‌ام برخی از راننده‌ها به این قوانین پایبند نبوده و برای اینکه جان سایر افراد به خطر نیوفتد باید از اهرم فشار جریمه استفاده کرد. اگر جریمه‌های خود را پرداخت نکنید با جریمه مواجه خواهید شد و به عنوان خلافی خودرو برای شما ثبت می‌شود. در این مطلب سعی داریم که درباره انواع جریمه‌ها و روش‌های پرداخت آن توضیحاتی دهیم با ما تا انتهای متن همراه باشید.

رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی     

در سال‌های اخیر راننده‌هایی زیادی به بستن کمربند ایمنی عادت کرده‌اند و دلیل آن هم می‌تواند وضع قانون برای بستن کمربند باشد که در حقیقت برای حفظ جان افراد طراحی شده است. از طرفی‌ام برخی از راننده‌هایی که قانون را زیر پا می‌گذاشتن با وجود جریمه نبستن کمربند ایمنی، این قانون را رعایت می‌کنند. همچنین با وضع این قانون تا حدود زیادی از خسارت‌های ناشی از نبستن کمربند ایمنی هم کاهش پیدا کرده است.

پلیس راهنمایی و رانندگی به طور شفاف درباره جریمه‌ها تذکر داده است و صاحبان خودرو و راننده‌ها در صورت عدم رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، با افزایش خلافی خودرو روبه رو خواهند شد، پس بهتر است که فرهنگ سازی بیشتری صورت گیرد تا علاوه بر رعایت قانون، از جان سرنشینان خودرو هم محفاظت شود. تخلف‌های زیادی وجود دارد که علاوه بر خطر انداختن جان سرنشین‌ها با جریمه همراه بوده که شامل: استفاده از تلفن همراه، سرعت غیر مجاز و عبور از چراغ قرمز است. همچنین باعث می‌شود که به راننده نمره منفی تعلق گیرد و در صورت عدم پرداخت جریمه خلافی خودرو افزایش پیدا کند.

برای استعلام خلافی خودرو می‌توان از روش‌های آنلاین و آفلاین استفاده کرد که در ادامه توضیح خواهیم داد.

جریمه‌های رانندگی به چند دسته تقسیم می‌شوند؟

قبل از هر دانستن پرسش «چگونه خلافی خودرو بگیریم»، بهتر است که در ابتدا بدانیم چست و چه انواعی دارد؟ خلافی اتومبیل همه تخلفات و نقض قوانین رانندگی است که شما با وسیله نقلیه خود مرتکب می‌شوید. این موارد، در پرونده  خودروی  شما نزد نیروی انتظامی ثبت می‌گردد. بعضی از این خطاهای رانندگی جریمه دارند. با پیشرفت تکنولوژی پلیس هم در ثبت و ضبط جرایم رانندگی دقیق و عمیق تر عمل می‌کند. گواه این مطلب نصب دوربین های کنترل سرعت است: هر راننده که پایش را چند دقیقه روی کلاژ و دنده بگذارد( حتی در مسیرهای کوتاه)  نیز آن را تجربه می کند. اطلاعات میزان تخلفات رانندگی در سیستم‌های راهنمایی و رانندگی ثبت می گردد و روش ها و اپلیکیشن های مختلفی برای بررسی آنان وجود دارد.اگر شما هم قصد خرید و فروش خودرو دارید بهتر است بدانید که قبل از هرگونه اقدامی ‌باید خلافی خودرو صفر باشد. خلافی خودرو در صورت عدم پرداخت جریمه‌های رانندگی ایجاد می‌شود. از سوی دیگر اگر در خیابان پلیس راهنمایی و رانندگی به خودرویی دستور توقف دهد و بعد از استعلام متوجه شود که خلافی خودرو بیش از 1 میلیون تومان است، اتومبیل را اعمال قانون کرده و به پارکینگ منتقل خواهد کرد. در این صورت برای آزاد کردن خودرو باید استعلام خلافی را داشته باشید و بعد از آن به پرداخت جریمه‌ها بپردازید. در این قیمت درباره انواع جریمه‌های رانندگی برای راننده‌های متخلف توضیح خواهیم داد. به طور کلی جریمه‌ها به 4 دسته تقسیم می‌شوند که به شرح زیر است:

  • جریمه تسلیمی: پلیس راهنمایی و رانندگی در جریمه تسلیمی، برگه جریمه را به راننده متخلف تحویل می‌دهد.
  • جریمه الصاقی: در جریمه الصاقی، پلیس راهنمایی و رانندگی خودرو پارک شده را که در محل پارک ممنوع رویت کرده است، جریمه کرده و برگ جریمه را به ماشین الصاق می‌کند.
  • جریمه دوربینی: جریمه دوربینی یکی از جدیدترین نوع ثبت جرائم رانندگی است که کاربرد بیشتری در ثبت تخلفات و جریمه راننده‌های متخلف دارد. به طوریکه دوربین‌هایی در سطح شهر نصب شده که در صورت تخلف، خودرو را جریمه کرده و عکس ثبت شده را برای مالک خودرو ارسال کند. این دوربین‌ها بیشتر در خیابن‌ها و اتوبان‌هان دیده می‌شود تا نظم بیشتری برقرار شود.
  • جریمه دوبرگی: در جریمه دو برگی، پلیس راهنمایی و رانندگی راننده متخلف را به دلیل عدم توجه به دستور توقف پلیس علاوه ‌بر جریمه نقض قوانین راهنمایی و رانندگی که شامل برگ اول خواهد بود، برای عدم توجه به دستور توقف پلیس نیز جریمه خواهد کرد که شامل برگ دوم خواهد بود.

خرید بیمه شخص ثالث یکی از مواردی است که جزو قوانین راهنمایی و رانندگی بوده و در صورت عدم خریداری این بیمه نامه متخلف هستید و پلیس راهنمایی و رانندگی بدون استعلام خلافی، خودرو را متوقف می‌کند و به پارکینگ منتقل خواهد کرد. لازم است که در خرید بیمه نامه شخص ثالث دقت داشت تا علاوه بر بهره مندی از پوشش‌ها و مزیت‌ها با جریمه و توقیف خودرو مواجه نشوید.

حقایقی در مورد خلافی خودرو که تا به حال نمیدانستید!

چه زمانی خلافی خودرو دوبرابر می‌شود؟

برخی از افراد این سوال را دارند که آیا در صورت عدم پرداخت جریمه، خلافی خودرو دو برابر خواهد شد؟ مالک‌های خودرو تنها 60 روز برای پرداخت جریمه ‌فرصت دارند و در صورت عدم پرداخت جریمه، مبلغ هر چقدر باشد، دو برابر خواهد شد. همانطور که توضیح داده شد اگر جریمه خلافی بیش از 1 میلیون باشد دستور توقف خودرو صادر می‌شود. بنابراین بهتر است که با استعلام و پرداخت خلافی خودرو از این موضوع جلوگیری کرد.

کدام جریمه‌ها مهلت پرداخت دارند و در صورت عدم پرداخت در مهلت 60 روز، دوبرابر می‌شوند؟ جریمه‌های تسلیمی، الصاقی و خودداری مبلغ جریمه بعد از گذشت 60 روز در صورت پرداخت نشدن دوبرابر خواهند شد، اما در جریمه‌های دوبرگی و جریمه‌های دوربین مبلغ جریمه بعد از گذشت  60 روز و در صورت پرداخت نشدن دو برابر نمی‌شوند.

روش‌های استعلام و پرداخت خلافی خودرو

به طور تقریبی تمام کسانی که حداقل یکبار قصد خرید و فروش خودرو داشتند با خلافی خودرو آشنایی دارند و می‌دانند که روش‌های مختلفی برای استعلام و پرداخت خلافی خودرو وجود دارد. در حال حاضر راهنمایی و رانندگی کشور چند روش برای استعلام خلافی خودرو در نظر گرفته است که به صورت آفلاین و آنلاین امکان پذیر است.

 

مراجعه حضوری به مراکز پلیس 10+:

در روش پرداخت خلافی خودرو با مراجعه حضوری به پلیس 10+ می‌توان خلافی خودرو را استعلام کرد و از طریق دستگاه‌های خودپرداز این مبالغ را پرداخت کرد.

 

استعلام و پرداخت خلافی خودرو با تماس تلفنی:

در این روش با برقراری تماس با سامانه تلفنی گویای راهبر راجا به شماره  ۸۸۲۸۸۸۸۸ می‌توانید از جریمه‌های خودرو خود مطلع شوید.

 

خلافی خودرو از طریق پیامک:

 در خلافی خودرو از طریق پیامک کافی است که کد VIN کارت خودرو خود را همراه داشته باشید و به شماره پیامکی خلافی خودرو  پیامک ارسال کنید. سپس نتیجه استعلام خلافی خودرو ارسال خواهد شد. شماره پیامک خلافی خودرو ۱۱۰۱۲۰۲۰۲۰ بوده و در حقیقت تنها شماره پیامک خلافی 1401 همین شماره است. بعد از چند ثانیه، نتیجه استعلام برای شما ارسال می‌شود. در این روش علاوه بر مبلغ خلافی، شماره شناسه قبض و شناسه پرداخت برای شما ارسال خواهد شد و در نهایت از طریق دستگاه ATM قابل پرداخت است.

حقایقی در مورد خلافی خودرو که تا به حال نمیدانستید!

استعلام از طریق سایت پلیس راهور:

کافی است در روش استعلام از طریق سایت پلیس راهنمایی و رانندگی بر روی گزینه خدمات کلیک کرده و استعلام تخلفات خودروی خود را مشاهده کنید.

 

پرداخت خلافی با اپلیکیشن‌های موبایلی:

همانطور که می‌دانید این روز‌ها به دلیل پیشرفت تکنولوژی استفاده از اپلیکیشن‌ها مورد استقبال قرار گرفته است و برای راحتی افراد و افزایش سرعت پرداخت خلافی و استعلام، می‌توان از اپلیکیشن‌های موبایلی هم استفاده کرد.

 

نحوه کم کردن خلافی خودرو چگونه است؟

از آنجایی که برخی از افراد پلاک خودرو را مخدوش می‌کنند و باعث می‌شوند که سایر راننده‌ها جریمه شوند، بهتر است که استعلام خلافی خودرو را هر دو هفته یکبار دریافت کرد. با اطلاع از خلافی خود می‌توانید به سازمان مربوطه مراجعه کرده و درخواست بررسی و کم کردن خلافی را داشته باشید.

پس از پرداخت قبض جریمه، چه زمانی این مبلغ از خلافی خودرو کم می‌شود؟ با پرداخت قبض جریمه، بلافاصله جریمه برای خودرو شما تسویه می‌شود، اما از آنجایی که سایت پلیس راهور هر هفته یکبار به روز می‌شود، ممکن است که خلافی شما تا یک هفته در سایت راهور قابل مشاهده باشد.

 

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: