به گزارش «شیعه نیوز»، پیروزی طالبان باعث شده تا کشاورزان شاهدانه از پرداختهای مضاعف غیررسمی به دو گروه طالبان و مقامات محلی سابق رها شوند.
مقامات جدید طالبان برای سرکوب تجارت غیرقانونی مواد مخدر سوگند خوردهاند. تجارتی که تا حد زیادی در موفقیت طالبان برای فتح افغانستان و سقوط دولت گذشته در این کشور موثر بوده است اما اینک کاشت و تجارت گیاهان و محصولات خانواده کانابیس یا شاهدانه در افغانستان طالبان ادامه دارد و این تجارت توجه زیادی را به خود جلب کرده است.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی به مزارع خانواده گیاه شاهدانه، کانابیس یا خشخاش در افغانستان طالبان پرداخته و از حال و هوای کشاورزان این گیاه در افغانستان می گوید.
تاکنون هیچ چیزی برای کشاورزان گیاه شاهدانه یا کانابیس افغانستان تغییر نکرده است همه چیز مانند قبل میگذرد.
میوهٔ یا گل این گیاه، ریز و روغنی بوده و خاصیت آرامبخش و فعالسازی موقت مغز را دارد که از آن برای مصارف درمانی استفاده میشود. از بخشهای مختلف این گیاه مشتقات فراوانی از جمله تخم شاهدانه، الیاف شاهدانه و سایکواکتیوهایی مانند ماریجوانا و حشیش تهیه میشود.
حشیش از عصاره این گیاه تولید شده و ماری جوانا نیز یک ماده توهم زا و حاصل برگ های شاهدانه است.
غلامعلی یکی از کشاورزان گیاه شاهدانه است و در زمین 3 هکتاری خود در خارج از قندهار گیاه شاهدانه میکارد.
این مزرعه در مسیر جاده اصلی شمال شرقی منطقه "پنجوایی" قرار دارد و گیاهان سبز تیره آن از روی بوی تندشان قابل تشخیص هستند.
علی در باره محصول مزرعه خودبه خبرگزاری فرانسه گفت: "ما بیش از هر دانه یا میوه دیگری، از شاهدانه سود میبریم".
او افزود: خشخاش به سرمایهگذاری و مواد شیمیایی بیشتر برای محافظت از گیاه در برابر آفت و بیماری نیاز دارد و من میتوانستم چیزهای دیگر بکارم".
در دولت قبلی افغانستان، برخی از کشاورزانِ حشیش به ازای هر کیلو محصول خشخاش 3 هزار روپیه پاکستان (17 دلار) به مقامات محلی این کشور پول میپرداختند.
طالبان 4 ماه پیش دولت گذشته و تحت الحمایه آمریکا در افغانستان را سرنگون کرد.
علی در این باره گفت: "پرداخت این پول رسمی و قانونی نبود. باید آن را می پرداختیم و گرنه آنها می توانستند مزرعه ما را نابود کنند".
خانواده علی در سال 2000 و درست کمی از قبل از پایان دوره قبلی حکومت طالبان مزارع ذرت خود را به مزارع گیاهان خانواده شاهدانه (کانابیس) تبدیل کردند و هیچ دلیلی برای پشیمانی ندارند.
علی و 20 نفر از بستگانش در حومه مزرعه آجری او زندگی و کار میکنند. آنها ثروتمند نیستند اما بچهها به مدرسه میروند و زندگی آنها با توجه به استاندارد و معیارهای زندگی روستایی در افغانستان خوب و راحت است.
این خانواده در مواقعی که کار زیادتری دارند، کارگرانی را استخدام میکنند.
گیاهان این مزرعه در ماه آینده پودر و فشرده شده و حرارت میبینند تا روغن آنها استخراج شود. سپس این محصول، به حشیش خمیر شکل و چسبناک سیاه و سبز برای فروش و صادرات تبدیل میشود.
کشاورزی مخدرها در افغانستان طالبان
هر کیلو از ماده خمیری تولید شده در این مزارع بین 10 تا 12 هزار روپیه پاکستان (60 دلار) به قاچاقچیان فروخته می شود.
علی میداند که قاچاقچیان آن را به دو برابر قیمت در ایران، پاکستان یا هند می فروشند اما امیدوار است شخصا حدود 3 هزار روپیه پاکستان در هر کیلو سود کند.
تمام این اتفاقات در حالی میافتد که طالبان به صورت رسمی با تجارت این مواد مخدر مخالفت میکند.
"یوسف وفا" یکی از مقامات مذهبی وسوالی قندهار در امارت اسلامی طالبان میگوید که افرادش در یک ماهه گذشته 1000 معتاد را دستگیر کردهاند.
وی در مصاحبهای گفت: ما در تلاشیم تا خشخاش و حشیش را شکست دهیم و مردم را از دست فروشندگان و قاچاقچیان دور کنیم.
وی افزود: ما به کشاورزان اجازه کاشت و پرورش این گیاه را نخواهیم داد.
طالبان رسما با تولید و تجارت مواد مخدر مخالف است اما کشاورزان شاهدانهکاران میگویند که طالبان هیچ کاری را برای جلوگیری از کشت محصولات آنها انجام ندادهاند و اوضاع کاری آنها با گذشته فرقی ندارد.
پیروزی طالبان باعث شده تا کشاورزان شاهدانه و کانابیس از پرداختهای مضاعف به دو گروه طالبان و مقامات محلی سابق رها شوند. در گذشته پرداخت پول به این دو گروه از سود کشاورزان این محصول می کاست.
علی کشاورز شاهدانه در افغانستان با اشاره به نیروهای طالبان گفت: "آنها اینک همین جا هستند اما دیگر چیزی از ما نمیخواهند".
انتهای پیام