۰

راه رهایی از مقایسه خود با دیگران را بیاموزید

مقایسه خود با دیگران یک کار بسیار اشتباه در زندگی است و عوارض جانبی را به همراه دارد، به همین دلیل باید اقدام به ترک مقایسه خود با دیگران کنید.
کد خبر: ۲۵۱۲۵۹
۱۰:۵۴ - ۲۶ بهمن ۱۳۹۹

«شیعه نیوز»: شاید این که خودتان را ملزم کنید تا با دیگران مقایسه نشوید، کار سختی باشد زیرا اکثر ما انسان ها در این دنیای مدرن به دنبال این هستیم که یک زندگی عالی و کامل داشته باشیم. اگر بخواهیم مدام دست یافته ها و موفقیت های خود را آزمایش کنیم و زیر سوال ببریم، احتمالاً از لحاظ ذهنی به هم می ریزیم. مقایسه کردن خودتان با دیگران یک کار کاملاً طبیعی است؛ حتی ممکن است باعث حسادت شود که این هم یک اتفاق طبیعی می باشد اما زمانی که مدام خودتان را درگیر کمبود ها کنید، یعنی روی چیزهای غلطی تمرکز کرده اید که می تواند عاملی برای جلوگیری از تفکر در مورد جنبه های دیگر زندگی باشد.

مقایسه مداوم در بسیاری از جنبه های زندگی با دیگران، عزت نفس شما را می کاهد و به شما احساس بدی در مورد خودتان می دهد. پس چنانچه در بخش سبک زندگی نمناک می خوانید بهتر است که به حس خود در مورد نیاز برای مقایسه با دیگران غلبه کنید و نگاه خود را نسبت به خودتان مثبت کنید. حتماً اهدافی را برای خود تعیین کنید که اعتماد به نفس شما را می سازد.

ترک عادت مقایسه خود با دیگران با پیدا کردن منبع رفتار های مقایسه ای
نوع نگاه به خودتان را مورد بررسی قرار دهید
اولین مرحله در فرایند تغییر نگاه به خودتان، این است که از افکاری که در مورد خودتان دارید آگاهی پیدا کنید. بدون این آگاهی نمی توانید مشکلات پیش زمینه ای را تشخیص دهید. بعد از این که یاد گرفتید وظایف سخت را به انجام برسانید و این الگوی غلط را ترک کنید، و از رفتار خود برای تغییر آگاهی پیدا کنید، پس قطعاً راحت تر به اهدافتان دست پیدا خواهید کرد.

خودتان و توانایی های تان را دست کم نگیرید
افرادی که دائم خود را با دیگران مقایسه می کنند اغلب به علت توجه به خلاقیت ها و ویژگی های دیگران نسبت به خود و توانایی های شان بی توجه می شوند و به یک فرد منفعل که چشم و گوش و دهانش به نظرات و افکار دیگران است و از خود هیچ چیز ندارد، تبدیل می شوند پس خودتان و افکار و احساسات و نظرات خود را دست کم نگیرید.

عزت نفس خود را ارزیابی کنید
عزت نفس را می توان ارزیابی مثبت یا منفی در مورد خود فرد دانست. همه ما روز های بد و خوب داریم و احساسی که در مورد خودمان داریم، اغلب در طول روز تغییر پیدا می کند. عزت نفس همچنین می تواند آموزش داده شود تا ما بتوانیم آن را در رفتارمان به کار بگیریم و سطح زندگی خود را ارتقا دهیم.

در مورد خودتان نظرات خوبی بدهید
آیا احساس خوبی نسبت به خودتان دارید ؟ آیا خودتان را به اندازه کافی شناخته اید و از عقاید خود با خبر هستید. اگر برای بررسی عزت نفس خودتان از دیگران سوال می پرسید، یعنی هنوز باید روی خود کار کنید، زیرا خودتان را به خوبی نمی شناسید.

رفتار های مقایسه ای را شناسایی کنید
رفتار مقایسه ای زمانی اتفاق می افتد که شما خودتان را با دیگران مقایسه می کنید و فرقی ندارد که این افراد از شما بالا تر یا پایین تر باشند. معمولا ویژگی مثبت و منفی این افراد را با خودتان مقایسه می کنید. بعضی مقایسه های اجتماعی کمک کننده هستند اما رفتار های مقایسه ای غلط، به عزت نفس شما آسیب وارد می کنند.

نمونه ای از رفتار مثبت مقایسه ای، زمانی است که شما خودتان را با ویژگی های اخلاقی مقایسه می کنید که قابل تحسین هستند. سپس به جای این که به آن فرد مورد نظر به خاطر این ویژگی خوب حسادت کنید، بیشتر مشتاق می شوید تا خودتان به آن ویژگی برسید.

نمونه ای از رفتار مقایسه ای منفی، هم زمانی است که خودتان را با کسی مقایسه می کنید که چیزی را داراست که شما آن را ندارید. به عنوان مثال شما به دلیل خرید ماشین جدید به این فرد حسادت می ورزید.

روی چیز هایی که دارید تمرکز کنید
زمانی که متوجه می شوید خودتان را با دیگران مقایسه می کنید و از این کار لذت نمی برید، باید روی موفقیت خود تمرکز کنید. به خاطر موهبت هایی که در زندگی دارید، خدا را سپاس بگویید و تمرکز خود را روی چیز های مثبت قرار دهید تا دیگر وقت حسرت خوردن نداشته باشید.

مربی خود باشید
مربیگری به شکل های متفاوتی وجود دارد. برخی مربی ها با تحقیر و فریاد برخورد می کنند و بعضی ها به رشد اصرار دارند و به ورزشکاران برای بهتر بودن کمک می کنند و این کارها را با عشق و حمایت انجام می دهند. کسی که با عشق یاد می دهد و حمایت می کند، متعادل ترین و به طورکلی انسانی تر است پی مربی خوبی برای خود باشید.

به این موضوع فکر کنید که ایده آل بودن یک تفکر و خواسته غیر واقع بینانه است
همه ما روی جنبه های خاصی از شاخص های ایده آل در ذهنمان تمرکز می کنیم، در نتیجه آن ها را به یک چیز فانتزی تبدیل می کنیم. ویژگی های منفی این افراد را نادیده می گیریم و در نتیجه بیش از حد ایده ال گرا می شویم. البته باید بدانید که هیچ انسانی ایده آل و کامل نیست.

با خودتان مهربان باشید
مهربان تر بودن با خود و دشمنی نداشتن با خودتان، باعث می شود که مسیر رسیدن به هدف را بهتر پشت سر بگذارید و سخت کوشی بیشتری داشته باشید.

افکار منفی را جایگزین افکار مثبت کنید
زمانی که خود را با دیگران مقایسه می کنید، احتمالاً حس منفی پیدا می کنید. اگر در مورد خودتان افکار منفی دارید، باید یادآوری کنید که این افکار را به نگاهی مثبت تبدیل می کنید که باعث افتخار و افزایش توانمندیتان شود. مثلا اگر فکر می کنید که فرد دیگر دستپخت بسیار خوبی دارد، به جای این که به او حسادت کنید، سعی کنید که خودتان هم این مهارت را کسب کنید.

خودتان را با استاندارد هایی که دارید، قضاوت کنید
زمانی که یاد می گیرید از استاندارد های خود برای ارزیابی استفاده کنید، دیگر دست از مقایسه کردن بر می دارید. این تمرین شما را از مقایسه با دیگران دور می کند و احساس خوبی نسبت به خودتان می دهد. اگر تایید کنید که لایق بهترین زندگی هستید، در نتیجه روی احساسات خود کنترل پیدا می کنید. پس هرگز استاندارد های دیگران را در زندگی خودتان پیاده نکنید.

برای بهبود توانایی های خود تلاش کنید
برای اینکه جایگاه و ارزش خود را پیدا کنید و اعتماد به نفس خود را افزایش دهید، برای بهبود توانایی های خود تلاش کنید و کارهایی انجام دهید که می تواند به پیشرفت تان کمک کند.

از رسانه هایی که عکس های بی نظیر از افراد نشان می دهند، دوری کنید
سعی کنید بیش از حد در معرض مجله های مد و زیبایی، رئالیتی شو در تلویزیون، فیلم ها و موسیقی قرار نگیرید. اگر احساس کردید که مدام در حال مقایسه خودتان با مدل ها یا قهرمانان هستید، بهتر است که این مجلات، فیلم ها و بازی ها را کنار بگذارید. در نتیجه دیگر به خودتان سرکوب نمی زنید. عزت نفس خود را دوباره به دست می آورید و تصویر منفی از اندام و زیبایی خودتان را کنار می گذارید.

از مقایسه به شکل مثبت استفاده کنید
راه هایی را برای استفاده از شبکه های اجتماعی انتخاب کنید که زندگی شما را پربار می کند. در مطالب قبلی نمناک عنوان شد که حتماً صفحات انگیزشی، اطلاع دهنده و آموزشی را دنبال کنید. اگر می خواهید به موفقیت برسید، با هدف به سمت شبکه های اجتماعی بروید. اگر می خواهید از لحاظ جسمی وضعیت بهتری داشته باشید، صفحات تناسب اندام و رژیم غذایی را دنبال کنید. اگر می خواهید ذهن و شخصیت خود را بهبود ببخشید، سعی کنید که صفحات مربوط به روانشناسی و ذهن را دنبال کنید.

از عوارض جانبی مقایسه کردن آگاهی پیدا کنید
اگر مضرات مقایسه کردن خودتان را با دیگران بدانید، قطعا کم تر به انجام این کار می پردازید و یک ندای درون به شما هشدار می دهد که با انجام این کار به خودتان آسیب وارد نکنید.

کمتر رقابت کنید و بیشتر شکرگزار باشید
زمان هایی هست که رقابت یک کار مفید محسوب می شود اما زندگی همیشه در چنین لحظاتی نمی گذرد. پس بهتر است که زمان بیشتری را به خودتان فکر کنید و بیشتر به دنبال شکرگزاری بگردید تا حس مثبت را در خودتان ایجاد کنید و عادت مقایسه برای ایجاد یک رقابت سرسخت از بین برود.

بدون مقایسه کردن برای خودتان انگیزه پیدا کنید
مقایسه کردن زندگی خود با دیگران تحت هر شرایطی، تقریبا یک کار احمقانه است. پس سعی کنید به جای آن یک انگیزه دیگر پیدا کنید. سعی کنید که تفاوت دیگران را بشناسید.

از خودتان در مورد خوبی هایی که دارید، سوال بپرسید
اما اگر احساس می کنید که تمایل به مقایسه، یک تمایل دائمی در زندگی شماست، به دنبال این باشید که این مقایسه چه تغییرات مثبتی در زندگی شما ایجاد کرده است. اگر دیدید که تغییرات منفی آن بیشتر بود، پس حتما آن را کنار بگذارید.

خودتان را با خودتان مقایسه کنید
همه ما دوست داریم که بهترین نسخه از خودمان باشیم و بتوانیم فواید بی شماری را در زندگی احساس کنیم. سخت کوشی برای مراقبت از جسم، روح، عاطفه و ذهن یک کار بسیار مهم است. پس برای پیشرفت خودتان متعهد باشید. یاد بگیرید که پیشرفت های کوچک را جشن بگیرید؛ بدون این که خودتان را با دیگران مقایسه کنید.

گاهی اوقات ریسک پذیر باشید
وقتی خودتان را با ابزار خودتان قضاوت کنید، برای شروع های کوچک آزادی بیشتری خواهید داشت و ریسک های افزایشی را به همراه دارید. این ریسک ها به شما این توانایی را می دهد که از خودتان بهتر شوید و از خودتان جلو بزنید. آنچه مانع می شود افراد از خودشان جلو بزنند این است که از ریسک کردن می ترسند.

خودتان را متوقف کنید
هر زمان که متوجه شدید دوباره در حال فکر های مقایسه ای هستید، مکث کنید. البته نباید خودتان را سرزنش کنید یا احساس بد را در خود ایجاد کنید. این موضوع را بپذیرید که این افکار طبیعی هستند و به آرامی تمرکز خود را روی چیز دیگری تغییر دهید.

از ناقص بودن نترسید
هیچ کس و هیچ چیز در زندگی، عالی و کامل نیست. شاید این موضوع از نظر احساسی به شما حس بد را منتقل کند اما کم کم این باور را در خودتان ایجاد کنید که همه انسان ها نقص دارند. پس باید با آن کنار بیایید. البته می توانید برای بهتر شدن تلاش کنید اما این نقص ها و کاستی ها جزء یک زندگی طبیعی هستند.

به دنبال پایین کشیدن دیگران نباشید
گاهی اوقات بعضی از ما انسان ها به جای این که خودمان را ارتقا دهیم، سعی داریم که دیگران را پایین بکشیم تا احساس بهتری پیدا کنیم. انجام این کار برای شخصیت خودتان بد است و یک کار مضر می باشد که در نهایت، خودتان بیش از هر کس دیگری آسیب می بینید.

از دیگران قدردانی کنید
اگر دوستانتان افراد موفقی هستند به جای آنکه به موفقیت آن ها حسادت کنید، از موفقیت آن ها برای کمک به خودتان بهره مند شوید و با شبکه ای از افراد موفق به خودتان کمک کنید که به موفقیت های بیشتری در زندگی دست یابید.

به افرادی که شما را مقایسه می کنند توجه نکنید
برخی از دوستان شما ممکن است شما را با افراد دیگر مقایسه کنند، بنابراین حرف های آنان را گوش دهید و ضعف های خودتان را شناسایی کنید، اما جوگیر نشوید و بر احساس و فکر خود در مورد انجام کار درست، تاکید کنید.

روی مسیر تمرکز کنید
هرگز با مقایسه کردن خود با دیگران به خودتان امتیاز ندهید. زندگی صحنه رقابت نیست، بلکه یک سفر است. همه ما در این سفر هستیم، باید چیزهایی را پیدا کنیم، به چیزهایی تبدیل شویم، چیزهایی را یاد بگیریم و خلق کنیم. پس تنها روی سفر زندگی تمرکز داشته باشید و هیچ گاه برای بهتر شدن از پا ننشینند.

از تجربه زندگی افراد موفق استفاده کنید
با الگو قرار دادن زندگی افراد موفق، شما نیز می توانید پله های موفقیت را طی کنید فقط کافیست توجه کنید که آن ها چطور با احساس تنهایی خود در عقاید و نظرات شان غلبه کرده اند و چه طور توانسته اند با تأکید بر عقاید و نظرات خود پله های موفقیت را طی کنند.

دوست داشتن را یاد بگیرید
اگر می خواهید به چیزهایی که دیگران دارند، دست پیدا کنید هرگز احساس کافی بودن نخواهید کرد. زیرا همیشه بیشتر می خواهید و این چرخه کاملاً بی انتهاست و باعث شادی و نشاط در شما نمی شود. فرقی ندارد که چه لباسی می خرید، چه خانه ای دارید و چه ماشینی خریده اید. در هر صورت، هیچ چیز کافی و کامل نخواهد بود. به جای آن یاد بگیرید که به چیزهایی که دارید، قانع باشید اما همیشه برای بهتر شدن تلاش کنید.

منبع : نمناک

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: