به گزارش «شیعه نیوز»، دولت فرانسه در حال ارائه پیشنویس قانونی برای مبارزه با آنچه اسلامگرایی رادیکال میخواند است؛ اقداماتی که در عمل ناکارآمد است و موجب تشدید اسلامهراسی در فرانسه خواهد شد.
اقدامات پیشنهادی به دنبال سه حمله تروریستی اخیر در فرانسه انجام شد که در آن مهاجمان در مجموع چهار نفر را کشته و دو نفر را در پاریس، حومه و شهر نیس، در جنوب این کشور، به شدت زخمی کردند. دولت نظارت بر حدود ۵۰ انجمن مسلمانان و ۷۵ مسجد را افزایش داده است. همچنین فرانسه قصد دارد بیش از ۲۰۰ خارجی را که مظنون به افراطگرایی هستند اخراج کند.
لایحهای که امروز، ۱۹ آذر، در هیئت دولت ارائه خواهد شد، نظارت بر تمام مساجد فرانسه و تأمین مالی آنها را افزایش میدهد. دولت افزودن نظارت بیشتر بر آموزش امامان مساجد را هم در این طرح پیشبینی کرده است. براساس پیشنویس این قانون، آموزش در منزل محدود خواهد شد و قوانینی جدید علیه نفرتپراکنی آنلاین وضع شده است.
مجازات حبس به دلیل ترساندن کارمندان به خاطر گرایشهای دینی بخش دیگری از این قانون است. این لایحه میتواند اوایل سال ۲۰۲۰ به پارلمان برسد و چند ماه بعد لازمالاجرا شود.
با این همه دولت فرانسه این موضوع را که با دین اسلام مخالف است رد میکند. سخنگوی کاخ الیزه در جلسه مطبوعاتی اخیر خود مدعی شد: ما اسلامهراس نیستیم. فقط در تلاشیم که ارزشهای جمهوری را اعمال کنیم و هرگز اجازه نخواهیم داد كه دشمنان جمهوری در فرانسه رشد كنند.
اما فرانسوا بورگات(Francois Burgat) دانشمند علوم سیاسی در انستیتوی تحقیق و بررسی جهان عرب و مسلمانان در جنوب شهر مارسی معتقد است که دولت در مورد دین بیطرف نیست.
بورگات با اشاره به سیاستهای مورد نظر رئیسجمهور گفت: مکرون وارد مرحله جدیدی شده است. او اقدامات لازم را برای جلب رضایت راست و راست افراطی انجام میدهد، زیرا به رأی آنها در انتخابات ریاست جمهوری در سال ۲۰۲۲ نیاز دارد.
بورگات گفت: مکرون سرانجام باید بپذیرد که کشور مسئولیت خود را در مورد افراطگرایی به عهده دارد. مسلمانان اغلب در بازار کار مورد تبعیض قرار گرفته و در کشور ما احساس میکنند در حاشیه هستند.
فرهاد خسروخاور، جامعهشناس دانشکده علوم اجتماعی پاریس، نیز گفت: این اقدامات در درجه اول با هدف جلب رضایت عموم انجام میشود. نظرسنجیهای اخیر نشان میدهد که بیش از ۹۰ درصد فکر میکنند خطر حملات تروریستی جدید در فرانسه زیاد یا بسیار زیاد است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: دولت در حال سرکوب گروههایی از مسلمانان است که هیچ ارتباطی با افراطیگری ندارند. تفسیر فرانسه از سکولاریسم به دلیل قوانین سختگیرانه این کشور، مانند ممنوعیت گسترده استفاده از روسری از سوی زنان مسلمان در مدرسه و محلهای کار عمومی، بخشی از این مشکل بود، این دیدگاهی ضداسلامی است که بهانه به دست افراطگرایان میدهد. ۲۳ حمله تروریستی بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۷، انجام شده که اتفاقی نیست، در حالی که ۱۰ حمله در بریتانیا و فقط ۵ مورد در آلمان انجام شد.