شیعه نیوز: نازنین دسترنج، کارشناس ارشد مشاور خانواده، مشاور و درمانگر کودک ، مدرس بین المللی سبک های فرزندپروری و تربیت خانواده اظهار کرد: خبرچینی به معنی رد و بدل کردن حرف و اعمال شخصی یک فرد به افراد دیگری است و معمولاً کودکان نمیدانند این عمل اشتباه است.
او افزود: خبرچینی هم مانند هر عادت رفتاری دیگری حاصل الگوبرداری کودکان از رفتارهای والدین و اطرافیانشان است. در اکثرموارد زمانی که والدین با یکدیگر در خصوص اعمال شخصی فرد دیگری صحبت میکنند هرچند به ظاهر کودک در حال بازی کردن است، اما این رفتار را بطور غیر مستقیم از والدین میآموزد.
دسترنج گفت: گاهی اوقات خود والدین کودکشان را به انجام این کار ترغیب میکنند. زمانی که والدین از کودک جزئیات اتفاقاتی که در مهدکودک، مدرسه و یا منزل دیگران را میخواهند بطور غیر مستقیم خبرچینی را به فرزندشان میآموزند. بهتر است والدین بطور کلی از کودک سوال کنند که چگونه روز خود را گذرانده است.
این کارشناس ارشد مشاور خانواده اظهار کرد: خبرچینی کردن کودکان معمولا علل مختلف دیگری از جمله جلب توجه کردن، کسب محبوبیت و قدرت در جمع دارد.
او بیان کرد: اگر علت این رفتار اشتباه در کودک جلب توجه است والدین باید وقت بیشتری را با کودکانشان بگذرانند و با محبت کلامی و فیزیکی فرزندشان را از محبت سیراب کنند. گاهی اوقات کودک برای کسب قدرت و محبوبیت اقدام به خبرچینی میکند که این امر بیانگر عدم اعتماد به نفس است؛ والدین میتوانند از طریق تمرکز بر نقاط قوت و آموزش راههای برقراری ارتباط اجتماعی این ضعف را از بین ببرند.
او افزود: برخی از والدین برای ترک خبرچینی، به تنبیه کودکشان میپردازند، اما این رفتار بطور کامل اشتباه بوده و حتی میتواند عاملی برای ترغیب کودک به این رفتار شود. بهتر است پدر و مادر کودک را تشویق به رازداری کرده و از معلم و دیگر اقوام بخواهند که نسبت به خبرچینی فرزندشان بی تفاوت بوده و رازداری را به او بیاموزند.
دسترنج گفت: ترک این رفتار اشتباه هم مانند هر رفتار دیگری احتیاج به زمان دارد و والدین برای ترک عادت خبرچینی کودکان حداقل یک ماه زمان نیاز دارند.