به گزارش «شیعه نیوز»، فراکسیونهای اهل تسنن عراق حدود هشت ماه مانده به انتخابات زودهنگام در عراق، از تشکیل یک جبهه سیاسی جدید در داخل پارلمان این کشور شامل ۳۵ نماینده برای یکپارچهسازی موضعگیریهای اهل تسنن خبر دادند.
اسامه النجیفی، رئیس جبهه نجات و توسعه در پارلمان عراق (با ۱۱ کرسی) طی کنفرانس مطبوعاتی در بغداد همراه با نمایندگان جبهه جدید این خبر را اعلام کرد.
النجیفی اظهار کرد: گروهی از احزاب سیاسی امروز شرایط سیاسی، امنیتی، اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی عراق را بررسی کرده و ماهیت چالشهای پیش روی کشور را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
النجیفی گفت: با توجه به مسؤولیتهای ملی ما، ۳۵ نماینده از احزاب جبهه نجات و توسعه، فراکسیون مردم، طرح عربی، حزب اسلامی و فراکسیون مستقل عراق برای همکاری جهت جلوگیری از فروپاشی و رعایت عدالت در حق شهروندان ستمدیدهمان از طریق تشکیل یک جبهه پارلمانی توافق کردند و تمامی این پنج حزب اهل تسنن هستند.
رئیس جبهه نجات و توسعه در پارلمان عراق افزود: شرکتکنندگان تاکید کردند که به دنبال اعتمادسازی و ایجاد احساس امید نسبت به آینده و مقابله با چالشهای کشور هستند.
خبر ایجاد این تشکل سیاسی جدید در عراق همزمان با انجام مقدمات و آمادگی این کشور برای برگزاری انتخابات زودهنگام در تاریخ ششم ژوئن ۲۰۲۱ اعلام شد.
در انتخابات سال ۲۰۱۸ احزاب اهل تسنن عراق ۷۱ کرسی از مجموع ۳۲۹ کرسی پارلمان این کشور را به دست آوردند و بیشتر این احزاب به ائتلاف "المحور" شامل ۵۰ نماینده پارلمان پیوستند و ما بقی آنها نیز به فراکسیونهای سیاسی جداگانه ملحق شدند.
اما در پی اختلافات داخلی و خروج نمایندهها از ائتلاف المحور، مه گذشته ائتلاف جدیدی به ریاست محمد الحلبوسی، رئیس پارلمان عراق و با مشارکت ۳۲ نماینده ایجاد شد.
اختلافنظر احزاب اهل تسنن درباره شیوه مدیریت ائتلاف و تفاوت در موضعگیریهای سیاسی در سطح داخلی و خارجی است.