۱

شهر امام حسن (ع) دقیقا کجاست؟

نجف شهر امیرالمؤمنین و کربلا شهر امام حسین(ع)‌ است. در مبادی «حِلّه» نیز عبارت به شهر امام حسن مجتبی(ع) خوش آمدید، خودنمایی می‌کند. اما دلیل این انتساب چیست؟
کد خبر: ۲۳۹۷۱۷
۱۲:۳۹ - ۰۵ مهر ۱۳۹۹

به گزارش «شیعه نیوز»، «حِلّه» شهری در بخش مرکزی عراق است که در اواخر قرن پنجم نزدیک ویرانه‌های شهر قدیم بابِل بنا شده و در همسایگی شهرهای کوفه و نجف قرار دارد. معجزه «ردالشمس»‌ (بازگشت خورشید پس از غروب) نیز در این منطقه رخ داده و اکنون مسجد و مقامی به همین نام در آن قرار دارد.

به گفته حسن علی الحلی از شخصیت‌های محلی، در نیمه قرن بیستم میلادی، مرجعیت شیعه شهر حله را شهر امام حسن علیه السلام نام نهاد. دلایلی نیز برای این موضوع بیان شده، از جمله اینکه آرامگاه ابراهیم بن عبدالله المحض بن الحسن المثنی فرزند امام حسن مجتبی علیه السلام در این شهر است. وی عالمی شجاع بود که در سال ۱۴۵ هجری علیه ابوجعفر منصور قیام کرد و به شهادت رسید.

سرسبز بودن حله و تعلق رنگ سبز به سادات حسنی نیز یکی دیگر از وجوه نسبت‌دادن حله به امام حسن(ع) است. همچنین حله را تکمیل‌کننده ضلع سوم مثلث کربلا و نجف است. یکی دیگر از دلایلی که بر این نامگذاری اقامه می‌شود،‌ بخشندگی مردم حله است که این جود و کرم را از امام حسن مجتبی(ع) آموخته‌اند. همچنین مزار دو تن از برادران ناتنی امام حسن(ع) به نام‌های «بکر (ابوبکر) بن علی» و «عمران بن علی» نیز در این شهر واقع شده است.

گفته شده عمران در جنگ نهروان مجروح شد و هنگام انتقال به کوفه در نزدیکی حله به شهادت رسید. نامگذاری حله به شهر امام حسن مجتبی(ع) جشنواره‌ای به همین نام را رقم زده است.

 

منبع: برنا

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر:
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
نظرات بینندگان
عبدالله
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۵
يا أَبا مُحَمَّدٍ يا حَسَنَ بْنَ عَلِیٍّ أَيُّهَا الْمُجْتَبا يَا ابْنَ رَسولِ اللَّهِ
ای پدر محمّد، ای حسن پسر علی، ای برگزیده، ای پور پیامبر خدا
يا حُجَّةَ اللّٰهِ عَلا خَلْقِهِ يا سَيِّدَنا وَ مَوْلانا
ای گواه خدا بر آفریدگانش، ای سرور و مهتر ما
إنّا تَوَجَّهْنا وَ اسْتَشْفَعْنا وَ تَوَسَّلْنا بِکَ إلَا اللّٰهِ
ما به پادرمیانی تو و دست به دامانت به خدا روی آوردیم
وَ قَدَّمْناکَ بَيْنَ يَدَیْ حاجاتِنا
و تو را پیش روی نیازهایمان نهادیم
يا وَجيهًا عِنْدَ اللّٰهِ اِشْفَعْ لَنا عِنْدَ اللّٰهِ
ای پذیرفتۀ درگاه خدا، برای ما نزد خدا پادرمیانی فرما