۰

آسیب‌های جبران ناپذیر مراجعین به روانشناسان غیر متخصص فضای مجازی

یک روانشناس گفت: هجوم روانشناسان غیرمتخصص در فضای مجازی، پیامد‌های جبران ناپذیری برای فرد، خانواده و جامعه ایجاد خواهد کرد.
کد خبر: ۲۳۱۷۱۱
۱۰:۰۷ - ۱۱ تير ۱۳۹۹

به گزارش «شیعه نیوز»، فرشته سادات شجاعى مشاور و روانشناس بالینى درباره ویژگی یک روانشناس خوب و کاربلد، اظهار کرد: هنگامی‌که بیمار می‌شویم و عضوی از بدن و جسممان آسیب می‌بیند به پزشک مراجعه می‌کنیم و آن را درمان می‌کنیم؛ اما آیا هنگامی‌که روح و روان و یا رفتار ما براثر برخی مسائل روحی و عاطفی زندگی دچار اختلال می‌شود نیز این نیاز را احساس می‌کنیم که باید به پزشک متخصص این بُعد از وجودمان مراجعه کنیم؟

این روانشناس تصریح کرد: با هجوم روانشناسان غیرمتخصص، شاهد ارائه مشاوره‌های روانشناسی زرد در فضای مجازی و نشر تبلیغات روانشناسی گمراه‌کننده‌ای در سطح جامعه هستیم، گرچه افرادی که از روانشناسان زرد مشاوره می‌گیرند، ممکن است تاثیرات مثبت و کوتاه مدتی را در زندگی خود مشاهده کنند، اما به مرور زمان زندگی آن‌ها تحت تاثیر این مشاوره‌های غیرعلمی قرار می‌گیرد؛ به طوری که پیامد‌های جبران ناپذیری برای فرد، خانواده و جامعه ایجاد خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه روان‌شناسی دانشی است که به بررسی رفتار و فرآیند‌های روانی و مطالعه‌ی رفتار انسان‌ها در ارتباط با محیط اطراف خود و تفاوت رفتار‌ها می‌پردازد، افزود: این رشته به بحث‌های مختلف رفتار و فرایند‌های روانی مانند ادراک، احساس، شخصیت، هوش، هیجان و انگیزه می‌پردازد.

شجاعى گفت: روانشناس و مشاور به کسی گفته می‌شود که با کسب مجوز از مراجع ذی صلاح می‌تواند جلسات مشاوره برگزار کند. او به افراد در امور مختلف زندگی از جمله تحصیل، شغل، مسائل خانوادگی، ازدواج، تربیت فرزند، اختلالات رفتاری، روحی و خلقی و… کمک کند. افرادی که برای حل مشکلات و یا گرفتن راهنمایی برای پیشگیری از ایجاد مشکلات به وی مراجعه می‌کنند را در اصطلاح “مُراجع” می‌نامند؛ و فرایندی که جهت درمان طی می‌شود، روان درمانی نام دارد.

این روانشناس با اشاره به اینکه در انتخاب یک شغل داشتن علاقه، استعداد و مهارت از اهمیت بالایی برخوردار است، ادامه داد: شاید علاقه شرط لازم برای انتخاب یک رشته و شغل باشد، اما شرط کافی نیست و اگر شخصی مهارت‌های لازم برای شغل موردنظر خود را نداشته باشد، دیر یا زود از انجام آن خسته و دلسرد شده و در بیشتر مواقع آن را رها کرده و در شغل‌هایی غیر از تخصص خود مشغول به فعالیت می‌شود که این معضل در جوامع کنونی بسیار دیده می‌شود و علت آن عدم اطلاع و آگاهی کافی پیرامون شخصیت، استعداد و مهارت‌های فردی است.

وی با بیان اینکه یکی از مسائلی که افراد هنگام مراجعه به یک روانشناس خوب، چه برای امر درمان یا چه مسائل دیگری مانند مشاوره شغلی مد نظر قرار می‌دهند، شخصیت و اخلاق آن است، گفت: ویژگی‌های شخصیتی افراد ممکن است اکتسابی باشد، یا می‌تواند تحت تاثیر شرایط رشد و کودکی افراد در آن‌ها به وجود بیاید. روانشناسانی که به عنوان روانشناسان خوب و موفق شناخته می‌شوند، تمام ویژگی‌هایی که افراد و مراجعه کنندگان آن‌ها از یک دوست خوب انتظار دارند را دارا هستند. آن‌ها معمولا افرادی خون گرمی هستند که رفتار‌های دوستانه‌ای دارند و شما را در اموری که برای آن‌ها تلاش می‌کنید، تشویق می‌کنند.

شجاعی بیان کرد: یک روانشناس موفق علاقه‌ی شدیدی به یادگیری دارد و هیچگونه فرصت آموزشی را از دست نمی‌دهد. همواره تلاش می‌کند تا علم و دانسته‌های خود را مطابق آخرین تحقیقات و دستاورد‌های علمی روز نگهدارد تا بتواند بهترین خدمات را به بیماران و مراجعه کنندگان خود ارائه دهد.

وی اضافه کرد: این افراد باید مهارت‌های ارتباطی عالی چه در زمینه نوشتاری و چه گفتاری داشته باشند، و بتوانند به صورت قوی و موثری با مخاطبان و گروه‌های مختلف افراد ارتباط برقرار کنند.

این روانشناس ادامه داد: یک روانشناس خوب، بسیار دلسوز بیماران و مراجعه کنندگان خود بوده و می‌تواند عمیقا با آن‌ها در برابر مشکلات و سختی‌ها و درد هایشان همدردی و همدلی داشته باشد. همچنین روانشناسان با کیفیت می‌توانند رنج و سختی بیماران خود را تا حدی التیام بخشیده و به آن‌ها کمک کنند تا احساس راحتی و خوشحالی مجددی داشته باشند.

شجاعی بیان کرد: صبوری زیاد این افراد می‌توانند هم زمان مطالعات طولانی مدت و هم در مواقع بررسی بیماران و درمان آن‌ها بسیار صبورانه عمل کنند. آن‌ها می‌دانند که بیماران برای رسیدن و به دست آوردن سلامت روانی خود، ممکن است به مدت زمان نسبتا زیادی احتیاج داشته باشند، پس سعی می‌کنند تا با صبر و حوصله با آن‌ها رفتار کنند و در امر درمان عجله‌ای به خرج ندهند.

وی افزود: یک روانشناس موفق و با تجربه، همیشه برای خود یک اصول و قواعد اخلاقی مخصوص دارد که شدیدا نسبت به آن‌ها حساس بوده و همیشه آن‌ها را رعایت می‌کند. یک روانشناس خوب می‌داند که اعتمادی که افراد نسبت به او دارند تا چه حد با ارزش است و برای همین جلسات خود با بیماران را همیشه محرمانه نگه می‌دارد.

این روانشناس با اشاره به اینکه بهترین روانشناس قابل اعتمادترین آن هاست و می‌تواند حس اعتماد به نفس و اعتماد متقابل را در بیماران خود نیز ایجاد کند، گفت: محیط مناسب، آرام و با حفظ شرایط لازم باشد. به عنوان مثال اگر محیط زیاد بزرگ باشد برای فوبی‌ها استرس زاست و اگر زیاد کوچک باشد ممکن است از نظرافراد افسرده ناخوشایند باشد پس در حد متوسط و بدون تابلو یا وسایل پرت کننده حواس در اتاق مشاور باشد. از رنگ‌های ملایم که باعث خستگی چشم نشوند استفاده می‌کند.

شجاعی خاطرنشان کرد: یک روانشناس خوب هرگاه لازم بداند برای درمان بیمار به کمک متخصصین دیگر مثلا در سایر گرایش‌ها یا رشته‌ها لازم باشد بدون معطلی بیمار را به افراد مربوط به همان تخصص ارجاع می‌دهد.

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: