به گزارش «شیعه نیوز»، مسئله دستفروشان کتاب آنهم در بورس کتابفروشیهای تهران یعنی خیابان انقلاب چند سالی است که به معضلی برای جریان نشر تبدیل شده است، مسئلهای که حل آن هم سهل است هم ممتنع. به نظر میرسد دستهایی در کار است تا این دستفروشان که اغلب آنها کتابهای قاچاق و غیرمجاز نیز در بساطشان به وفور یافت میشود، همچنان سرپا بمانند و درآمدهایشان از یک کتابفروشی که در چند قدمیشان با خون دل چراغ خود را روشن نگه داشته است، فراتر رود.
با این حال با پیگیریهای اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران که مقابله با قاچاق کتاب را چند سالی است قانوناً بر عهده گرفته است، در روزهای نخست خرداد یعنی هفته گذشته، پلیس امنیت تهران وارد ماجرا شده و با دستگیری 11 دستفروش در محدوده خیابان انقلاب تا آزادی که اقدام به تهیه و فروش نسخههای قاچاق و غیرمجاز کتاب میکردند، نخستین برخورد جدی با دستفروشان کتاب را در طی سالهای اخیر انجام داد.
سردار علی ذوالقدری رئیس پلیس امنیت عمومی تهران بزرگ در این زمینه میگوید: صبح روز سوم خرداد، مأموران پایگاه هشتم پلیس امنیت عمومی در بازدید و نظارت از واحدهای صنفی کتابفروشی در محدوده میدان و خیابان انقلاب، برخورد با عاملان فروش و انتشار کتابهای غیرمجاز و ممنوعه را اجرا و از 66 واحد صنفی کتابفروشی و تعدادی از دستفروشان این صنف سرکشی کردند.با اخذ دستور قضایی تعداد 11 نفر از این افراد شناسایی و دستگیر و برای ادامه تحقیقات به پایگاه هشتم پلیس امنیت عمومی تهران بزرگ منتقل شدند.
با دستگیری این 11 دستفروش کتاب که به گفته یکی از اعضای کارگروه مبارزه با قاچاق کتاب خود اقدام به چاپ و تهیه نسخههای قاچاق و غیر مجاز میکردند و حتی برخی شهرستانهای اطراف را نیز پاسخگو بودند، نزدیک به 4 هزار عنوان کتاب کشف شد که بسیاری از آنها از کتابهای فاقد مجوز چاپ در ایران بودهاند.
این عضو کارگروه مبارزه با قاچاق کتاب به تسنیم میگوید: بسیاری از این کتابها رونویسی شده و کپی شده از کتابهای پرفروش ناشران دیگر است، برای نمونه کتابهایی مثل بیشعوری و عقاید یک دلقک را چندین ناشر از روی نسخه منتشر شده ناشر اصلی کپی کرده و با طرح جلد و نام مترجم دیگری منتشر کردهاند.
مبارزه با قاچاق کتاب در سااهای اخیر وضعیت بهتری پیدا کرده است و انبارهای بسیاری در این زمینه کشف و ضبط شده است،کشف این انبارها در یکی دو سال اخیر نشان از گردش میلیاردی توزیع زیرزمینی نشر داشته است، موضوعی که ناشران را نیز به حیرت واداشته و آمارهای نشر و کتابخوانی را نیز دگرگون کرده است. تا جاییکه میتوان گفت، گردش زیرزمینی نشر از جریان اصلی و قانونی آن فراتر است. با این حال و با وجود باز شدن پای متهمان اصلی در سالهای اخیر به دادگاه، ناشران چندان از احکام صادر شده رضایت ندارند و آن را متناسب با جرم انجام شده نمیدانند، باید دید اختصاص شعبات ویژهای برای بررسی پروندههای مربوط به کتاب میتواند در این زمینه موثر باشد یا خیر.