به گزارش «شیعه نیوز»، الجزایر با نام رسمی جمهوری دموکراتیک خلق الجزایر، میان مراکش و تونس و پایتختش الجزیره نام دارد. مردم الجزایر عرب و بربر هستند، و دین رسمیشان اسلام و مذهبشان سنی است.
الجزایر یکی از بزرگترین کشورهای عربی از نظر مساحت است و با شهرها و ایالت های گسترده در شمال آفریقا، یک کشور با جمعیت ۹۸ درصد مسلمان و بزرگ محسوب می شود.
ماه مبارک رمضان در قلب مردمان الجزایری جایگاه ویژه ای دارد. تدارکات و آماده سازی ها برای این ماه عزیز از طریق تمیز کردن مساجد و رنگ کردن دیوارها و همچنین درخواست ویژه برای منابع رمضانی مشاهده می شود. در هر خانه یک سفره افطار برای خانواده و بستگان وجود دارد.
روش های مختلف اعلام زمان افطاری در الجزایر
مردم در زمان افطار، غیر از روش سنتی پخش اذان، به چند روش دیگر از زمان غروب خورشید و جمع شدن بر سر سفره های افطاری مطلع می شوند. نواختن ساز ترومپت برای اعلام زمان زمان افطار به ویژه در مناطق پرجمعیت یکی از سنت های دیرینه در الجزایر محسوب می شود. یک نفر که بر روی یک ساختمان قدیمی ایستاده تا صدایش به همه برسد.
در مورد مناطق دور افتاده، افراد روزه دار برای تماشای زمان بازکردن روزه خود، غروب خورشید را تماشا می کنند. علاوه بر این، چراغ های سبز در بالای مساجد روشن می شوند تا مردم بدانند زمان افطار است.
در طول ماه مبارک رمضان ، قرآن از طریق بلندگوها پخش می شود. صدای قرائت قرآن توسط شیخ عبدالباسط عبدالصمد، یکی از قرائت های مورد علاقه الجزایری ها می باشد.
رمضان در الجزائر
مساجد مملو از نمازگزارانی است که نمازهای تراویح اقامه کرده و قرآن می خوانند. علاوه بر سایر مراسم های مذهبی، مانند لیله القدر، رویداد ها و گردهمایی های دیگری از جمله مسابقات حفظ و قرآئت قرآن در مساجد برگزار می گردند.
مانند اکثر جوامع اسلامی، الجزایری ها نیز سنت های خاص خودشان را برای رمضان دارند. آن ها برای فقرا و نیازمندان افطار خیریه برگزار می کنند. خانواده ها و موسسات خیریه در الجزایر سبدهای غذایی با نام «کیوفت رمضان» را به میان خانواده های نیازمند توزیع می کنند. خیرین و خانواده های مرفه تر نیز گوشت نذری به فقرا می دهند.
رمضان برای کودکان الجزایری
کودکان در الجزایر با خوشحالی از ماه مبارک رمضان استقبال می کنند. زیرا اجازه دارند در خارج از خانه بازی کنند و سرود های ماه رمضان را بخوانند.
کودکانی نیز که برای اولین بار روزه می گیرند، به روش خاصی پاداش داده می شوند تا تشویق شوند. دختران بهترین لباس خود را می پوشند و در میان جشن روزه خود مانند ملکه ها می نشینند. این جشن ها که عملا «جشن تکلیف» محسوب می شوند، در یک فضای خانوادگی برگزار می شود تا فرزندان خانواده را برای آغاز روزه داری آماده کرده و از یک منطقه به منطقه دیگر تفاوت دارند.
غذاهای ماه رمضان در الجزایر
الجزایری ها افطار را با خرما و شیر آغاز می کنند که می تواند همزمان یا جدا باشد. آن ها سپس حریره، سوپ پخته شده از آرد جو را می خورند که در الجزایر شرقی و غربی بسیار محبوب است.
غذای اصلی در کلیه خانه ها آبگوشت پخته شده از گوشت و سبزیجات است. در بیشتر موارد، سبزیجات خرد شده یا پوره می شوند تا به صورت مخلوط خورده شوند. یک مثال سیب زمینی با گوجه فرنگی است. این غذای اصلی فقط بعد از نماز عشاء و تراویح خورده می شود و بعد از آن چای یا قهوه ترک سرو می شود.
«تاجین» غذای اصلی الجزایر است. از آلو خشک یا کشمش و بادام با گوشت گوسفند یا مرغ و کمی شکر تهیه شده است. آب گوشت آن باید به اندازه عسل غلیظ باشد.
بعد از افطار نوبت به شیرینی می رسد. معروف ترین شیرینی های الجزایری «قلب بادام» هستند که به صورت مثلث تهیه شده و از آرد مخلوط شده با پودر بادام یا کره بادام زمینی و پودر کاکائو پخته و با روغن زیتون مخلوط شده است. بعد از اینکه قطعه قطعه شد و به شکل مثلث تقسیم شد ، بادام را در روی آنها قرار داده و سپس در فر می گذارند. بعد از خنک شدن، آنها را در عسل فرو می کنند.
درمورد سحری، الجزایری ها دوست دارند «مسفوف» را با کشمش و شیر بخورند. مسفوف از نوعی حلیم مراکشی تهیه شده است.