به گزارش «شیعه نیوز»، محققان دانشگاه «تگزاس» در آتسین آمریکا در این مطالعه با بررسی بهره هوشی ۳۶۸ کودک، ارتباط قابل توجهی میان بهره هوشی این کودکان و چاقی مادران در دوران بارداری پیدا کردند.
چاقی موجب بروز شماری تغییرات در بدن می شود و اکنون محققان اعلام کرده اند که چاقی مادر در دوران بارداری بر رشد جنین نیز تاثیر دارد، محققان نتیجه گرفتند که اختلال هورمونی و یا کمبود مواد معدنی در نتیجه چاقی مادر، روند تکامل مغز جنین را کند می کند.
با این حال محققان خاطر نشان کردند که نتایج این مطالعه نباید موجب ترس کسی شود و آنها تنها سرگرم شناخت برخی تعاملات میان وزن مادر و سلامت نوزادان آنها هستند.
محققان خاطر نشان کردند که نکته جالب توجه این مطالعه این است که حتی با استفاده از ارزیابی های مختلف تکاملی متناسب با سن، متوجه شدند که این ارتباطات هم در اوایل و هم در اواسط دوران کودکی وجود دارد به این معنی که این اثرات به مرور ادامه می یابد.
محققان این کودکان را در دو برهه زمانی ۳ سالگی و هفت سالگی مورد بررسی قرار دادند. آنها در سه سالگی مهارت های حرکتی کودکان را که شامل هماهنگی، مهارت، حرکت و سرعت می شود، اندازه گرفتند.
دختران در این مطالعه در مقایسه با پسران امتیازات بالاتری گرفتند به طوری که امتیاز آنها به طور متوسط ۱۰۲.۳ در مقایسه با ۹۷.۲ بود. این مطالعه نشان داد، پسرانی که مادرانشان در دوران بارداری چاق بودند، در مقایسه با پسرانی که مادرانشان وزن سالم داشتند، در حدود هشت امتیاز، نمره کمتری داشتند. این مطالعه سپتامبر ۲۰۱۹ در مجله Developmental Origins of Health and Disease منتشر شد.
محققان همچنین در هفت سالگی بهره هوشی کلی کودکان را اندازه گرفتند. این مطالعه که در مجله BMC Pediatrics منتشر شده، نشان می دهد که بهره هوشی این کودکان از ۷۰ تا ۱۴۰ متفاوت بود؛ بهره هوشی کلی شامل استدلال کلامی، حافظه کار ، سرعت پردازش و موارد دیگر است.
یافته های این مطالعه نشان داد، پسرانی که مادرانشان در دوران بارداری چاق بودند و یا اضافه وزن داشتند، در آزمون های بهره هوشی کلی در مقایسه با پسرهایی که مادرانشان در دوران بارداری وزن عادی داشتند، پنج امتیاز و یا بیشتر، نمره کمتری کسب کردند. با این حال محققان متذکر شدند که این مطالعه تنها یک تحقیق اولیه است و مکانیزم پشت این یافته ها هنوز مشخص نیست. محققان همچنین متذکر شدند که اثرات چاقی بر بدن همچنین ممکن است بر جنین نیز تاثیر گذارد.