۰

یارگیری داعش در بحبوحه مطالبات مردمی عراق و استعفای عبدالمهدی

با کناره‌گیری «عادل عبدالمهدی» از قدرت و اعلام استعفای او به پارلمان، تب اعتراضات در عراق فروکش می‌کند، اما توطئه‌های جدید بعثی و تروریستی شکل دیگری به خود می‌گیرد.
کد خبر: ۲۰۵۵۸۶
۰۸:۵۲ - ۱۱ آذر ۱۳۹۸

به گزارش «شیعه نیوز»، کناره‌گیری «عادل عبدالمهدی» از قدرت و اعلام استعفای او به پارلمان که تب اعتراضات در کربلا، نجف و بصره را فروکش کرده بود، می‌رود تا با توطئه‌های جدید بعثی و تروریستی در غرب عراق و الانبار شکل دیگری به خود بگیرد و این کشور را در ورطه وضعیت ناامنی و بی‌ثباتی هر چه بیشتر سیاسی و امنیتی قرار دهد. کما اینکه دیروز بعثی‌ها با ارسال فایل صوتی صدام و تروریست‌های داعش با عضوگیری در استان الانبار عراق به‌دنبال ایجاد ناامنی دوباره دراین کشو هستند.

روز جمعه پس از آنکه مرجعیت اعلام کرد مجلس باید با تصویب قوانین انتخاباتی به‌نحوی که مایه رضایت ملت باشد تمهیدات لازم برای اجرای انتخابات آزاد و شفاف را مهیا کند، «عادل عبدالمهدی» نخست‌وزیر این کشور استعفای خود را اعلام کرد؛ موضوعی که این روز‌ها درپارلمان عراق دنبال خواهد شد.
پیام مرجعیت

آیت‌الله سیستانی ازطریق نماینده خود، درخطبه‌های نمازجمعه شهر مقدس کربلا، خواستار جداشدن صف معترضان عراقی از صف تخریبگران و آشوبگران شد. سیستانی تاکید کرد: تظاهرکنندگان مسالمت‌آمیز باید راه خود را از تخریبگران جدا کرده و آن‌ها را برانند و اجازه ندهند به مایملک دیگران تعدی کنند. این مرجع تقلید شیعه درباره روند سیاسی حاکم بر عراق تصریح کرد: از پارلمانی که دولت از آن برگرفته شده است، انتظار می‌رود که در مورد گزینه‌های خود تجدید نظر کند و در راستای مصلحت عراق گام بردارد.

عبدالمهدی با اشاره به خطبه نماینده آیت‌الله سیستانی ابراز کرد: با دقت به خطبه مرجعیت عالی دینی گوش دادم و با توجه به شرایط دشواری که کشور در آن به سر می‌برد همچنین ناتوانی دستگاه‌های مختلف با شرایط دو ماه گذشته و جلوگیری از ریخته‌شدن خون مردم، از پارلمان می‌خواهم تا در گزینه‌های خود تجدید نظر کرده و با توجه به منافع عراق و مراقبت از خون فرزندان عراق در راستای جلوگیری از ناآرامی و تخریب بیشتر اقدام کند.

هر چند نخست‌وزیر عراق استعفای خود را اعلام کرده است و تظاهرات شهر‌های مرکزی و جنوبی عراق (کربلا، نجف و بصره) فروکش کرده است و باید دید نتیجه فرایند ۳۰‌روزه‌ای که برای انتخاب گزینه جدید نخست‌وزیری از سوی رییس‌جمهوری عراق دنبال می‌شود به کجا خواهد رسید، اما روز گذشته شاهد اقدامات مشکوک دیگری در استان‌ها و شهر‌های غربی وشمالی (ذی‌قار الأنبار، صلاح‌الدین، نینوا، دیالی و کرکوک) عراق هستیم، شهر‌هایی که گفته می‌شود سنی‌نشین هستند و بعثی‌ها توطئه‌های خود را در این مناطق از سرگرفته اند، توطئه‌هایی که سال‌های گذشته با همراهی گروه‌های تروریستی داعش، در تخریب و کشتن مردم بی‌گناه عراق صورت گرفته بود.
یارگیری داعش درالانبار

کما اینکه دیروز شنبه طی یک عملیات ویژه و براساس اطلاعات دقیق به‌دست آمده از نیروی حفاظت اطلاعات لشکر دهم و با همکاری اطلاعاتی هنگ اول پیاده نظام‌۳۸، یک باند تروریستی متشکل از چهار تروریست را در منطقه «الزنکوره» در «الرمادی» واقع در استان «الانبار» شناسایی و اعضای آن را دستگیر کرد. براساس این گزارش، یکی از تروریست‌های فراری به خارج از عراق این گروه را هدایت می‌کرد. این باند تروریستی در حال عضوگیری در الانبار برای انجام حملات تروریستی علیه شهروندان عراقی بود.
همچنین شبکه اسکای نیوز عربی دیروز شنبه از انفجار سه بمب در استان کرکوک خبر داد. طبق این گزارش، انفجار‌ها موجب مجروح شدن دست‌کم ۱۶‌نفر شد.
توطئه بعثی‌ها در ناامنی عراق

از سوی دیگر، همزمان با هشدار مرجعیت دینی در عراق درباره حضور نفوذی‌ها در میان معترضان، «رغد صدام» دختر دیکتاتور معدوم عراق، صوتی منتسب به پدرش منتشر کرد تا فضای اعتراضات را ضدایرانی جلوه بدهد. رغد پنجاه‌و‌یک ساله که مقیم پایتخت اردن است، در حساب توییتری خود صوتی منتسب به پدرش منتشر کرد که می‌گوید «فکر می‌کردند می‌توانند شما را ببرند تهران، می‌خواهند عراق را روستایی از توابع سرزمین فارس کنند.» روشن نیست صدا، صدای دیکتاتور معدوم است یا خیر و اینکه چه زمانی بیان شده و یا خطاب به چه کسانی و درباره چه موضوعی مطرح شده است، اما حساب توییتری دختر صدام با انتشار آن در این روز‌ها که عراق شاهد تظاهرات است؛ تلاش کرده فضا را که اعتراض به بیکاری، وضعیت بد معیشتی و فساد است، اعتراض به ایران نشان بدهد.

چندی پیش و در ابتدای اعتراضات، روزنامه الاخبار لبنان به نقل از منابع مطلع عراقی از «وجود برخی دست‌های پنهان» و حضور فعال بعثی‌ها نوشته بود که تلاش می‌کنند عراق را به سوی ناآرامی ببرند. این منابع توضیح دادند: «دست‌های پنهانی به شکل مستقیم و کامل از طرف سفارتخانه‌های آمریکا، انگلیس و کنسولگری سعودی در عراق و با مشارکت فعال بعثی‌ها و هواداران برخی احزاب متضرر از نوع چینش کابینه جدید کنترل می‌شود.»

اساساً سقوط عبدالمهدی یکی از خواسته‌ها و مطالبات آمریکایی‌ها و متحدان سعودی آن‌هاست. اساساً آمریکایی‌ها از سال‌۲۰۰۶ میلادی در پی تغییر نظام و ساختار قدرت در عراق هستند.
اظهارات تهدیدآمیز مقامات سعودی علیه ایران

اینگونه حمایت‌های آل‌سعود و آمریکا از آشوبگران عراق در حالی انجام می‌گیرد که روز گذشته یک مقام سعودی در مصاحبه با روزنامه مصری «انباء الیوم» مقامات تهران را تهدید کرد که با حوادثی به مراتب بدتر از حمله به کنسولگری ایران در نجف اشرف روبه‌رو خواهند شد.

هر چند سفارت عربستان سعودی در قاهره این مصاحبه را تکذیب کرده است، اما احمد نقلی، سفیر عربستان در مصر درگفت‌وگویی در واکنش به حمله افراد ناشناس به کنسولگری ایران در نجف اشرف و آتش زدن آن؛ به رویدادی مشابه که برای سفارت سعودی در تهران رخ داد اشاره کرد و مدعی شد: «آنچه برای کنسولگری ایران در نجف رخ داد، پیامد چیزی است که رژیم ایران مرتکب شده و آن‌ها باید منتظر اقدام‌های بیشتری باشند. آنچه بعد‌ها رخ خواهد داد، کمتر از حادثه کنونی نخواهد بود.»

این دیپلمات سعودی که کشورش به تازگی پس از بیست‌و‌پنج سال قطع روابط با عراق، سفارت خود در بغداد را بازگشایی کرد، مدعی شد که عراق باید از دست ایران نجات یابد.

گفتنی است؛ که شامگاه چهارشنبه گروهی از مهاجمان نقابدار به کنسولگری ایران در نجف حمله کرده و بخش‌هایی از آن را به آتش کشیدند. منابع محلی می‌گویند که مهاجمان نقابدار گروهی از آشوبگران حرفه‌ای بوده‌اند که با برنامه‌ای از پیش تعیین‌شده دست به این حمله زده‌اند.
خواسته صدر در ایجاد همه پرسی

اما دراین بین؛ مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق هم درسخنانی در واکنش به استعفای عبدالمهدی، پیشنهاد کرد: برای انتخاب جانشین عبدالمهدی از میان پنج نامزد همه پرسی مردمی برگزار شود و صندوق‌های رأی در میادین اعتراضات قرار داده شود. موضوعی که براساس قوانین موجود در عراق بعید به نظر می‌رسد.

اعتراضات درعراق از ابتدای اکتبر آغاز شد، پس از وقفه‌ای چند روزه به‌دلیل فرارسیدن ایام زیارت اربعین حسینی؟ ع؟، تظاهرات در شهر‌های عراق از بیست‌و‌پنجم اکتبر از سر گرفته شد و تاکنون ادامه یافته است. منابع رسانه‌ای می‌گویند حدود چهارصد نفر تاکنون به‌دلیل ایجاد ناامنی در دو ماه گذشته جان باخته‌اند.

معترضان در ابتدا خواستار بهبود وضعیت معیشتی، کاهش بیکاری و مبارزه با فساد (سیاسی و اقتصادی) بودند، اما در ادامه و با دخالت دولت‌های بیگانه، سمت‌وسوی اعتراضات به سوی کل حکومت سیاسی عراق رفته و هر چند نخست‌وزیر پیشتر برای استعفا اعلام آمادگی کرده بود، اعتراضات ادامه یافته است و با توطئه‌های غربی و عبری همچنان ادامه دارد.

در ادامه ناآرامی‌ها در عراق، منابع آگاه اعلام کردند پارلمان این کشور دیروز نشست فوق‌العاده‌ای درباره پیامد‌های استعفای عادل عبدالمهدی از سمت نخست‌وزیری تشکیل داد. به نظر می‌رسد استعفای عبدالمهدی از سمت خود، وضعیت سیاسی عراق را پیچیده‌تر از قبل کرده است. این پیچیدگی در شرایطی است که عراق طی هفته‌های اخیر از ناامنی رنج برده است. یقیناً خلأ قدرت در این کشور، وضعیت آینده این کشور را بغرنج‌تر خواهد کرد. یکی از این موارد ناامنی که به وضوح دیده شد و احتمال می‌رود مشابه آن در آینده نیز رخ دهد، حمله تعدادی عناصر مشکوک به کنسولگری ایران در شهر نجف بوده است که مقامات سعودی احتمال حوادث مشابهی را دراین‌باره عنوان کردند.
مصیب نعیمی: شاید پارلمان استعفای عبدالمهدی را نپذیرد

مصیب نعیمی، سردبیر روزنامه عربی الوفاق با اشاره به اینکه هنوز استعفای رسمی نخست‌وزیر عراق تقدیم پارلمان نشده است، عنوان کرد: اعتراضات آشوبگرایانه‌ای که این روز‌ها درشهر‌های مختلف عراق صورت می‌گیرد کاملاً هدایت‌شده و برنامه‌ریزی شده است و نشان می‌دهد که نیرو‌های امنیتی نتوانستند اوضاع را آرام کنند چرا که گروه‌هایی از بعثی‌ها و حتی داعشی‌ها در این تحرکات دست دارند.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به اینکه بسیاری از عناصر بعثی در اعتراضات اخیرعراق نقش دارند، افزود: ارتش صدام حسین درعراق که منحل شد ده‌ها هزار نیروی فدایی او کنار زده شدند و این روز‌ها از سوی تحلیلگران پیش‌بینی می‌شد که آن‌ها اقداماتی در جهت رسیدن به مطامع خود انجام دهند.

نعیمی با بیان اینکه دختر صدام (رغد) با حضورش در اردن تظاهرات این روز‌های عراق را به سمت ناامنی سوق می‌دهد، افزود: اخیراً کنفرانسی دراردن برگزار شد که با حضور «رغد صدام» و دیگر سران برگزار شده بود و تحولات عراق را بررسی کردند، اما باید گفت که تلاش‌های او چندان به نتیجه‌ای نمی‌رسد و تنها ناامنی را در برخی از مناطق عراق دامن می‌زند.

وی با اشاره به خواسته مقتدی صدر برای برگزاری همه‌پرسی، عنوان کرد: مقتدی صدر در روز‌های اول اعتراضات توانست روی موج اعتراضات سوار شود و فکر می‌کرد که می‌تواند اکثریت پارلمان را متوجه اقداماتش کند و دولت را در دست بگیرد، اما تلاش‌های او نتیجه‌ای نداد و ادامه اعتراضات و آشوبگری‌ها نیز به ضررش تمام شد و او هم آسیب‌هایی از این اعتراضات دید و نتوانست بهره‌برداری‌هایش را به سرانجام برساند.

نعیمی با بیان اینکه احتمال آنکه پارلمان استعفای عبدالمهدی را نپذیرد وجود دارد، گفت: البته مقتدی صدر این روز‌ها موضوع همه‌پرسی و انتخابات زودرس را مطرح کرده است که باید منتظر بود و دید در روز‌های آتی چه اتفاقاتی در عراق شکل می‌گیرد و اصلاً آیا استعفای نخست‌وزیر عراق تقدیم پارلمان می‌شود و یا اینکه آیا پارلمان استعفای عادل عبدالمهدی را می‌پذیرد یا خیر.

منبع: صبح نو

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: