۰

نگرانی از سوء استفاده از افزایش وام ازدواج برای معامله دختران

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با ابراز نگرانی از تبدیل شدن افزایش وام ازدواج به عاملی برا ی معامله دختران گفت: در برخی از نقاطی که با فقر فرهنگی روبه رو هستند افزایش بیش از این وام ازدواج ممکن است باعث معامله دختران زیر ۱۸ سال شود.
کد خبر: ۱۸۴۶۴۷
۱۶:۲۹ - ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
به گزارش «شیعه نیوز»، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با ابراز نگرانی از تبدیل شدن افزایش وام ازدواج به عاملی برا ی معامله دختران گفت: در برخی از نقاطی که با فقر فرهنگی روبه رو هستند افزایش بیش از این وام ازدواج ممکن است باعث معامله دختران زیر ۱۸ سال شود.

 محمد مهدی تندگویان در نشست خبری خود که به مناسبت هفته جوان برگزار شد با بیان این که سال گذشته در سراسر کشور ۴ شبکه از بین تشکل‌های جوانان تشکیل شد افزود: این تشکل‌ها در حوزه اشتغال، گردشگری، استارتاپها و … بوده است.

وی با بیان این که از ابتدای دولت تنها ۱۰۰ تشکل در کشور وجود داشت اظهار کرد: در حال حاضر تعداد تشکل‌ها به ۲۵۰۰ مورد رسیده است و پیش بینی می‌کنم تا پایان این دولت به مرز ۶۰۰۰ تشکل در سراسر کشور برسند.

تندگویان با بیان این که ۴ دبیرخانه از تشکل‌های جوانان در حال حاضر مشغول به فعالیت هستند تصریح کرد: در حوزه گردشگری، تشکل‌ها، کشور را به ۷ پهنه تقسیم کردند و حوزه گردشگری را با رویکرد بوم گردی توسعه دادند، همچنین شبکه گردشگری با ارائه خدمات علمی و تخصصی در این حوزه موفق به جذب گردشگران خارجی نیز شده است.

وی ادامه داد: امیداوریم در عرصه بین المللی نیز با استقرار دبیرخانه گردشگری جوانان کشورهای اسلامی در ایران در این حوزه فعال شویم.

تندگویان با اشاره به فعالیت شبکه کارآفرینی سازمانهای مردم نهاد نیز توضیح داد این شبکه ارائه آموزشهای لازم در حوزه کار آفرینی به جوانان را آغاز کرده است ؛دبیرخانه این شبکه در استان گیلان قرار دارد. همچنین قصد داریم امسال شبکه "بازار" را طراحی کنیم به طوری که جوانان بتوانند توسط این شبکه در پروسه کامل تولید یک کالا تا فروش آن قرار بگیرند؛ این شبکه مختص به تشکلهای جوانان نیست و قرار است همه جوانان کشور بتواند از آن استفاده کنند.

وی با بیان اینکه راه حل معاونت جوانان برای حل مشکلات گوناگون در عرصه‌های اشتغال، فرهنگ، هنر و … ایجاد تشکلهای مردم نهاد است اظهار کرد: توسط این تشکل‌ها می‌توانیم اقدامات سمن‌ها را رصد کنیم و به ارائه تسهیلات به آن بپردازیم.

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به ایجاد شبکه استارتاپی جوانان نیز ادامه داد: دبیرخانه این شبکه در استان زنجان افتتاح شده است و تمام استارتاپ های حوزه جوانان در این بخش به یکدیگر مرتبط شدند.

وی با بیان اینکه سازمانهای مردم نهاد حوزه جوانان در عرصه ارائه خدمات امدادی به مردم سیل زده نیز به شکل تخصصی و هدایت شده وارد کار شده است اظهار کرد: در بخش مشاوره ازدواج نیز در ابتدای دولت وزارت ورزش و جوانان اساساً دفاتری در این حوزه نداشت این در حالی است که با همکاری با سازمان بهزیستی تعداد دفاتر مشاوره ازدواج این وزارت خانه به ۴۰۰ مورد رسیده است. این دفاتر به ارائه آموزش‌های حین، قبل و بعد از ازدواج به جوانان می پردازند.

تندگویان با تاکید بر اینکه آمارها نشان می‌دهند که سال گذشته ۷۰ درصد مراجعان به این دفاتر از بین اشخاص مجرد بودند گفت: این مسئله نشان می‌دهد که رسالتی که باید جوانان پیش از اقدام به ازدواج و مشاوره‌های تخصصی دریافت کند را به خوبی انجام دادیم. همچنین از مجلس نیز درخواست کرده‌ایم تا با اجباری کردن این آموزش‌ها از آسیب‌های اجتماعی بعدی جلوگیری کنیم.

وی با بیان اینکه در سال ۹۶ پرداخت وام ازدواج به روز رسانی شد و حتی کسانی که چندین سال در نوبت بودند موفق شدند در این سال وام ۱۰ میلیونی خود را دریافت کند تصریح کرد: سال گذشته نیز مبلغ وام ازدواج به ۱۵ میلیون تومان افزایش یافت و توانستیم تا پایان سال گذشته ۱۵ هزار میلیارد تومان وام پرداخت کنیم به طوری که بیش از یک میلیون زوج در کشور وام ازدواج دریافت کردند.

وی با اشاره به اینکه امسال نیز براساس دستور مجلس مبلغ وام ازدواج به ۳۰ میلیون تومان افزایش یافته است افزود: در صورتی که همین روند ادامه پیدا کند دولت امسال باید حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج پرداخت کند.

تندگویان با بیان اینکه معتقدیم مبلغ ۶۰ میلیونی وام ازدواج کافی نیست اما تا حدی برای تشکیل زندگی به ویژه در شهرستانها و روستاها مبلغی معقولی است خاطر نشان کرد: آنچه در ازدواج و تسهیل آن اهمیت دارد اشتغال ایمن و مسکن ارزان است. انتظار داریم با توجه به مصوبات ستادهای استانی، نهادهای دیگری مثل وزارت رفاه و وزارت مسکن پای کار بیایند و قوانین تسهیل ازدواج را عملی کنند.

زمانی که این قانون به تصویب رسید سازمان ملی جوانان هنوز تشکیل نشده بود و به همین دلیل برای معاونت جوانان هیچ شرح وظیفه‌ای در این خصوص وجود ندارد با این حال رسالت خود دانستیم که در حوزه اشتغال تا حد ممکن تسهیلاتی را به جوانان ارائه دهیم.

وی در ادامه با بیان اینکه سقف بودجه معاونت جوانان برای امسال ۵۰ میلیارد تومان است گفت: این در حالی است که اگر محاسبه کنیم مجموع سرفصل‌های بودجه‌ای مربوط به حوزه جوانان در سراسر کشور به ۵۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد. به همین دلیل می‌توان گفت بودجه ۵۰ میلیاردی معاونت جوانان با توجه به اقداماتی که انجام می‌دهد مبلغ زیادی نیست و من تنها با ۵۰ میلیارد تومان حوزه جوانان کشور را اداره کردم.

به گزارش ایسنا، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان این که مصوبات ستادهای ساماندهی جوانان باید اجرای شود و فرآیند اجرای این مصوبات از سوی معاونت جوانان رصد شده و به معاون اول رئیس جمهو ر گزارش می‌شود افزود: طی یک سال اخیر در ۲۵ تا ۲۶ ستاد ساماندهی استانی حضور پیدا کردم در شورای عالی جوانان نیز گزارشی را تهیه کرده و به معاون اول رئیس جمهور ارائه دادیم و در آن نهادهای که در این ستادها حضور مستمر دارند و یا حضور ضعیفی دارند را مشخص کرده ایم. امسال نیز این گزارش عملکرد تهیه شده و به رئیس جمهور ارائه می‌شود تا برخورد مناسب صورت گیرد.

تندگویان با بیان این که تا زمانی که معاونت جوانان به جایگاه واقعی خودش یعنی سازمانی زیر نظر نهاد ریاست جمهوری برنگردد در هماهنگ سازی و ایجاد وحدت رویه بین وزارت خانه‌ها دچار مشکل خواهد بود اظهار کرد: مسلماً وزارت خانه‌های مختلف پاسخگوی یک معاونت در دل یک وزارت خانه نیستند این در حالی است که اگر این ساختمان تبدیل به یک سازمان شود می‌تواند حتی بر نحوه هزینه کرد بودجه حوزه جوانان وزارت خانه‌های مختلف نظارت کند اما در حال حاضر تنها می‌توانیم گزارشی در این خصوص تهیه کنیم.

تندگویان با اشاره به تهیه سامانه اوقات فراغت در همه استان‌ها توضیح داد: با کمک این سامانه می‌توان به خانواده‌ها و جوانان پایگاهی برای گذران سالم اوقات فراغت معرفی کنیم. همچنین در این سامانه جزئیات برگزاری جشن‌ها و همایشهای جوانان نیز اطلاع رسانی می‌شود.

تندگویان با انتقاد از نهادهایی که مانع از تفریحات سالم و شرعی جوانان می‌شود گفت: برای مثال علیرغم این که یک تشکل برای اجرای موسیقی مجوزهای مختلفی را از ما وزارت ارشاد و … دریافت می‌کنند شاهدیم که شب اجرا، این کنسرت پلمب می‌شود و نهادهایی جلوی برگزاری آن را می‌گیرند؛ وقتی شرع و قانون اجازه چنین تفریحاتی را به جوانان می‌دهند این نهادها نباید در این خصوص دخالت کرده و مانع تفریحات جوانان شود.

وی در ادامه اظهار کرد: شاهد هستیم که برای حضور خانواده‌ها در اماکن ورزشی تا چه حد دچار مشکل هستیم؛ در حوزه ورزش بانوان حضور آنها در ورزشگاه‌ها و یا حتی دوچرخه سورای آنها مشکلات زیادی داریم. برخی از این مشکلات به وجود آمده از سوی نهادهای فرادست دولت است.

تندگویان با بیان این که سال گذشته به دنبال دستگیری یک گروه موسیقی خیابانی در رشت از این جوانان دعوت کردم تا در معاونت جوانان حضور پیدا کند گفت: در حال حاضر این گروه تبدیل به یک تشکل موسیقی در استان گیلان شده است. امسال نیز قصد داریم تا جشنواره‌ی موسیقی خیابانی را به شرطی که بخشی از نهادها اجازه دهند را برگزار کنیم.

وی با اشاره به این که در هفته جوان امسال نیز برنامه‌های زیادی پیش بینی شده و بین دستگاه‌های مختلف تقسیم کار صورت گرفته بود تصریح کرد: ۹ هزار برنامه برای کل کشور در این ایام شامل برنامه‌های آموزشی، اردوهای هویتی، نمایشگاه‌ها و.... پیش بینی شده بود اما با توجه به وقوع سیل به دستور وزیر رویکرد اجرای این برنامه‌ها به سمت کمک به سیل زدگان تغییر کرد.

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به آموزش‌های مهارت‌های زندگی به سربازان وظیفه در توافق با ستاد کل نیروهای مسلح تصریح کرد: سال گذشته این طرح به شکل پایلوت تا سقف ۴ هزار نفر اجرا شد و این امکان را داریم در صورت توافق برای کل کشور انجام دهیم.

به گفته‌ تندگویان کلیه دفاتر مشاوره‌ای ازدواج نیز طی هفته جوان به جوانان به شکل رایگان خدمات ارائه دهند.

تندگویان در خصوص جمع آوری کمک‌های مردمی برای سیل زدگان نیز توضیح داد: مبالغ جمع آوری شده از سوی سازمان‌های مردم نهاد به هلال احمر تحویل داده می‌شود. همچنین در خصوص کمک‌های غیر نقدی نیز با هلال احمر هماهنگی انجام می‌شود.

تندگویان در ادامه اظهار کرد: با همکاری  مرکز پژوهش‌های مجلس نیز بنا داریم دستورالعمل اجرایی گام دوم رهبری را تهیه کنیم و تا پایان سال عملکرد سازمان‌ها و نهادهای مختلف را جمع آوری و گزارش کنیم.

تندگویان در خصوص فرایند صدور شناسه تشکل‌های مردم نهاد نیز توضیح داد: صدور شناسه این تشکل‌ها یک دعوای ۲۰ ساله داشت که باعث می‌شد این سازمان‌های مردم نهاد نتوانند کارهای بانکی و حقوقی‌شان را به راحتی انجام دهند. با این وجود سال گذشته تفاهم نامه‌ای بین وزارت ورزش و جوانان و وزارت کشور تهیه شد و دستورالعملی نیز بین ما و وزارت کشور تهیه و به همه‌ی استان‌ها ابلاغ شد. با این وجود همکاری مناسبی در مورد صدور شناسه تشکل‌ها بین وزارت کشور و استانداری‌ها صورت نگرفت و همچنان برای هیچ کدام از تشکل‌ها شناسه صادر نشده است.

وی ادامه داد: در روزهای سال گذشته نیز آقای سلطانی‌فر به همه استان‌ها نامه‌ای ارسال کردند و به همراه این نامه تعداد تشکل‌ها نیز در پیوست به شکل یک جدول به استانداری‌ها اعلام شد. در عین حال مکاتبه‌ای نیز با وزیر کشور صورت گرفت. با این وجود هنوز شناسه‌ای تشکیل نشده است و از وزارت کشور بابت این موضوع گلایه داریم. با توجه به بیانیه‌ گام دوم رهبری که تاکید ویژه بر روی جوانان انتظار داریم تا همکاری بیشتری در حوزه‌ی جوانان صورت بگیرد.

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به اینکه اگر وزارت کشور در مورد صدور شناسه تشکل‌ها همکاری نکند به شکل مستقیم با سازمان ثبت برای صدور مجوزهای لازم توافق خواهیم کرد توضیح داد: یکی از دلایل نیاز به صدور این شناسه‌ها این است که فعالیت مجمع ملی جوانان نیز وابسته به آن است. همچنین بنا داریم تا در سال ۹۹ ردیف بودجه اختصاصی را به مجمع ملی جوانان به عنوان نهاد عمومی غیر دولتی تخصیص دهیم که همه این موارد به میزان تعامل ما با وزارت کشور بستگی دارد.
منبع: ISNA
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: