۰

رشد معنویت‌گرایی در سایه تشدید فشارهای مذهبی در آمریکا

با حضور مبلغان بین المللی نشست «وضعیت مسلمانان آمریکا در دوره ترامپ»با هدف بررسی وضعیت مسلمانان آمریکا در دوره ترامپ در خبرگزاری رسا برگزار شد.
کد خبر: ۱۷۴۴۹۶
۱۶:۰۷ - ۱۴ آذر ۱۳۹۷
به گزارش «شیعه نیوز»، ریاست جمهوری ترامپ، تاثیرات گسترده ای بر تمام جهان گذارده است و وی برای پیشبرد اهداف منفعت‌طلبانه و ظالمانه آمریکا رویکردی شدیدتر از سایر مقامات این کشور علیه سایر کشورهای جهان اتخاذ کرده است. صرف نظر از اختلاف نظرهایی که ترامپ با هم پیمانان آمریکا و حتی با هم‌حزبی‌ها و همکاران داخلی خود پیدا کرده، مواجهه خصمانه وی با جهان اسلام به وضوح مشهود است.

همچنین یکی از مباحثی که به تازگی مطرح شده این است که به دلیل خلأ معنوی ایجاد شده به وسیله مدرنیته، اقبال مردم در کشورهای غربی به معنویت بیشتر شده است و همین امر فرصتی را برای ایجاد فرقه های خودساخته به وجود آورده است.

دو تصویر بارز از جامعه آمریکا معرفی می شود که متضاد هم هستند؛ عده ای آمریکا را همانند یک مدینه فاضله و عده ای دیگر آن را سراسر خشونت معرفی می کنند.

در همین زمینه نشستی با عنوان «بررسی وضعیت مسلمانان آمریکا در دوره ترامپ»، با حضور حجت الاسلام فیاضی، امام جماعت سابق مسجد امام علی (ع) نیویورک در خبرگزاری رسا برگزار شد.

حجت الاسلام فیاضی در پاسخ به سوالی در مورد فشار بر مسلمانان در دوران ترامپ تاکید کرد که از ابتدای ریاست جمهوری ترامپ، فشارها بر اقلیت ها در آمریکا به ویژه مسلمانان افزایش یافته است.

وی در این باره گفت: محدودیت های ایجاد شده برای مسلمانان به این صورت نیست که به طور مثال رفتن به مسجد یا مجالس اسلامی محدود شده باشد بلکه نظارت افزایش یافته و احساس امنیت برای مسلمانان کاهش یافته است.

وضعیت دین داری و اقبال مردم آمریکا به معنویت
‎استاد فیاضی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت دینداری و معنویت در آمریکا گفت: هرچند فرقه های نوظهور در آمریکا به فعالیت و جذب افراد مشغولند، اما  جریان مسیحیت سنتی (متشکل از شاخه‌های مختلف پروتستان و مسیحیت کاتولیک) در مقایسه با آن فرقه ها غلبه دارد و جلوه های گوناگون آن در سطح جامعه مشهود است.  

وی در ادامه با اشاره به برخی نشانه های حضور پررنگ مذهب در جامعه آمریکا و سوء استفاده‌هایی که احیانا از این امر می‌شود گفت: اصولاً نوعی از ویزا در آمریکا وجود دارد که به ویزای کارکنان مذهبی موسوم است و بسیاری از مبلغین دینی با این ویزا وارد آمریکا می‌شوند. همین امر سبب موارد زیادی از تقلب برای اخذ چنین ویزایی شده  که به نوبه خود باعث سختگیری‌هایی از جانب دولت آمریکا برای دارندگان این نوع ویزا شده است.

پژوهشگر و استاد موسسه مطالعات اسلامی درباره تصویر متضادی که از جامعه آمریکا منعکس می شود، گفت: مسلماً نمی توان گفت که سراسر آمریکا بافتی یک دست و یک پارچه دارد. در برخی از شهرها و ایالت‌ها حضور و فعالیت گروه هایی همچون  همجنس گرایان مشهودتر است ولی در برخی مناطق دیگر، همچون برخی ایالتهای جنوبی و شرقی آمریکا، پایبندی و تقید به دین (مسیحیت) بیشتر است.

استاد حوزه و دانشگاه درباره عدم انتشار مناسب اخبار گفت: عده ای فقط ظواهر را در مورد آمریکا می بینند و به ناکامی ها و نقایص موجود در این کشور اشاره نمی کنند.

حجت الاسلام فیاضی با اشاره به ترفند رسانه های غربی از جمله بی بی سی گفت: رسانه های غربی گاهی با انتشار برخی از اخبار که به ظاهر بر خلاف منافع غرب است، ابتدا اعتماد مخاطب را جلب کرده و سپس اخبار و محتوای مطلوب خود را به مخاطبان القا می کنند.

وی افزود: رسانه های داخلی نیز ضمن در نظر گرفتن مقاصد رسانه های غربی، ابتدا حقایق در مورد جهان غرب به ویژه آمریکا را منتشر کنند و بعد از آن به روشنگری در مورد معایب این کشورها بپردازند.

استاد فیاضی با ارائه مثالی از بازپس گیری کالا در برخی از فروشگاه ها گفت که این امرِ اخلاقی، کاملا در راستای جلب مشتری و منافع اقتصادی است و در مجموع جامعه آمریکا برای منافع خود از هیچ اقدامی فروگذار نمی کند. صاحبان این فروشگاه‌ها به این نتیجه رسیده اند که رعایت این اصول منجر به کسب منافع مادی و درآمد بیشتر برای آنها خواهد شد.

تفکیک بین دولت و ملت آمریکا؛ درست یا غلط
حجت الاسلام فیاضی در مورد سیاست های آمریکا و نیز میزان حمایت مردم این کشور از آن گفت: دولت آمریکا برای پیشبرد اهداف خود هر اقدامی را انجام می دهد اما این که بگوییم این دولت تافته ای جدا بافته از مردم است، درست نیست چرا که همین مردم هستند که به دولت ترامپ رای دادند.

وی افزود: نکته قابل توجه در این باره این است که سیاستمداران و لابی های قدرتمند در آمریکا برای اکتساب هرچه بیشتر قدرت (به طور مثال کسب جایگاه ریاست جمهوری یا کرسی های مجلس نمایندگان) ابتدا به نحو گسترده ای دست به کار رسانه ای و جذب افکار عمومی می زنند. از این رو آنان می توانند از این طریق موفقیت خود را تضمین کنند.

استاد فیاضی در پایان خاطر نشان شد: نمی توان گفت اکثریت آمریکا با سیاست های دولت این کشور مخالف هستند؛ هر چند گروه های مخالف فعالیت دارند و برای تغییر وضعیت تلاش می کنند.

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: