به گزارش«شیعه نیوز»، در ۷ ژانویه ۱۱ شاهزاده عربستانی در اعتراض به سیاستی که از سوی خاندان حاکم بر کشور اعمال شده در برابر کاخ پادشاهی اعتراض کردند که در پی این اعتراض ها بازداشت شدند.
به گزارش خبرگزاری روسی اسپوتنیک، اعتراض آنها بر خلاف اعتراض های دیگر این روزهای عرصه سیاسی عربستان، سیاسی یا بحث فساد مالی نبود. آن طور که روزنامه اسپاینیایی ای بی سی گزارش داد شاهزاده ها نسبت به نرخ قبوض آب و برقشان اعتراض داشتند و برای همین به تحصن و اعتراض در کاخ سلطنتی اقدام کرده بودند. پیش از این قبوض آب و برق شاهزاده ها از سوی دولت پرداخت می شد اما اخیرا محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان دستور داده هزینه قبوض مصرفی شاهزاده ها از خودشان دریافت شود و دیگر دولت پولی را در این رابطه پرداخت نکند. این دستور ولیعهد باعث خشم شاهزاده ها شده بود و آنها در اعتراض به این اقدام تحصن کرده بودند. برخی منابع خبری نیز گزاش دادند که شاهزاده ها در کاخ سلطنتی شعار سر دادند و با نیروهای امنیتی کاخ درگیر شدند. در پی این درگیری نیروهای امنیتی به بازداشت این شاهزاده ها اقدام کردند. این اتفاق کمتر از دو ماه از بازداشت شماری از شاهزادگان ارشد و بازرگانان و مقام های سابق عربستانی به دستور محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی به اتهام فساد مالی و پولشویی روی داد.
برای بسیاری این سوال پیش آمده است که چرا ولیعهد به جان شاهزاده های دربار افتاده و چه هدفی را پشت تصفیه های اخیرش دنبال می کند. بی شک بخشی از آن سیاسی است. بعضی ها بر این اعتقادند که محمد بن سلمان این برخوردها را با هدف تقویت جایگاه خود در جهت رسیدن به تخت پادشاهی انجام می دهد. البته بعضی ها اهداف اقتصادی را نیز در آن دخیل می دانند و می گویند وی با این کار می خواهد برخی از کسری بودجه خود را جبران کند. اما برخی دیگر از جمله اهداف ولیعهد از این تصفیه ها را کوچک کردن دستگاه عریض و طویل درباری پادشاهی عربستان می دانند.
یکی از دیپلمات های امریکایی در رابطه با تحولاتی که این روزها در عربستان روی می دهد و همه ولیعهد جوان را پشت سر آن می دانند، و همچنین بگیر و ببندهای شاهزاده ها و تجار عربستانی می گوید: «تعداد افراد خانواده پادشاهی عربستان واقعا زیاد است آن قدر زیاد که در یک زمین فوتبال جا نمی شوند.»
بعضی برآوردها حکایت از آن دارد که تعداد خانواده پادشاهی بین ۵ تا ۱۵ هزار شاهزاده است، در حالی که ملت عربستان گمان می کند که این رقم نهایتا تنها حدود ۷ هزار نفر باشد.
از اول رسم بر این بوده است که مزایای شاهزاده ها بعد از به دنیا آمدن کودک اولشان افزایش می یابد.
در سال ۲۰۰۶ پایگاه ویکی لیکس که اقدام به افشای اسناد دیپلماتیک وزارت امور خارجه ایالات متحده امریکا کرد، فاش کرد که تمامی شاهزاده ها حقوق ماهانه دارند، و حتی نوه های افراد غیر نزدیک به عبدالعزیز آل سعود، موسس عربستان سعودی نیز حقوق ویژه دریافت می کنند. به نوشته اسناد ویکی لیکس آنها حداقل ۸۰۰ دلار در ماه حقوق دریافت می کنند. اما فرزندان خانواده آل سعود از جمله کسانی که هنوز در قید حیات باشند حقوقشان به ۲۷۰ هزار دلار در ماه هم می رسد.
برای بعضی از نوه ها حقوق ۲۷ هزار دلار در ماه اختصاص می یابد در حالی که فرزندان نوه های عبدالعزیز آل سعود ۱۳ هزار دلار می گیرند. نوه های نوه های عبدالعزیز نیز ۸ هزار دلار در ماه حقوق دارند.
بر اساس اسناد فاش شده، دریافتی کل خانواده پادشاهی حاکم بر عربستان نزدیک به دو میلیارد دلار در سال برآورد می شود.
از دیگر امتیازهای افراد خانواده پادشاهی توانایی آنها برای گرفتن وام های بلاعوض و قرض از دولت است، به خصوص کسانی که از شاخه های دور خانواده محسوب می شوند و به اندازه کافی ثروتمند نیستند.