به گزارش «شيعه نيوز»، رئیس جمهوری فیلیپین امیدوار است وعده استقلال، مسلمانان این کشور را متقاعد کند دست رد به سینه گروه تروریستی مرتبط با داعش بزنند که همچنان پس از 2 ماه وکشته شدن بیش از 500 نفر کنترل بخش هایی از شهر مراوی را در اختیار دارد.
به نوشته تارنمای 'سان دیلی'، وی وعده داد از طریق کنگره طرح 'قانون پایه بانگسامورو' را که به طور مشترک توسط مقامات دولتی و جبهه آزادیبخش اسلامی مورو نوشته و روز دوشنبه به رئیس جمهوری فیلیپین ارائه شده است، مد نظر قرار دهد.
رئیس جمهوری فیلیپین گفت: این لحظه، زمان مهمی برای یک گام مهم به جلو در تمایل ما برای پایان دادن به قرنها تنفر، بی اعتمادی و بی عدالتی است که زندگی میلیون ها نفر از مردم فیلیپن را تحت تاثیر قرار داده است.
'دوترته' و رهبران جبهه آزادیبخش اسلامی مورو (میلف) اعلام کردند با توجه به اینکه اصلی ترین جمعیت این کشور را که کاتولیک های مسیحی تشکیل می دهند، اقلیت های فقیر مسلمان گزینه مناسبی برای هدف قرار گرفتن توسط گروه های افراط گرا هستند.
'مراد ابراهیم' رئیس 'میلف' با اشاره به گروه تروریستی 'مائوته' مرتبط با داعش، گفت: این افراد گمراه، خلاء موجود را که با اشتباهات ما در عدم تصویب قانون پایه ایجاد شده بود، پر کرده اند.
جبهه آزادیبخش اسلامی مورو سال 2014 با 'بنیگنو آکینو' رئیس جمهوری سابق فیلیپین پیمان صلحی امضاء کرد که کنگره از تصویب آن که خود حاکمیتی نیز بخش اصلی آن بود، سر باز زد.
پس از آن برخی گروه های افراطی فیلیپین با گروه تروریستی داعش بیعت کردند که حمله به شهر 'مراوی' در اواخر ماه می از جمله اصلی ترین اقدامات این گروه ها بود.
'ارینه سانتیاگو' مذاکره کننده ارشد صلح به نمایندگی از دولت فیلیپین اعلام کرد انتظار دارد این قانون در کمتر از یک سال آینده تصویب شود.
وی افزود: 12 ماه آینده مملو از فرصت است، اما ترس همراه با خطر نیز در آن وجود دارد. خطراتی که در مقابل ما وجود دارند افراط گرایی خشونت آمیز است که منبع بحران 'مراوی' محسوب می شود.
یک منطقه خودمختار در جنوب فیلیپین در سال 1996 که حاصل توافق مانیل و جبهه آزادیبخش ملی مورو بود، شکل گرفت اما موفق به پایان دادن به خشونت ها و شورش ها نشد.
'سانتیاگو' گفت که جبهه آزادیبخش اسلامی مورو و جبهه آزادیبخش ملی مورو، هر دو به پیش نویس این قانوع کمک کرده اند و همه طرف ها نسبت به تصویب آن خوشبین هستند.