۰

داعش پس از نبرد موصل چگونه خواهد بود؟

ساعت صفر نبرد آزادسازی موصل در حالی شمارش معکوس پیدا کرده است که استراتژی داعش در این نبرد بر سه محور متمرکز بوده و پیش از حفظ مناطق تحت اشغال تلاش خواهد کرد تا حد ممکن از حجم تلفات نیروهای خود بکاهد.
کد خبر: ۱۲۸۷۳۷
۱۴:۴۸ - ۲۵ مهر ۱۳۹۵
به گزارش «شيعه نيوز»، استراتژی داعش در نبرد نیروهای عراقی برای آزادسازی موصل بر سه محور استفاده از بسته های انفجاری، تک تیراندازها و نیز عوامل انتحاری متمرکز خواهد شد.

داعش به فرسایشی بودن نبرد موصل پی برده است

این در حالی است که این گروه تروریستی به فرسایشی بودن این نبرد اذعان دارد و بر این اساس تلاش خواهد کرد پیش از حفظ مناطق تحت تسلط خود تا حد ممکن از تلفات جانی در بین نیروهای خود بکاهد.

به عبارت دیگر داعش متقاعد شده است که نبرد موصل پیش از هرچیزی یک نبرد فرسایشی است از همین رو باید پیش از اینکه به فکر حفظ مناطق تحت اشغال خود باشد، از خسارت های جانی در بین نیروهای خود بکاهد.

اقدامات پیشگیرانه داعش در موصل

در این میان داعش برخی اقدامات پیشگیرانه اتخاذ کرده است که چه بسا مانع از پیشروی نیروهای عراقی در موصل شود که نمونه آن حفر خندق در اطراف این شهر و تخریب پل های ارتباطی بین دو طرف شهر است.

با وجود اینکه داعش در عراق خسارت زیادی را متحمل شده است که نمونه آن از دست دادن گردان اوزبک در نبرد جزیره خالدیه در الانبار بود، اما هنوز تعدادی گردان در اختیار دارد که پیش بینی می شود در نبرد موصل به آن ملحق شوند.

از مهم ترین گردان های مزبور گردان بتار و جند الولایه و نیز الفاروق است به اضافه یگان های موسوم به قدرت مرکزی.

در این میان منتظر العمری روزنامه نگار عراقی معتقد است که داعش اعضای عراقی خود را که بیشتر آنان از افرادی هستند که قبلا از الشرقاط و القیاره و الحویجه عقب نشینی کرده اند، وارد خط مقدم نبرد موصل خواهد کرد زیرا ثابت شده است که نمی توان به نیروهای عراقی و استفاده از آنان در مراکز عملیاتی اعتماد کرد از همین رو باید آنان را راهی خط مقدم کرد تا مانع پیشروی نیروهای نظامی عراقی شوند.

این رویکرد داعش نشان می دهد که این گروه مایل است مبارزان خارجی خود را برای مرحله بعدی حفظ کند و انتظار می رود مرحله بعد شامل جنگ های خیابانی و عملیات انتحاری باشد که در چارچوب انتقام جویی در برابر از دست دادن مناطق تحت اشغال صورت خواهد گرفت.

به گفته العمری بخش دفاعی داعش در برخی محله های موصل و نه سراسر آن متمرکز خواهد شد و اطلاعات موجود حاکی از این است که این گروه اکنون بیشتر نیروهای خود را در هفت محله از موصل متمرکز کرده است.

احتمال عملیات مخفیانه داعش در عراق

به گفته این کارشناس عراقی، انتظار نمی رود شکست داعش در موصل موجب پایان حضور این گروه در عراق شود نه به این دلیل که هنوز برخی مناطق در اطراف بغداد و یا حومه الشرقاط و نیز برخی مناطق مرزی با سوریه از جمله القائم را در اختیار دارد، بلکه به این دلیل که پس از شکست در نبرد موصل به مرحله عملیات مخفیانه و جنگ های چریکی منتقل خواهد شد.

العمری توضیح داد: سناریویی که اکنون در حال طراحی است اینکه داعش بر بخشی از نوار مرزی عراق و سوریه مستقر باشد درست مانند وضعیتی که در نقطه مرزی سوریه و لبنان جریان دارد.

اما جاسم محمد یکی دیگر از کارشناسان عراقی سناریوی بالا را به دو دلیل بعید دانسته و گفت: داعش ابزار نظامی برای تحقق این سناریو را در اختیار ندارد و دیگر اینکه طبیعت جغرافیایی بین عراق و سوریه با جغرافیای نقاط مرزی سوریه و لبنان متفاوت است.

وی در عین حال اذعان کرد که نبرد موصل اوضاع سوریه را تحت تاثیر قرار خواهد داد به ویژه اینکه برخی اطلاعات موجود حاکی از فرار برخی رهبران داعش به سوریه است و پیش بینی می شود ترکیه و آمریکا چشم خود را به خروج نیروهای داعشی از عراق به سوریه بسته و راه امنی موسوم به راه موش ها را برای آنان فراهم کنند.

جاسم محمد افزود: آمریکا این موضوع را پنهان نمی کند بلکه آن را اینگونه توجیه کرده است که گشودن گذرگاههای امن برای فرار داعشی ها از حجم خسارت های احتمالی علیه غیرنظامیان می کاهد.
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: