به گزارش «شیعه نیوز»، شاخص جهانی صلح که هر سال منتشر می شود، حاکی است که حملات تروریستی به بالاترین سطح در سال های اخیر رسیده و تعداد آوارگان در جهان به بالاترین حد از زمان جنگ جهانی دوم افزایش یافته است.
این شاخص سالیانه 23 شاخص مهم از جمله جنایت های خشن، سطح نظامی گری در کشورها و واردات تسلیحات را مورد ارزیابی قرار می دهد. شاخص جهانی صلح نشان می دهد که تشدید درگیری ها در منطقه خاورمیانه نقش مهمی در افزایش شاخص خشونت جهانی داشته است.
ولی فراتر از خاورمیانه، جهان واقعا آرام تر شده است. استیو کیلیلا پایه گذار و موسس موسسه اقتصاد و صلح که شاخص جهانی صلح را منتشر می کند، تاکید کرد: بی شک تحولات خاورمیانه و درگیری های این منطقه موجب شده است تا برخی روندهای مثبت دیگر در سایر مناطق جهان را از دست بدهیم.
وی در ادامه تصریح کرد: اگر به تحولات سال گذشته نگاه کنیم، اگر خاورمیانه را استثنا کنیم، جهان امنتر شده است.
این شاخص افزود: بیش از 100هزار نفر در درگیریهای خشونتآمیز در سال 2014 میلادی کشته شدند. این رقم در سال 2008 میلادی به 20 هزار نفر رسیده است. تنها در سوریه حدود 67 هزار نفر در سال 2014 کشته شدند.
سازمان ملل اعلام کرده است که تعداد افراد آواره و بی خانمان احتمالاً طی سال گذشته به بیش از 60 میلیون نفر رسیده است.
شاخص جهانی صلح نشان میدهد که اکثر حملات تروریستی در 5 کشور سوریه، عراق، نیجریه، افغانستان و پاکستان متمرکز شده است. هزینه اقتصادی خشونت ها در 10 سال گذشته نیز به بیش از 137 هزار میلیارد دلار رسیده است که این رقم بیشتر از تولید ناخالص داخلی جهان در سال 2015 بوده است.
بیش از 120 هزار صلحبان سازمان ملل هماکنون در 16 کشور جهان مستقر هستند که بیشتر آنها در جمهوری دموکراتیک کنگو، دارفور سودان، سودان جنوبی، مالی، جمهوری آفریقای مرکزی و لبنان مستقر شده اند.
هزینههای نظامی جهان نیز طی 3 سال گذشته حدود 10 درصد کاهش داشته است. اروپا آرام ترین منطقه در جهان بوده است، گرچه حملات تروریستی بروکسل و پاریس طی ماه های اخیر موجب کاهش امتیاز کشورهای اروپایی در این شاخص شده است.