۰

ساخت مسجد راه احیای اسلام در قرقیزستان

قرقیزستان، یکی از جمهوری‌های شوروی سابق است که با افزایش چشمگیر تعداد مساجد، تلاش برای احیای اسلام را تجربه می‌کند.
کد خبر: ۱۱۴۰۵۵
۱۰:۳۰ - ۲۴ اسفند ۱۳۹۴
به گزارش «شیعه نیوز»، تعداد مساجد قرقیزستان از 39 مسجد در سال 1991 به 2300 مسجد در حال حاضر رسیده است.

نتایج یک پژوهش میدانی از «یانتی هلزشن»، دانشجوی دکترای مرکز پژوهش‌های مشترک «ریسورس کالچرز» نشان می‌دهد که همزمان با افزایش تعداد مساجد، گرایش به یادگیری علوم اسلام و آموزش و عمل به قرآن در میان قرقیزها به ویژه گروه سنی 20 تا 40 سال افزایش یافته است.

هلزشن در حال پژوهش در مورد نقش دین در کشور قرقیزستان است که در حال حاضر یک تغییر قابل توجه را تجربه می‌کند.

اسلام و دیگر ادیان در زمان شوروی سابق سرکوب می‌شدند. مساجد و مدارس دینی تخریب شدند، گردهمایی‌های دینی ممنوع بودند، علمای مسلمان هدف سرکوب قرار گرفتند و مناسک دینی ممنوع بود. در اواخر این دوره عده کمی از قرقیزها بودند که اطلاعات قابل توجهی در مورد فعالیت‌های دینی یا کتاب‌های مقدس داشتند و مسلمان بودن تنها یک برچسب قومیتی بود یعنی یک قرقیز می‌توانست مسلمان باشد بدون اینکه به خدا اعتقاد داشته باشد یا موازین دینی را رعایت کند.

اما این تغییر نسبتاً ناگهانی در نگرش‌ها نسبت به اسلام، در افزایش ساخت مساجد منعکس شده است؛ البته این تغییر بر دیگر ابعاد زندگی قرقیزها از جمله سبک پوشش، مناسک روزانه و روابط اجتماعی و حتی موضوعات پژوهشی نیز تأثیرگذار بوده است.

حدود دو سوم مساجد قرقیزستان از سوی عربستان سعودی و بقیه از سوی دیگر کشورهای عربی سرمایه‌گذاری شده است؛ اما در بسیاری موارد، جوامع قرقیز خواستار این هستند که سرمایه‌گذاری‌ مساجد از سوی خود قرقیزها مدیریت شود.

افزایش ساخت مساجد در این کشور همچنین حاصل توسعه اقتصادی است و بسیاری از مردم قرقیزستان ثروت خود را در راه ساخت مسجد استفاده می‌کنند. روستاییان نیز با هم تلاش می‌کنند تا سهم به سزایی در ساختن اماکن عبادی در محل سکونت خود داشته باشند و تصویب قوانین آزادی دینی در سال 1991 در قرقیزستان راه را برای آنان فراهم کرده است.

علوم قرآنی و ارزش‌های اسلامی نیز از طریق مساجد، مدارس، مؤسسات دینی و فعالیت‌های بنیادهای قرقیزی و خارجی در این کشور منتشر می‌شود.

بنابر این تحقیق، اسلام در قرقیزستان معنی مثبتی دارد. اکثر قرقیزها اسلام را دین صلح می‌دانند که پیروانش را به اخلاق و رفتار بهتر ارشاد می‌کند. عده زیادی می‌گویند که به خاطر اسلام فروش الکل و سیگار کم شده است و مردم کمتر رفتارهای تهاجمی دارند؛ اما در عین حال هراس نسبت به تروریسم و افراط‌گرایی وجود دارد و برنامه‌هایی برای مقابله افراط‌گرایی نیز برگزار می‌شود.

به طور کلی، مسیحیان و مسلمانان در قرقیزستان همزیستی مسالمت‌آمیزی دارند.

انتهای پیام/ 852
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: