به گزارش «شیعه نیوز»، به نوشته برخی از مورخین، امام حسن مجتبی علیه السلام در روز هفتم ماه صفر سال 49 هجري در سن 47 سالگي به خاطر خوردن زهر و مسموميت ناشي از آن به شهادت رسيدند و در قبرستان بقيع به خاك سپرده شدند.
«شيخ كليني» از دانشمندان بزرگ شيعه كه كتابهايي در باب معرفي امامان دوازدهگانه شيعه دارد، از «ابوبكر حضرمي» نقل ميكند كه؛ «جعده» دختر «اشعثبن قيس كندي»، امام حسن علیه السلام را با زهر مسموم كرد. آن زهر در درون جان امام حسن علیه السلام جاي گرفت آن حضرت بر اثر آن، شهيد شد.»
هنگامي كه امام حسن علیه السلام به شهادت رسيدند، امام حسين علیه السلام برادر را غسل دادند و كفن كردند و پیکر مطهر را درون تابوت گذاشتند و به محلي كه رسول خدا(صلی الله علیه وآله) در آنجا بر جنازهها نماز ميخواندند، حركت دادند و بر جنازه نماز خواندند. اما اين اقدامها همراه با فشارهاي افراد منسوب به بنياميه بود، به نحوي كه آنها اجازه ندادند تا امام حسن علیه السلام در خانه حضرت رسول(صلی الله علیه وآله) دفن شود و جسم پاك او را در قبرستان بقيع به خاك سپردند. اما اين كار نيز بدون حاشيهها نبود و ايادي دنياطلب معاويه، با شقاوت و بيرحمي اقدام به تيرباران جسد فرزند رسول خدا(صلی الله علیه وآله) كردند؛ در حاليكه خود را مسلمانان واقعي ميناميدند.
با اين حال، تاريخ اسلام گواه است كه يكي از جنايات هولناك معاويه در طول حكومت خود، به شهادت رساندن امام حسن مجتبي علیه السلام بود و ردپاي اين جنايت هولناك در تاريخ، به طور آشكار ديده ميشود.
این جنايت به اين صورت شكل گرفت كه معاويه ضمن توطئهاي خائنانه و با بهرهگيري از دختر «اشعثبن قيس» (همسر امامحسن) او را مسموم و به شهادت رسانيد. چهره شيطاني و پيمانشكن، و دورويي و نفاق معاويه كه در طول حيات سياسياش فراوان خود را نشان ميداد در ضمن اين جنايت نيز روشنتر از هميشه در معرض ديد همگان قرار گرفت.
تاريخ، اين مطلب را با قوت هرچه بيشتر به اثبات رسانده است. با اين حال افراد متعصبي چون «ابنخلدون» كه از آبشخور آلوده بنياميه سيراب ميشد، جريان را بيپايه و ضعيف قلمداد كرده مينويسد: «آنچه درباره مسموم شدن حسنبن علي علیه السلام به وسيله معاويه نقل شده، روايتي است كه شيعه آن را ساخته و پرداخته است.» البته اين نظر خاص، ناشي از گرايشات خاص ديني «ابنخلدون» است كه او براي دفاع از چهرهاي مرموز و نامطلوب همچون معاويه مفاد تاريخ اسلام را عوض كرده است.
مظلوميت امام در جريان دفن آن حضرت بيشتر جلب توجه ميكند. هنگامي كه اهل بيت علیه السلام ميخواستند طبق وصيت آن حضرت، او را كنار قبر پيامبر(صلی الله علیه وآله) دفن كنند، قدارهداران بنياميه به مخالفت برخاستند. در اين ميان «مروانبن حكم» از ميان آشوبگران فرياد برآورد: «در حالي كه عثمان در دورترين نقطه بقيع به خاك سپرده شد، گمان ميكنيد كه اجازه ميدهم حسنبن علي علیه السلام در خانه رسول خدا(صلی الله علیه وآله) دفن شود؟!» پيشتاز آشوب، سوار بر مركبي، ادعاي مالكيت خانه را از طريق ارث كرده و ممانعت خود را تا پاي جان از دفن امام در آرامگاه رسول خدا(صلی الله علیه وآله) اعلان داشت.
حتي كار از اين بالاتر گرفت و در نهايت شقاوت و سبعيت، پیکر مطهر امام را تيرباران كردند، تا جايي كه كفن، خونآلود شد و مشايعتكنندگان مجبور به تعويض كفن شدند. سرانجام پس از اين كشمكشها، شهيد مظلوم را در بقيع به خاك سپردند.
در سوگ اين ريحانه رسول خدا(صلی الله علیه وآله) طبق رواياتي كه رسيده، مردم مدينه ـ كه بيشتر آنها از فرزندان انصار بودند ـ به ماتم نشسته و بازارهاي مدينه را بستند. عمربن بشير همداني ميگويد: «از اسحاق پرسيدم: متي ذل الناس؟ چه موقع مردم ذليل شدند؟ پاسخ داد: حين مات الحسن علیه السلام پس از شهادت امام حسن علیه السلام .
به همین مناسبت و در آستانه شهادت مظلومانه آن حضرت، هیئات مذهبی استان قم، اقدام به سیاه پوش کردن شهر مقدس قم کردند تا بدین وسیله عشق و ارادت خود را به ساحت مقدس معصومین علیهم السلام بیش از پیش ابراز دارند.
در اقدامی دیگر نیز هیئات مذهبی این استان، در تجمعی مشترک و با تشکیل دسته عزا برای عرض تسلیت به ساحت مقدس حضرت معصومه سلام الله علیها به سمت حرم این بانوی مکرمه حرکت می کنند.
در زیر عکسهایی از سیاه پوش شدن شهر قم و آمادگی برای دسته عزا در روز شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام را ملاحظه می کنید.
انتهای پیام/654