به گزارش «شیعه نیوز»، روزنامه الکترونیکی رایالیوم در مقالهای در ستون «سخن سردبیر» به قلم «عبدالباری عطوان» نوشت: اخبار اندکی از روند جنگ میان نیروهای ائتلاف عربی تحت رهبری عربستان سعودی و جنبش «انصارالله» در یمن منتشر میشود و اگر اخباری هم در اینباره گزارش میشود غالبا از زبان ژنرال «احمد عسیری» سخنگوی عملیات موسوم به «توفان قاطعیت» در شبکههای وابسته به این ائتلاف منتشر میشود. لذا، ما در این روزنامه (رایالیوم ) از گزارش خبری خبرگزاری فرانسه درباره شهر «عدن» پایتخت موقت «عبدربه منصور هادی» رئیسجمهور (مستعفی و فراری)، غافلگیر شدیم. خبرگزاری فرانسه در گزارش خود تصویر و جزئیات کاملا متناقضی (با اخباری که تاکنون رسانههای همسو با ائتلاف متجاوز منتشر میکردند) ارائه و تأکید میکند که جنبش انصارالله در جنوب پیشروی کرده و موفق شد برخی از مناطقی را که از دست داده بود، بازپس بگیرد.
گزارش خبرگزاری فرانسه تأکید میکند که نیروهای انصارالله و همپیمانان آن در حال حاضر بر «جبل الیأس» که مشرف بر پایگاه هوایی «العند» در استان «لحج» در مجاورت عدن است، متمرکز هستند که نیروهای سودانی نیز در آنجا مستقر هستند. این وضعیت خطر بزرگی برای نیروهای ائتلاف عربی و نیز هواداران منصور هادی تلقی میشود. همچنین، انصارالله شهر «دمت» دومین شهر بزرگ در استان «الضالع» را نیز ساعاتی پس از محاصره آن، به کنترل خود درآوردند. براین اساس، شهر «ذباب» و مقر لشکر 117 در نزدیکی «باب المندب» نیز که تنها یک ماه در کنترل ائتلاف سعودی بود، تحت کنترل نیروهای انصارالله درآمد.
اگر این اطلاعات صحت داشته باشد که به نظر میرسد درست است، با توجه به اینکه نیروهای ائتلاف و نیروهای هوادار هادی در بازپسگیری استانهای «تعز»، «مأرب» و «صنعا» پایتخت یمن با وجود اعزام گسترده نیروها و استقرار تجهیزات زیاد در آنجا شکست خوردهاند، باید گفت این تحولات تغییراتی در موازنه قدرت در جنگ به سود انصار الله- هر چند موقتی- ایجاد میکند.
برخی اخبار حاکی است که دولت روسیه دیپلماتهای خود را از صنعا خارج کرده است. اقدامی که ناظران آن را نشانهای بر نزدیک بودن حمله ائتلاف سعودی به پایتخت تفسیر کردهاند ولی همه گزارشها و ارزیابیها تأکید میکنند که این حمله با خطرات بسیاری همراه است؛ چرا که پایتخت از نظر موقعیت جغرافیایی، کوهستانی و صعبالعبور است و همانگونه که کارشناسان مسائل نظامی در یمن میگویند، طرف مدافع نیز خود را برای جنگ چریکی طولانیمدت، به خوبی آماده کرده است.
مسئله قابل توجه در این تحولات نظامی غافلگیرکننده این است که این تحولات در زمانی رخ میدهد که عملیات مسالمتآمیز برای دستیابی به راهحلی سیاسی به بنبست خورده است. اعضای هیئتهای اعزامی انصارالله و حزب «المؤتمر» پس از انتظاری طولانی برای رسیدن هیئت هادی برای مشارکت در این گفتوگوها، «مسقط» پایتخت عمان را ترک کردند. امری که باعث شد جنبش انصارالله به گزینه نظامی و سخن گفتن درباره یکسره کردن جنگ روی بیاورد.
«عادل الجبیر» وزیر خارجه سعودی، چهارشنبه گذشته وارد مسقط شد و با «یوسف بن علوی» همتای عمانی خود دیدار کرد. این دیدار نخستین دیدار از نوع خود بود. این دیدار در حالی انجام شد که پیشتر اخباری درباره اختلاف عربستان سعودی و عمان منتشر شده بود و دلیل این اختلاف نیز خشم سعودی از بیطرف بودن مسقط در پرونده یمن بوده است. الجبیر در این دیدار از مطابقت داشتن دیدگاههای عمان و عربستان سعودی در این پرونده سخن گفت.
آیا این تغییر در موازنههای قدرت نظامی- هر چند به طور جزئی- در میادین جنگ و همچنین سفر ناگهانی الجبیر به مسقط و پس از آن ورود «ابوبکر العطاس» مشاور هادی به پایتخت عمان خون تازهای به رگهای «سفت و خشک» عملیات سیاسی وارد و زمینه را برای افزایش فرصتها برای حل سیاسی بحران فراهم میکند؟ امیدواریم اینگونه باشد.
انتهای پیام/654