به گزارش «شیعه نیوز»، متن پرسش مطرح شده وپاسخ این مرجع تقلید شیعیان بدین شرح است:
پرسش) الف: محل اخذ تربت سیدالشهداء ارواحنا فداه که جایز الاکل است براى استشفاء، و حرمت تنجیس دارد و سجده بر آن فضیلت دارد و براى تبرک مولود و همراه میت و مسافر و دفع خطر… استفاده مى شود، کجاست؟ آیا شامل غبار روى ضریح مقدس مى شود؟
ب: آیا خاکى که از اطراف حرم مطهر سیدالشهداء (علیه السلام) جمع آورى مى شود به سبب جاروب کردن حکم تربت قبر مطهر را دارد؟
ج: اگر خاکى ریخته شود در اطراف قبر مطهر و جمع آورى شود آیا حکم تربت دارد و صدق تربت بر آن مى کند و احکام مطلق تربت بر آن جارى مى گردد؟ و روایاتى که یک میل تا ده میل اطراف قبر مطهر را جزء تربت امام حسین شمرده است آیا شامل تمام احکام تربت مى شود یا نه؟
د: مهر و تسبیح کربلا که در بازار رایج است با علم به این که از کنار قبر مطهر نیست یا با شک در آن، واجب الاحترام است؟ و احکام تربت سیدالشهداء را دارد یا نه؟ لطفاً احکام مزبوره را مفصّلا مرقوم فرمائید لکثره الابتلا و الاحتیاج و لکم الاجر و السلام.
جواب : باسمه جلت اسمائه؛ الف: تربتى که جائز است خوردن آن براى استشفاء و مقید است به آنکه زاید بر قدر حمصه نباشد آن است که از قبر و مجاور آن عرفاً باشد و محتمل است تا هفتاد ذراع – و اما آنچه در روایات تحدید شده بسبعین ذراع – و سبعین باعا فى سبعین باع – یا به میل – و یا چهار میل- و در بعضى کتب فقهاء: روى اربعه فراسخ و روى ثمانیه، چنین روایتى دیده نشده و آن روایاتى که اشاره شد، همه اش ضعیف السند است به آن ها جواز اکل ثابت نمى شود.
ب: مقدار خاکى که با جاروب جمع مى شود، ظاهراً حکم تربت ندارد.
ج: چنانچه آن خاک ها کم شود و خاک دیگرى بریزند باید مدت زمانى بگذرد که تربت قبر الحسین (علیه السلام) یا طین الحائر ـ بر آن عرفاً صدق کند.
د: اما مهر و تسبیح کربلا که رایج است ظاهراً از هر کجاى قبر و اطراف آن تا چهار میل فضیلتى که در روایات ذکر شده را دارد.
انتهای پیام/ 852