به گزارش «شیعه نیوز»، فالون که به دنبال افشای حضور شماری از پرسنل نیروی هوایی انگلیس در حملات هوایی علیه گروه تروریستی داعش در سوریه به مجلس عوام فراخوانده شده بود، عنوان کرد که این گروه نظامی در اواسط ماه آگوست به منظور آموزش نیروهای عراقی در زمینهٔ مقابله با وسایل انفجاری به این کشور اعزام می شوند.
وزیر دفاع انگلیس خطاب به نمایندگان مجلس عوام گفت: با اعزام این گروه آموزشی نظامی، شمار نیروهای انگلیسی حاضر در عراق به 275 نفر خواهد رسید.
مایکل فالون همچنین با اشاره به کشته شدن 30 انگلیسی در حادثه تروریستی تونس، بار دیگر از گروه داعش به عنوان یک تهدید مستقیم علیه انگلستان و سایر کشورهای جهان نام برد و گفت: این مساله سبب شده است که انگلیس مشارکت مهمی در ائتلاف بین المللی برای شکست این گروه تروریستی و ویران کردن پایگاه هایش در عراق و سوریه ایفا کند.
وی با بیان اینکه بیش از 60 کشور هم در داخل منطقه و خارج از آن در این ائتلاف حضور دارند، گفت: هدف از این اقدام مشترک، تلاش برای قطع کمک های مالی به این گروه تروریستی، متوقف کردن جریان پیوستن جنگجویان خارجی به آن و مقابله مشترک با ایدئولوژی مسموم این گروه و نیز ارایه کمک های بشردوستانه به سوریه و عراق است و این راهبردها تحت نظارت وزرای کشورهای عضو ائتلاف و از جمله حیدر العبادی نخست وزیر عراق صورت می گیرد.
وزیر دفاع انگلیس به حملات هوایی ائتلاف بین المللی از جمله نیروی هوایی این کشور علیه مواضع داعش درعراق اشاره کرد و گفت: این حملات سبب شده است که نیروهای زمینی در عراق بتوانند به موفقیت هایی علیه داعش دست یابند.
هاموند افزود: نخست وزیرعراق به روشنی گفته است که نیروهای زمینی که علیه داعش می جنگند باید نیروهای محلی باشند و حضور و عملیات سربازان غربی می تواند سبب گسترش دیدگاه های داعش و نیز نظریات افراط گرایانه شود و بر این اساس و با توجه به تجربیات که به دست آورده ایم، فعالیت کنونی ما، ارائه کمک های آموزشی و پشتیبانی برای نیروهای محلی و حمایت از تلاش های نیروهای سنی برای بازپس گیری مناطق سنی نشین در این کشور است.
وی گفت: تاکنون نیروهای ائتلاف نزدیک به 11هزار نیروی عراقی را آموزش داده اند و سهم نیروهای انگلیس یک هزار و 700 نفر بوده است و نیروهای عراقی با حمایت هوایی نیروهای ائتلاف توانسته اند به موفقیت هایی علیه داعش دست یابند که بازپس گیری شهر تکریت و عقب راندن نیروهای داعش از شهر بیجی، بیرون راندن نیروهای داعش از مناطق کردنشین عراق و شروع عملیات جدید برای بازپس گیری شهر الرمادی از آن جمله هستند.
هاموند افزود: گروه تروریستی داعش از ماه آگوست سال گذشته تاکنون، در حدود یک چهارم از مناطقی که در عراق تحت اشغال داشت، از دست داده است ضمن اینکه از شمار بمب های کناره جاده ای و خودروهای بمب گذاری این گروه به دلیل موفقیت های نیروهای عراق کاسته شده است.
وزیر دفاع انگلیس همچنین گفت: مقابله تنها با داعش در کشور عراق در حالی که اعضای این گروه به راحتی می تواند از مرزهای بین المللی عبور کرده و مرکز فرماندهی آن در شمال سوریه است، غیرمنطقی بشمار می آید و هم اینک سلاح و نیروهای این گروه از سوریه به داخل عراق سرازیر می شوند.
وی بابیان اینکه تهدیدات مستقیم گروه داعش علیه انگلیس از داخل خاک سوریه صورت می گیرد، افزود: با توجه به این امر، 85 نیروی نظامی انگلیسی در برنامه ای تحت هدایت آمریکا برای آموزش و تجهیز نیروهای معارض سوری در بیرون از خاک سوریه مشارکت دارند، ضمن اینکه نیروهای هوایی انگلیس نیز در حال پروازهای شناسایی و نظارتی بر فراز خاک این کشور است و هم اکنون 30 درصد از عملیات شناسایی و نظارتی علیه داعش توسط انگلیس صورت می گیرد.
وی همچنین در ارتباط با این پرسش نمایندگان مجلس که چگونه کارکنان نیروی هوایی انگلیس بدون کسب مجوز از پارلمان این کشور، در عملیات رزمی بر فراز سوریه مشارکت داشته اند، گفت: انگلیس تاکنون هیچ حمله هوایی در خاک سوریه صورت نداده است اما نیروهای نظامی مان به طور منظم به صورت مأمور در نیروهای شرکای نزدیکمان حضور دارند.
هاموند عنوان کرد که پرسنل موردنظر که بیش از 75 نفر بوده اند، 'مأمور خدمت' در یگان های تحت فرماندهی سایر کشورها از جمله آمریکا، فرانسه و کانادا بوده اند و به طور مشخص، خلبانان انگلیسی مأمور خدمت در یگان های نیروی هوایی آمریکا و کانادا به عملیات رزمی در حریم هوایی سوریه علیه داعش اعزام شده اند.
وزیر دفاع انگلیس همچنین بار دیگر از نمایندگان مجلس عوام درخواست کرد که در تصمیم دولت این کشور برای گسترش حملات علیه گروه داعش ( در خاک سوریه)حمایت کنند.
وزارت دفاع انگلیس پیشتر در بیانیه ای، گفته بود که 'انگلیس در زمینهٔ های اطلاعاتی، شناسایی و گشت، به جنگ هوایی ائتلاف علیه هدف های متعلق به گروه تروریستی داعش در داخل خاک سوریه کمک می کند زیرا این گروه تهدیدی مستقیم را متوجه انگلیس و سایر کشورهای جهان کرده است.'
این بیانیه درعین حال تأکید دارد که 'ارتش انگلیس به حمله هوایی در سوریه دست نزده و دولت کامرون به صراحت گفته است که درصورتی که درصدد انجام چنین عملیاتی باشد، به مجلس مراجعه خواهد کرد.'
وزارت دفاع انگلیس عنوان کرده است که بین ارتش این کشور و متحدانش 'برنامه ای باسابقه طولانی برای مبادله متقابل نفرات به عنوان پرسنل مأمور خدمت وجود دارد و هنگامی که کارکنان انگلیسی مأمور خدمت در ارتش کشورهای دیگر می شوند، در عمل جنبه کارکنان نظامی خارجی دارند.
مشارکت کارکنان نیروی هوایی انگلیس ، در عملیات رزمی بر فراز خاک سوریه در حالی انتشار می یابد که حدود دو هفته پیش، دیوید کامرون نخست وزیر و مایکل فالون، وزیر دفاع، از نمایندگان مجلس عوام خواسته بودند تا با گسترش مأموریت نیروهای انگلیسی عضو ائتلاف ضد داعش به داخل مرزهای سوریه موافقت کنند.
در نشست روز دوشنبه مجلس عوام برخی از نمایندگان این انتقاد را از دولت انگلیس داشتند که چرا از مشارکت پرسنل نیروی هوایی این کشور در عملیات رزمی بر فراز خاک سوریه مطلع نبوده اند.
'تام فارون' رهبر جدید حزب لیبرال دمکرات انگلیس در گفت وگو با شبکه چهار انگلیس گفته بود که حضور نیروهای نظامی انگلیس درحملات علیه داعش در سوریه، ناقض دمکراسی، بی توجهی به مجلس و خیانت به مردم انگلیس است.
مجلس عوام انگلیس در هفتم مهرماه 1393(سپتامبر گذشته) با حمله هوایی این کشور علیه گروه تروریستی داعش در عراق موافقت کرد اما این مجوز شامل حملات هوایی در سوریه نمی شود .
انتهای پیام/654