۰

بررسی تاثیر ماه رمضان برکاهش جرم وجنایت

بنابر آمارهای اعلامی از سوی نیروی انتظامی و دیگر دستگاه های ذی صلاح، ماه مبارک رمضان ماهی است که آمار جرم و جنایت در آن در مقایسه با ماه های دیگر کاهش می یابد؛ از این رو در گفتگویی با کارشناسان چرایی این مسئله را به بحث و بررسی گذاشته ایم که از نظرتان می گذرد
کد خبر: ۹۲۷۶۹
۱۵:۰۷ - ۰۳ تير ۱۳۹۴
به گزارش«شیعه نیوز»، غلامرضا جمشیدیها، رییس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در گفتگویی با اشاره به نسبت و ارتباط میان حلول ماه مبارک رمضان و کاهش جرم و جنایات در جامعه اظهار کرد: اصل آن است که عوامل محیطی بر تربیت انسان و تشویق و ترغیب او به بدی و خوبی تاثیر مستقیم دارد.
 
وی ادامه داد: بنابراین، در یک فضای فرهنگی، زمانی که همه انسان ها به پاکی و خوبی خوانده می شوند با فضایی که آلودگی و انواع مصرف گرایی و تشویق به داشتنِ بیشتر، ترویج داده می شود، تفاوت چشمگیری وجود داشته و نتیجه آنها با یکدیگر متفاوت است.
 
وی تصریح کرد: هر چند تمامی انسان ها مانند یکدیگر نبوده و هر یک مسیر خود را می روند اما افرادی نیز هستند که می توانند تحت تاثیر فضا و محیط قرار گیرند و از آنجا که فضای ماه مبارک رمضان معنوی است و رسانه ها نیز بر ترویج این فضا دامن می زنند، می تواند نتایج مطلوبی در پیشگیری و وقوع ناهنجاری ها و جرایم در جامعه داشته باشد.
 
جمشیدیها در ادامه گفت: برخی افراد نیز در مسیر ایمان به آگاهی رسیده اند و چه فضای معنوی ماهِ مبارک رمضان باشد و چه نباشد، آنها مسیر خود را می روند و به صراط مستقیم گام می نهند.
 
وی توضیح داد: بنابراین، در ماه مبارک رمضان همه عوامل از جمله رسانه ها دست به دست هم می دهند تا فضایی معنوی را برای افراد جامعه رقم بزنند و حداقل در این ماه تبلیغات کالاهای خارجی کمتر شده و بیشتر تمرکز بر معنویت و خداجویی است و لذا شرایط محیطی و رسانه ای تاثیر خاص خود را بر افراد جامعه خواهد گذاشت.

 دانشیار گروه جامعه ‏شناسی دانشگاه تهران تصریح کرد: اما در ماه های دیگر به دلیل اینکه این فضا و تبلیغات آن رنگ و بوی کمتری دارد، این نتیجه را نمی بینیم همان طور که در ماه محرم یک فضای بیداری و صحنه ای برای بروز و ظهور افراد مومن ایجاد می شود و فضای آن با ماه های دیگر متفاوت بوده و جرایم کمتری رخ می دهد.
 
جمشیدیها تاکید کرد: در واقع همان طور که ماه های دیگر صحنه جولان افرادی با ظاهر مادی و پر زرق و برق است، ماه مبارک رمضان و محرم صحنه ظهور و بروز مومنان است و کمتر فرصت خطا در این ماه ها روی می دهد.

 
رییس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران با تاکید بر نقش رسانه های در ایجاد فضای معنوی و پایین آوردن آمار جرم و جنایت در ماه مبارک رمضان، یادآور شد: به طور مثال حضور بی نظیر مردم در تشییع پیکرهای مطهر شهدای غواص که اخیرا صورت گرفت، به دلیل فضایی بود که از سوی رسانه ایجاد شده بود و اگر غیر از این بود، شاید اتفاق دیگری رقم می خورد بنابراین برای ایجاد جامعه ای صالح، می توان فضای دینی را گسترش داد.
 
محمد شریفی نیا، عضو هیئت علمی جامعه المصطفی (صلی الله علیه وآله) العالمیه نیز در با اشاره به رابطه ایام ماه مبارک رمضان و کاهش جرم و جنایت در جامعه ابراز کرد: شاید بتوان این گونه تصور کرد، فضایی که این ماه ایجاد می کند، انگاره هایی را در ذهن افراد فعال می کند که این ماه، ماه پاکی، ماهِ خدا و ماهی است که انسان در آن احساس قرب و نزدیکی بیشتری به خدا دارد.
 
وی افزود: چنین نگره هایی احتمالا موجب می شود افراد نسبت به خود کنترل و نظارت بیشتری داشته باشند به این صورت که در چنین شرایط و موقعیتی دست به کارها و اعمالی نزنند که مغایر با تصورات و اعتقاداتی که در این زمینه و باب وجود دارد، باشد.
 
مدیر گروه راهنمایی و مشاور موسسه آموزشی اخلاق و تربیت ادامه داد: البته از بُعد دیگر هم شاید بشود گفت که در ماه مبارک رمضان مردم احساس می کنند این ماهی است که انتظار می رود معنویت و ارزش های انسانی و الهی بیشتر رعایت شود و در نتیجه یک نوع اعتماد بیشتری نسبت به هم پیدا می کنند و این امر عملا انتظار متقابلی را در افراد ایجاد می کند به خصوص افرادی که شاید در شرایط دیگر آن چنان که باید و شاید کنترل بر رفتارهای خود ندارند.
 
شریفی نیا خاطر نشان کرد: بنابراین، بسیاری از افراد در این ماه به دلیل فضای حاکم و اعتمادی که به آنها شده است، تلاش می کنند این اعتماد را نادیده نگرفته و خلاف اعتماد دیگران عمل نکنند لذا نقش اعتماد متقابل و انتظاری که افراد جامعه از هم در این ماه مبارک دارند، در کاهش جرایم تاثیر قابل توجهی دارد.

انتهای پیام/654
منبع: SHABESTAN
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: