SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز:
«شیعه نیوز»: سوره مبارکه جمعه دارای ۹ آیه و از سوره های مدنی قرآن کریم است که بعد از سوره مبارکه صف بر پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله)نازل شده است.
در آیه نهم این سوره مبارکه فرمان الهی جهت برپا داشتن نماز پرشکوه و عبادی سیاسی جمعه و شتافتن به سوی آن آمده است و سوره مبارکه به همین جهت بدین نام جمعه (روز جمع شدن مردم در مساجد و مجالس دینی به مناسبت عید هفتگی اسلامی) نامگذاری شده است.
درباره خواص این سوره مبارکه پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) می فرمایند: در روایتی حضرت ختمی مرتبت (صلی الله علیه وآله) می فرمایند: هر کس سوره جمعه را تلاوت کند خداوند به تعداد تمام کسانی که در کل سرزمین های اسلامی در نماز جمعه شرکت می کنند ده حسنه به او عطا می فرماید و همچنین کسی که در هر شب یا هر روز آن را بخواند از هر چه خوف و هراس و یا محذور دارد ایمن بوده و پاداشی بس عظیم خواهد داشت.
در خواص این سوره مبارکه آمده است جهت سازش میان زن و شوهر سوره مبارکه جمعه را پنج بار تلاوت کنند.
و از حضرت امام صادق (علیه السلام) روایت است کسی که بر قرائت این سوره مبارکه در شب و روز مداومت کند از وسوسه شیطان ایمن بوده و گناهان آن روز او بخشیده می شود.
همچنین ایشان در مضمون حدیثی می فرمایند: هر مومنی از شیعیان ما در نماز عشای شب جمعه سوره جمعه و سوره مبارکه اعلی را و در نماز ظهر جمعه سوره جمعه و سوره منافقون را بخواند و هر گاه چنین کند گویی عمل رسول الله (صلی الله علیه وآله) را انجام داده و پاداش و ثوابش بهشت خواهد بود.
علاوه بر این، از امام صادق (علیه السلام) نقل شده هر کس این سوره را در هر شب جمعه بخواند کفاره گناهان ما بین دو جمعه خواهد بود.
حضرت امام محمد باقر (علیه السلام) نیز فرمودند: سوره جمعه و منافقون را قرائت کن زیرا قرائت این دو سوره در روز جمعه در نماز صبح و ظهر و عصر سنت است.
همچنین، ایشان می فرمایند: خداوند به وسیله سوره جمعه مؤمنان را گرامی داشته است.
رسول خدا (صلی الله علیه وآله) سوره جمعه را بشارتی برای مومنان و سوره منافقون را توبیخی برای منافقان قرار داد به همین سبب نباید قرائت این دو سوره را در نماز جمعه ترک کرد.
امام صادق (علیه السلام) نیز در این باره فرموده اند: هر کس شب ها و روزها در صبح و عصر، سوره جمعه را قرائت کند از وسوسه شیطان ایمن می شود و خداوند گناه آن روز او را می بخشد.
پی نوشت:
۱- مجمع البیان
۲- تفسیرالبرهان
۳- بحارالانوار
۴- شکوفه های سور قرآنی
منبع: افکار
انتهای پیام/ ح . ا
اللهم اصلح امر اخرتنا و دنيانا