SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز:
به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از واشنگتن پست، اندکی پس از شدت گرفتن جنگ در سوریه در اواخر بهار 2011 اوباما به پنتاگون و سازمان امنیت ملی این کشور دستور داد تا طرحی ویژه را برای انجام حملات سایبری علیه ساختار فرماندهی ارتش سوریه برنامهریزی کنند.
از بین بردن توانایی ارتش سوریه برای انجام حملات موشکی و همچنین تاسیسات ساخت موشک از اهداف آمریکا به شمار میرفت. با توجه به اینکه اوباما مخالف حضور مستقیم ارتش این کشور در سوریه بود این روش مسلما هزینه کمتری برای آمریکا به همراه داشت. اما پس از چندین جلسه توجیهی درباره متغیرهای این طرحها وی تا کنون این برنامه را عملیاتی نکرده است.
سوریه از دید اوباما دارای چنان ارزش استراتژیکی -همانند ایران- نیست که آمریکا اقدام به مداخله نظامی و حتی حملات مخفیانه کند. تردید اوباما در استفاده از تسلیحات سایبری تهاجمی علیه سوریه باعث شد تا به امید عدم نیاز به حمله نظامی متعارف به این کشورمیلیاردها دلار هزینه کند.
دولت اوباما درباره نحوه استفاده از حملات سایبری، چگونگی انتخاب اهداف و احتمال حمله تلافیجویانه از سوی کشورهایی مانند سوریه، ایران و روسیه جلسات سری بسیاری برگزاری کرد. این موضوعی بود که اوباما در گذشته ترجیح میداد هرگز به صورت عمومی به آن نپردازد و استفاده از چنین تسلیحاتی را به سازمان امنیت ملی آمریکا واگذار کند و این سازمان نیز به صورت مخفیانه آن را عملی کند. اما به گفته یکی از مقامات آمریکایی که نخواست نامش فاش شود سوریه باعث شد این موضوع دوباره مطرح شود.
کایتلین هایدن، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا از اشاره به جزئیات توافقات و تصمیمات دولت خودداری کرد اما اعلام کرد که این کشور برای حفظ امنیت خود از ابزارهای مختلفی ازجمله حمله سایبری میتواند استفاده کند. وی دراینباره حتی به حکم طبقهبندی شده ریاستجمهوری در سال 2012 مبنی بر اصول استفاده از تجهیزات سایبری برای به منظور تامین امنیت ملی آمریکا اشاره کرد.
سوالی که دراین بین مطرح شده این است که به این دلیل که حمله سایبری نسبت به حمله هوایی تلفات انسانی کمتری درپی داشته گزینه بهتری است یا حمله سایبری تنها چگونگی امکان استفاده از این نوع نبرد را برای دشمنان آمریکا فراهم میسازد. به نظر میرسد با وجود کاهش وسعت ارتش و تسلیحات متعارف نظامی وهمچنین کاهش بودجه پنتاگون تولید تسلیحات سایبری و صرف هزینه در این بخش برای حوزه دفاع چندان جذاب به شمار نمیرود.
اما سوریه مورد پیچیدهتری است. موضوع ارسال کمکهای بشردوستانه و رهاسازی مردم از شر جنگ داخلی بدون وارد شدن ارتش آمریکا به صحنه نبرد حامیان بیشتری در داخل دولت آمریکا یافته است.
یک حمله سایبری میتواند سیستمهای ناوبری هواپیماهای سوریه را از کار انداخته یا از مسیر خارج کرده و بدینترتیب امکان بمباران اهداف مورد نظر برای ارتش سوریه از بین خواهد رفت. فرماندهان سوری نیز احتمالا از تسلیحات دیگری مانند موشک و راکتهای خود استفاده خواهند کرد.
حمله سایبری احتمالی آمریکا به سوریه میتواند واکنش ارتش الکترونیک سوریه را به همراه داشته باشد که به اعتقاد کارشناسان آمریکایی از تاثیرگذاری کافی برخوردار نیست و تهدیدی جدی برای دولت آمریکا ایجاد نخواهد کرد.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/ ح . ا