SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز:
به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از روزنامه جمهوری اسلامی، درست در زماني كه ميليونها نفر در جهان با انتشار فيلمي كه نشان ميداد يكي از فرماندهان نيروهاي مخالف دولت سوريه، قلب يك سرباز سوري را از سينه خارج و به دندان ميكشد، در شوك فرو رفته و آماده واكنش ميشدند و هنگامي كه تروريستهاي تكفيري 11 نفر از طرفداران دولت را در "ديرالزور" به طرز فجيعي به قتل رساندند، مجمع عمومي سازمان ملل با صدور قطعنامه پيشنهادي آمريكا و قطر، به جانبداري آشكار از تروريستهاي سوريه برخاست و براي تغيير اين موج تبليغاتي و سياسي عليه دولت بشار اسد تلاش كرد.
مجمع عمومي سازمان ملل روز پنجشنبه 26 اردیبهشت با صدور قطعنامهاي غيرالزام آور ضد سوري، با جانبداري آشكار از تروريستها و گروههاي معارض، بار ديگر دولت سوريه را محكوم و از مخالفان سوري حمايت كرد.اين قطعنامه، حكومت سوريه را به دليل استفاده از سلاح و آنچه "نقض سازمان يافته حقوق بشر و آزاديهاي بنيادين" ناميده شده به شدت محكوم كرده و خواهان "گذار سياسي" در دمشق و انتقال حكومت به مخالفان بشار اسد شده است. در بررسي دلايل صدور چنين قطعنامهاي در شرايط كنوني، تحليلهاي متعددي از زواياي گوناگون مطرح است:
1- دقيقاً در زماني كه كفه پيروزي در صحنه نبرد و در جنگ ميان تروريستها و نيروهاي دولتي سوريه به نفع نيروهاي دولتي سنگيني ميكند و مراكز فرماندهي و استقرار گروههاي تروريست، يكي پس از ديگري سقوط مينمايد، تلاشهاي ديپلماتيك عليه سوريه و در حمايت از تروريستها و عوامل و مزدوران بيگانه شدت مييابد. به اذعان كارشناسان، چند ماهي است كه معادلات سوريه در داخل به ضرر مخالفان و حاميان غربي و عربي آنها در جريان است و عليرغم پشتيباني همه جانبه و ارسال كمك از طريق تركيه به اين گروهها، مناطقي كه در اختيار آنها قرار دارد يكي پس از ديگري به تصرف نيروهاي ارتش سوريه در ميآيد. اين شكستهاي پياپي شورشيان مسلح، عليرغم آنكه به لحاظ "عّده" و "عُده" از خارج حمايت ميشوند، نگراني گستردهاي را در ميان جنگافروزان و آتش بياران معركه ايجاد كرده و آنها را براي ايجاد فشار سياسي عليه دولت سوريه به تحرك واداشته است.
2 - درست در موقعيتي كه ايجاد رعب و وحشت در صفوف نيروهاي ارتش سوريه نتوانسته به نتيجه برسد و ارتش سوريه همچنان حامي يكپارچگي كشور است، انتقام گيري از اين ارتش، به عنوان راهكاري انفعالي و خباثت آميز در پيش گرفته ميشود ولي انتشار بخشي از جنايات گروههاي تروريستي در برخورد با سربازان ارتش سوريه، آتش خشمي را عليه گروههاي معارض سوري در جهان ايجاد كرد كه هفته گذشته شاهد اوج آن بوديم. در چنين شرايطي صدور قطعنامه به حمايت از گروههاي مسلح و مخالفان سوري، ايجاد مجالي براي خروج آنان از محكوميت شديد جهاني و تشويق آنها براي ادامه جنگ و جنايت است.
3 - در شرايطي كه رايزنيهاي سياسي درباره بحران سوريه، اندكي به جريان ميافتد و نگاهها به سمت حل و فصل سياسي موضوع معطوف ميشود، نعل وارونهاي سياسي از سوي حاميان گروههاي تروريستي براي برهم زدن تحركات و احياناً امتيازگيري در جريان گفتگوهاي سياسي آغاز ميشود كه قطعنامه جديد، يكي از اين موارد است. طبعاً اين قطعنامه، تأثير خود را بر تلاشهاي ديپلماتيك كه بر يافتن راه حل سياسي پايان بحران سوريه متمركز است، خواهد گذاشت و مطالبات مخالفان سوري و حاميان غربي و عربي آنها را افزايش خواهد داد.
واقعيت اينست كه بحران سوريه درحالي وارد سومين سال خود شده كه عاملان اين بحران، دوره زماني آنرا دو ماهه تعيين كرده بودند ولي با مقاومت يكپارچه دولت و ملت سوريه، اكنون اين مقاومت، دومين سال خود را نيز پشت سر گذاشته و به باور همه ناظران آگاه بين المللي، مسئوليت بخش عمدهاي از اين خشونتها و جنايتها متوجه كشورهاي غربي و حاميان منطقهاي آنهاست كه طي دو سال و اندي كه از آن ميگذرد، از جريانهاي مخالف در اين كشور تمام قد پشتيباني كرده و آنهارا مسلح نمودهاند.
ولي اكنون كه وضعيت به جايي رسيده كه سياستهاي نظاميگرانه آنها شكست خورده و گروههاي تروريستي به سمت اضمحلال پيش ميروند، همچنان بر سياست خود براي براندازي نظام سوريه، ولي اين بار از طريق فشار ديپلماتيك اصرار ميورزند. كشورهاي حامي براندازي در سوريه كه پايداري ارتش سوريه را ديدهاند، اين بار تلاش ميكنند با صدور قطعنامه ضد سوري، ملت سوريه را وادار به عقب نشيني كنند.
4- پيش نويس اين قطعنامه هر چند توسط قطر و با حمايت مالي و سياسي سران كشورهاي عرب حاشيه خليج فارس تهيه شده بود ولي از حمايت واشنگتن نيز برخوردار بود به گونهاي كه به اذعان دبيركل شوراي همكاري خليج فارس، "اين قطعنامه از سوي قطر و به نمايندگي از مجموعه كشورهاي غربي و عربي، در راستاي محكوميت خشونت و نقض حقوق بشر و زير پا گذاشتن دمكراسي در سوريه ارائه شده بود." اين درحالي است كه كشورهاي حاشيه خليج فارس بويژه قطر و عربستان كه از حاميان اصلي گروههاي تروريستي و افراطي در سوريه بوده و با ارسال سلاح و كمكهاي مالي، حضور آنها را در سوريه تقويت كرده و به اين بحران دامن ميزنند، خود از الفباي دمكراسي بويي نبرده و فاقد سادهترين نهادهاي تأمين كننده مشاركت مردمي در تصميم گيريها هستند.
5- اين قطعنامه با حمايت آمريكا، كشورهاي اروپايي و رژيمهاي مرتجع عربي با 107 رأي موافق و 71 رأي مخالف و ممتنع درحالي به تصويب رسيد كه كشورهايي همچون ايران، چين و روسيه از مخالفان آن بوده و اعتقاد جدي داشتند كه اين قطعنامه نه تنها هيچ كمكي به حل مسالمتآميز بحران سوريه نخواهد كرد بلكه منجر به تشديد تحركات و جنايات گروههاي افراطي خواهد شد و با تلاشهاي بينالمللي براي حل صلح آميز سوريه مغايرت دارد.
ترديدي نيست كه اين قطعنامه با رويه خطرناك و بدعت آميزي كه از خود برجاي گذاشت، همچون مدالي است كه بر سينه تروريستها نصب ميشود، همانها كه صحنههاي فجيع جنايات آنها، قلبها را جريحهدار كرده است. قطعاً در شرايطي كه سوريه و منطقه بيش از هر زمان ديگري فلسطين و "روز نكبت"، صهيونيستها به سوريه حمله كرده و مقدسات اسلامي را در مسجدالاقصي زير پا ميگذارند، جهان اسلام نيازمند صدور قطعنامههايي است كه رژيم صهيونيستي و حاميان آن را محكوم كند ولي ملتهاي مسلمان با شگفتن شاهد محكوميت دولت حامي مقاومت در سوريه و حمايت از تروريستهايي هستند كه به هيچيك از اصول اسلامي و انساني پايبند نيستند.
قطعاً انتشار فيلمهاي ويدئويي اخير و اقدامات وحشيانه بيسابقه گروههاي شورشي سوري كه با حمايت غرب و رژيمهاي مرتجع عرب در نقض حقوق بشر و بيحرمتي به اماكن مذهبي انجام ميشود، فقط قطرهاي از درياي حوادث دلخراشي است كه بانيان اين قطعنامه هرگز در محكوميت اين اقدامات لب به سخن نميگشايند و حتي يكبار نيز واژه تروريسم را در اين باره بكار نميبرند.
طبعاً اين قطعنامه علاوه بر اينكه ماهيت حاميان تروريسم در سوريه را برملا ميكند، لكه ننگي نيز بر دامان مجمع عمومي سازماني است كه برخلاف رسالت خود به تروريستها جايزه داده و در راستاي نهادينه كردن "تروريسم" در جهان گام بر ميدارد، آتشي كه دير يا زود سرانجام دامان حاميان تروريسم را خواهد سوزاند.
انتهای خبر/ ز.ح