SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز:
به گزارش «شیعه نیوز»، چند کیلومتر آن طرف تر از بازارهای خرید در پایتخت عربستان سعودی، خانواده «سعود الشامیر» در خانه ای بسیار محقر در کوچه ای که با زباله فرش شده است، زندگی می کنند.پدر و مادر پنج فرزند زیر 14 سال که شغلی ندارند، حیران به دنبال راهی برای تامین مخارج اولیه زندگی شان هستند.
میلیون ها نفر در عربستان سعودی که دارای یکی از قدرتمندترین اقتصادهای جهان است زندگی را به همین منوال می گذرانند.در حالی خاندان آل سعود در قصرهای با شکوه زندگی را به خوشی سپری می کنند که جمعیت عربستان شش میلیونی عربستان در سال 1970 امروز به 28 میلیون نفر رسیده و در فقر و بیکاری گسترده به سر می برند.
منتقدان معتقدند که برنامه های آل سعود برای از بین بردن فقر عمومی کافی نیست و اینکه دولتمردان بیشتر نگران جلوه بیرونی کشور خود هستند تا کمک به نیازمندان این کشور.به عنوان مثال در سال 2011 میلادی سه وبلاگ نویس سعودی پس از انتشار فیلم ویدئویی آن لاین درباره فقر در عربستان سعودی بازداشت و زندانی شدند.
«روضی بشیر» دانشمند عربستانی که تا کنون مطالب بسیاری در باب توسعه و فقر به نگارش درآورده است در این باره می گوید:دولت سعودی در پنهان کردن فقر گسترده مردم بسیار ماهرانه عمل می کند، گویی رنج مردم فقیر و گرسنگی آنها را نمی بینند.
آل سعود اطلاعات رسمی بسیار اندکی درباره فقیر ترین شهروندان منتشر می کند، اما برخی گزارش های مطبوعاتی و تخمین های غیردولتی نشان می دهد که دو تا چهار میلیون از شهروندان عربستانی با درآمدی کمتر از 530 دلار در ماه یا 17 دلار در روز که زیر خط فقر در این کشور محسوب می شود، زندگی می کنند.
در حالی که بیکاری جوانان در عربستان سر به فلک کشیده است، فقر در میان خانواده ها در حال گسترش روزافزون است.بیش از دو سوم عربستانی ها زیر 30 سال سن دارند و حدود سه چهارم بیکاران را افراد زیر 20 سال تشکیل می دهند.
این در حالی است که بر اساس گزارش منتشر شده در مجله «Forbes» ثروت شخصی ملک عبدالله حدود 18 میلیارد دلار است که او را تبدیل به سومین پادشاه ثروتمند دنیا کرده است.با این وجود فقر و عصبانیت مردم از فساد گسترده آل سعود در این کشور بیداد می کند.
بخش عظیمی از پول کشور از طریق شبکه های پارتی بازی در جیب خاندان های پادشاهی قرار دارد و به گفته بشیر، بسیاری از این افراد ثروت خود را از راههای غیرقانونی مانند ضبط زمین های شهروندان عربستانی به دست می آورند.بشیر می گوید خانواده های متمول پس از ضبط زمین ها، آنها را با قیمت های گزاف به دولت می فروشند.
بر اساس آمار منتشر شده از سوی سازمان ملل متحد، حدود 70 هزار نفر از شهروندان عربستانی بی جا و مکان هستند که خانواده شامیر یکی از آنها است.شامیر می گوید: من تمام سال های زندگی خود را با صبر و شکیبایی زندگی کرده ام و تنها امیدم این است که خداوند پاداش صبوری های مرا بدهد.
منبع : شبستان به نقل از گاردین
انتهای خبر/ ز.ح