SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز:
به گزارش «شیعه نیوز» ، حجتالاسلام والمسلمین سید سامّی البدری، پیش از ظهر امروز، 7 اردیبهشت، در نشست علمی «فهم گزارههای دینی با رویکرد بهره گیری از یافتههای تمدنی و مطالعات تطبیقی ادیان» که به همت گروه حدیث جامعةالمصطفی در سالن اجتماعات مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم برگزارشد، اظهارداشت: علم باستان شناسی در برگیرنده داستانهای اقوام قدیم است و قصص انبیا و داستانهای قرآن هم به آثار گذشتگان که به صورت نوشته بر روی لوحها باقی مانده است اهتمام ویژه ای دارد.
وی با بیان اینکه بیشتر لوحهای مکشوفه از کشور عراق بوده است افزود: بیش از 800 هزار لوح تا کنون کشف شده است که درموزههای باستانی کشورهای آمریکا، انگلیس و روسیه نگهداری میشود.
رییس موسسه میراث تمدنی و دینی نجف در ادامه در رابطه با آیه «... وَ اسْتَوَتْ عَلَي الْجُودِي... » (هود / 44)، بیان داشت: جودی در لغت معانی مختلفی دارد، همان طوری که دو روایت با صراحت در رابطه به مکان کوه جودی تصریح دارند که جایی در ترکیه امروزی قرار دارد و در روایتی دیگری آمده است که کوه جودی در کنار فرات کوفه قرار دارد، همان طور که علامه مجلسی با بیان روایتی از امام صادق (ع) بیان میکند که نزدیک کوفه قرار دارد.
حجتالاسلام والمسلمین سامّی البدری با بیان اینکه تا کنون یک نسخه واحدی در خصوص کوه جودی وجود ندارد، گفت: گوناگونی نسخههای خطی در خصوص فهم محل کوه جودی بسیار مشکل است ، روایتهای مختلف از بزرگان شیعه از امامان معصوم(ع) وارد شده است.
وی ادامه داد: با نگاه به جایگاه کلمه «جودی» در نسخههای خطی، باید زیر ساختهای زبان قدیم را مورد بررسی قرار دهیم و به لغات آگاهی کامل داشته باشیم ، با فراگیری لغات متوجه میشویم که در برخی نسخهها کلمه «جودی» اسم برای فرات گرفته شده است که قبل از طوفان نوح قرار داشته است.
حجتالاسلام والمسلمین سامی البدری با اشاره به کلمه جودی در تورات، بیان داشت: تورات تصریح دارد که کوه جودی در کوههای آرارات قرار دارد در حالی که هیچ گونه دلیلی را بیان نمی کند .
منبع : حوزه نیوز