۰

طرح لیونی برای ترور سید حسن نصرالله

"زیپی لیونی" وزیر امور خارجه اسبق رژیم صهیونیستی در یک نشست امنیتی طرح ترور سید حسن نصرالله را مطرح کرد، اما حالوتص رئیس ستاد مشترک ارتش وقت این رژیم گفت که اطلاعات کافی در این باره وجود ندارد، افزایش تلفات غیرنظامیان و از بین رفتن مشروعیت این حمله یکی از نگرانی های اسرائیل بود.
کد خبر: ۳۰۶۰۳
۱۸:۱۳ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۰
SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز:

به گزارش «شیعه نیوز» ، کتاب " اسرا در لبنان، واقعیت های جنگ دوم لبنان" نوشته "عوفر شیلح و یوآف لیمور" دو خبرنگار صهیونیستی روزنامه معاریو و شبکه اول تلویزیون اسرائیل است، این کتاب روایتگر شکست های اتاق عملیات و محافل مخفیانه نظامی اسرائیل در جنگ 33 روزه است، اسناد این کتاب از طریق گفت‌وگو با بیش از صد فرد اسرائیلی و اسناد و اطلاعات محرمانه ای که در معرض دید عموم قرار نگرفته، تهیه شده است.

روزنامه السفیر لبنان در شماره های خود بخش های مهمی از این کتاب را منتشر می کند که ترجمه آن را می بینید:

دو ساعت بعد از عملیات اسارت نظامیان اسرائیلی "عامی ایالون" رئیس شاباک با عمیر پرتس تلفنی صحبت کرد، ایالون می گفت که پیشنهاد می کند که ایهود اولمرت کنفرانسی مطبوعاتی برگزار کند و سه روز به لبنان مهلت دهد که بدون قید و شرط اسرا را آزاد کنند، او می خواست در عین حال ارتش آمادگی لازم برای حمله به لبنان را به دست آورد. او معتقد بود که این حزب الله نیست که به این سه روز زمان نیاز دارد، بلکه اسرائیل باید برای حمله به لبنان در این مدت آماده شود.

نشست های متعدد صهیونیست ها برای تصویب طرح جنگ

ساعت یک و نیم ظهر همان روز حالوتص نشستی را در دفتر خود با حضور معاون خود موشه کابلینسکی و عاموس یادلین رئیس بخش اطلاعات نظامی و غادی ایزنکوت رئیس شعبه عملیات و حاکی هرئیل رئیس اداره برنامه ریزی و تعداد دیگری از افسران ارشد اسرائیلی برگزار کرد، بررسی نحوه تعامل با اسارت دو نظامی اسر ائیلی در رأس محورهای این نشست بود، حالوتص معتقد بود که باید واکنش فوری و همه جانبه علیه این اقدام صورت گیرد، بیشتر حاضران نیز با وی هم عقیده بودند.

در این نشست البته دو طرح دیگر نیز مطرح شد که هر دوی آنها رد شد، اولین طرح شامل ورود یک یگان نظامی از نیروهای زمینی به لبنان و انجام عملیات در جنوب این کشور بود و طرح دوم نیز شامل حمله به پایگاههای موشکی دوربرد و میان برد حزب الله بود، اسرائیلی ها معتقد بودند که این حمله می تواند هزینه سنگینی برای اسرائیل داشته باشد و صدها موشک حزب الله به سوی سرزمین های اشغالی روانه شود. نتیحه این نشست این شد که موضوع حمله فراگیر به زیر ساخت های لبنان و اهداف حزب الله در تمام لبنان به وزیر جنگ اسرائیل اطلاع داده شود، نیروی هوایی نیز می تواند حملات خود را چهار روز ادامه دهد و بعد از آن دو روز توقف صورت گیرد و درباره آینده جنگ بررسی های لازم انجام شود.

اسرائیلی ها می دانستند که موشک باران لبنان بی فایده است

البته با وجود این جلسات حملات اسرائیل به لبنان به صورت متراکمی آغاز شده بود، اما بیشتر بازیگران این حملات نمی دانستند چه می کنند، آنها تنها هدف هایی را در لبنان موشک باران می کردند و نمی توانستند خود را فریب دهند که این کار آنها می توانند انتقال نظامیان اسیر شده اسرائیلی به شمال لبنان را متوقف کند، بلکه این عملیات در راستای کاستن از خشم و سرخوردگی سران اسرائیل به علت عملیات موفق حزب الله در اسارت دو صهیونیست بود.

بعد از این جلسه، حالوتص با عمیر پرتس وزیر جنگ اسرائیل دیدار کرد، وی در این دیدار گفت که اسرائیل باید بازدارندگی خود را که در پی عملیات حماس در اسارت شالیت و حزب الله در اسارت دو نظامی اسرائیلی آسیب دیده است، تجدید کند، پرتس از گزینه های پیش روی اسرائیل سوال کرد و حالوتص جواب داد که اسرائیل می تواند موشک باران را ادامه دهد یا از طریق نیروی زمینی وارد عمل شود، وی البته گفت که تمایلی به استفاده از نیروی زمینی ندارد، او می گفت که باید موشک باران ادامه یابد و زیر ساخت های لبنان هدف قرار گیرد.

پرتس: چرا تانک منهدم شده از لبنان خارج نشده است؟

ساعت دو و نیم بود و بعد از اینکه پرتس برای سومین بار در آن روز با اولمرت مکالمه تلفنی داشت، با حالوتص دیدار کرد، در این دیدار مائیر داگان رئیس وقت موساد، یووال دیسکین رئیس وقت شاباک و عاموس گلعاد رئیس بخش سیاسی و امنیتی در وزارت جنگ نیز حضور داشتند، پرتس در این نشست از اینکه تانک منهدم شده مرکاوای اسرائیلی هنوز از خاک لبنان خارج نشده بود، ابراز شگفتی کرده و گفت که باید فورا این اقدام صورت گیرد.ایزنکوت چکیده عملیات نظامی اسرائیل را شرح داده و گفت که باید با فشار بر دولت لبنان، آن را مجبور کنیم تا به حزب الله برای پس دادن اسرای اسرائیلی فشار آورد، اسرائیل می خواست دولت لبنان را مسئول نقض قطعنامه 1559 بداند. البته تمامی طرف های حصار در این نشست می گفتند که سوریه باید خارج از این درگیری باقی بماند.

رایس خطاب به اولمرت: برای سنیوره مشکل تراشی نکنید

این هیئت نشست دیگری را نیز در حضور ایهود اولمرت و عمیر پرتس برگزار کردند، اولمرت در این نشست گفت که تماسی از سوی کاندولیزا رایس دریافت کرده و وی از حمله به لبنان حمایت کرده است، او تنها یک چیز از اسرائیل خواسته و آن این است که خللی به فواد سنیوره نخست وزیر این کشور وارد نشود. این اولین باری بود که آمریکا حمایت شدید خود را از سنیوره اعلام می کرد.

شکست دادن حزب الله با راهکار نظامی غیرممکن است

ایزنکوت رئیس اتاق عملیات رژیم صهیونیستی در این دیدار نیز گزارشی از اهدافی که می توان آنها را در عملیات نظامی تخریب کرد، قرائت کرد، او از اهدافی نیز سخن گفت که تحقق آن غیر ممکن است، یکی از این اهداف بازگرداندن دو نظامی اسرائیلی و شکست دادن حزب الله بود، او گفت که عملیات اسرائیل محدود است و اهداف محدودی نیز خواهد داشت.
وی در ادامه برخی از اهدافی که می توان آنها را محقق کرد را نیز برشمرد: افزایش قدرت بازدارندگی اسرائیل، ضربه به مقاومت، اجرای قطعنامه 1559، تحمیل مسئولیت دولت لبنان در اراضی این کشور، ایجاد فضایی برای بازگرداندن اسرا و خارج نگه داشتن سوریه از درگیری ها بخشی از این اهداف بودند.

اسرائیل رسما جنگ با لبنان را آغاز کرد

عصر روز دوازدهم کابینه رژیم صهیونیستی نشستی را برگزار کرد و حالوتص و تعداد دیگری از افسران ارتش نیز در آن حضور داشتند، فردای آن روز اسرائیل اعلام کرد که تنها باز گرداندن دو نظامی اسرائیلی را به عنوان شرطی برای پایان دادن به عملیات نظامی در لبنان می پذیرد.

به این ترتیب بود که اسرائیل به جنگ با لبنان وارد شد، واقعیت این بود که آنها می دانستند که بازگرداندن اسرای اسرائیلی غیر ممکن است، از سوی دیگر جبهه داخلی اسرائیل نیز حملاتی را دریافت خواهد کرد، آنها عملیات نظامی و اهداف را در مقابل خود می دیدند، تنها یک وزیر بود که با این روند حمله مخالف بود، او بنیامین بن الیعازر بود که می گفت بدون حمله نیروهای زمینی به لبنان هیچ کدام از اهدافی که مقامات اسرائیلی از آن سخن به میان می آورند، محقق نخواهد شد.

تشکیل کمیته ای کوچک که بتواند تصمیم ساز سیاسی مسایل مربوط به جنگ باشد، از دیگر کارهایی بود که در این نشست صورت گرفت، قرار شد در این کمیته علاوه بر اولمرت، عمیر پرتس وزیر جنگ، شیمون پرز وزیر توسعه مناطق، شاوول موفاز وزیر ارتباطات، آوی دیختر وزیر امنیت داخلی، زیپی لیونی وزیر خارجه و ایلی یشای معاون نخست وزیر نیز حضور داشته باشند. بعد از نشست کابینه جلسه این کمیته آغاز شد و تصمیم گرفت که زیر ساخت های لبنان و مراکز موشکی حزب الله لبنان را در تمامی لبنان هدف قرار دهد، تخریب فرودگاه بین المللی لبنان از دیگر جاهایی بود که در دستور کار قرار گرفت، بهانه اسرائیل در این زمینه جلوگیری از خارج کردن نظامیان اسرائیلی از لبنان بود. علاوه بر مراکز مربوط به حزب الله ساختمان شبکه المنار نیز از دیگر اهدافی بود که در این جلسه مقرر شد تا به وسیله جنگنده های اسرائیلی تخریب شود.

طرح لیونی برای ترور سید حسن نصرالله
 
لیونی در این نشست طرح ترور سید حسن نصرالله را مطرح کرد، اما حالوتص گفت که اطلاعات کافی در اینباره وجود ندارد، افزایش تلفات غیرنظامیان و از بین رفتن مشروعیت این حمله یکی از نگرانی های اسرائیل بود، اما مینی مازوز مشاور حقوقی کابینه که در این نشست حاضر بود، گفت که می توان از هدف قرار دادن منازل مسکونی در مجامع بین المللی! دفاع کرد.
حالوتص بعد از این نشست در ساعت 11 شب بود که به دفتر خود بازگشت و نشستی را با تعدادی از افسران ارشد ستاد ارتش اسرائیل برگزار کرد، وی در این نشست مفاد مصوبه های نشست های خود با وزیر دفاع و سایر مقامات اسرائیلی را اعلام کرده و با وجود مخالفت افسران ستاد ارتش گفت که باید به مراکز و مواضع موشکی حزب الله در تمامی نقاط لبنان حمله کرد.

جبهه داخلی برای دریافت موشک های حزب الله آماده باشد

در ساعات پایانی شب پرتس با اسحاق غرشون فرمانده جبهه داخلی اسرائیل دیدار کرد، وی در این دیدار از غرشون خواست تا خود را برای اجرای عملیات موشکی علیه اهداف حزب الله که احتمالا واکنش آنها و حملات موشکی به سرزمین های اشغالی را به دنبال خواهد داشت، آماده کند. کسانی که در نشست های امروز شرکت کرده بودند، بنا به پشنهاد لیونی قرار بود تا ظهر فردا حمله به بخش این مختلف لبنان را به پایان برسانند، اما کسی در آن روز تصور نمی کرد که این جنگ به طولانی ترین جنگی تبدیل شود که اسرائیل از زمان موجودیت خود با آن مواجه شده است.

منبع : فارس
برچسب ها: سید حسن نصرالله
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: