۰

طب/10 توصیه برای پیشگیری از سرطان

نویسندگان این مقاله معتقدند تامین ویتامین دی مورد نیاز بدن از طریق خوراکی ها یا قرص های حاوی آن، می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان پستان و کولون یا روده بزرگ را کاهش دهد.
کد خبر: ۱۸۲۶۰
۰۲:۵۸ - ۰۳ تير ۱۳۸۹
واحد مرکزی خبر: "ابتلا به سرطان در جهان در حال افزایش است، در حالی که با تغییر دادن برخی‌ عادت‌ها می‌توانیم از ابتلا به آن پیشگیری کنیم".
این جمله پیش درآمد مقاله ای در نشریه بین المللی سرطان است که در آن ده راهکار ساده برای پیشگیری از انواع سرطان که در برخی کشورها به نخستین علت مرگ تبدیل شده است، یادآوری می شود.

در این مقاله آمده است:‌ راهکار نخست ترک سیگار است. سیگار نه تنها می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان ریه را افزایش دهد بلکه عامل مهمی در ابتلا به سرطان دهان، کلیه و پانکراس است.

نویسندگان این مقاله تاکید می کنند اگر آماده نیستید که سیگار را برای همیشه ترک کنید، حداقل میزان مصرف خود را در روز کاهش دهید تا خطر ابتلا به انواع سرطان‌ها کمتر شود.

توصیه دوم: مصرف غلات را افزایش دهید. در این مقاله نوشته شده است خوردن دو واحد یا بیشتر غلات کامل یعنی حاوی سبوس در روز می‌تواند تا 40 درصد احتمال ابتلا به سرطان پانکراس و50 درصد احتمال ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد.

بررسی‌ها همچنین حاکی از این موضوع است که فیبر موجود در غلات می‌تواند از شما در برابر ابتلا به سرطان کولورکتال (روده بزرگ و مقعد) حفاظت کند.

توصیه سوم برای پیشگیری از سرطان کم کردن وزن است.

محققان می گویند بین اضافه وزن و ابتلا به شش نوع سرطان متفاوت از جمله سرطان پستان و کولون رابطه نزدیکی وجود دارد. در ضمن جالب است بدانید افراد چاقی که به سرطان مبتلا می‌شوند کمتر از دیگران به درمان‌ها جواب می‌دهند.

راهکار پنجم در این مقاله ورزش و در ادامه آمده است که ورزش هم به کنترل وزن کمک و هم به پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان‌ها کمک می‌کند، حتی ورزش در کسانی هم که نمی‌توانند سیگارشان را ترک کنند تا حدودی از عوارض سیگار جلوگیری می کند.

خوردن آنتی‌اکسیدان‌ها را افزایش دهید. این توصیه ششم نویسندگان مقاله پیشگیری از سرطان است که می گویند خوردن میوه و سبزی ها نه تنها به کنترل وزن کمک می‌کند بلکه به دلیل آنتی‌اکسیدان‌هایی که دارد باعث از بین رفتن سمومی می شود که با غذا به بدن ما وارد می شود. توصیه‌ شده است که در خوردن میوه ها و سبزی ها تنوع را رعایت کنیم و میوه و سبزیجات با رنگ‌های مختلف را مصرف کنیم. بررسی‌ها نشان داده مصرف بروکلی و کلم‌ می‌تواند از ابتلا به سرطان کولون پیشگیری کند. مصرف گوجه هم برای پیشگیری از ابتلا به سرطان معده و پانکراس مفید است.

سیر بخوریدگرچه مصرف سیر و پیاز سبب می‌شود دهان شما بوی بدی بدهد اما تحقیقات نشان داده سبزیجات این خانواده می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان مغز استخوان، تخمدان و کلیه را کاهش دهد.

از پوست خود در مقابل آفتاب محافظت کنید. این راهکار مهم دیگری در پیشگیری از سرطان است که محققان به عنوان هشتمین راهکار مبارزه با سرطان به ما یادآوری می کنند.

ثابت شده است که مواجهه طولانی‌مدت با نور آفتاب احتمال سرطان پوست را افزایش می دهد.

پزشکان تاکید می کنند برخلاف تصورات عمومی برنزه کردن چه به روش طبیعی و چه سولاریوم ‌خطرناک است.

آنان تاکید می کنند هر وقت در روز از منزل خارج می شوید کرم ضدآفتاب استفاده کنید و اگر برای طولانی مدت بیرون می‌مانید، زیاد عرق می کنید یا به شنا می روید، هر سه ساعت یک بار کرم خود را تکرار کنید.

توصیه نهم خوردن تخم‌مرغ است. در مقاله پیشگیری از سرطان نشریه بین المللی سرطان نوشته شده بررسی‌های تازه پژوهشگران نشان می دهد خوردن روزانه یک عدد تخم‌مرغ می‌تواند از ابتلا به سرطان پستان پیشگیری کند. محققان می‌گویند زنانی که در هفته شش عدد تخم‌مرغ مصرف می‌کنند،44درصد در مقایسه با زنانی که در هفته کمتر از دو عدد تخم مرغ می‌خورند، به سرطان پستان مبتلا می‌شوند. دلیل این موضوع نیز وجود ماده‌ای به نام Choline در زرده تخم‌مرغ است. البته این توصیه برای کسانی که به بالا بودن میزان چربی خون مبتلا هستند، مناسب نیست.

و بالاخره راهکار دهم محققان سرطان برای پیشگیری از این بیماری ها رساندن مقدار کافی از ویتامین دی به بدن است.

این روزها برخی از مطالعه ها حکایت از کمبود ویتامین دی در بدن مردم می کند.

این ویتامین در شیر، غلات، ماهی و تخم مرغ وجود دارد.

نویسندگان این مقاله معتقدند تامین ویتامین دی مورد نیاز بدن از طریق خوراکی ها یا قرص های حاوی آن، می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان پستان و کولون یا روده بزرگ را کاهش دهد.

پزشکان می گویند قرار دادن دست ها و صورت به مدت یک ربع ساعت در مدت روز هم در مقابل آفتاب برای ساخته شدن این ویتامین در بدن کافی است.

سرطان ها در کشور ما پس از بیماری های قلبی و عروقی و حوادث رانندگی دومین علت مرگ محسوب می شود.
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: