شیعه نیوز | شیعیان افغانستان که بیش از یک چهارم جمعیت این کشور را تشکیل میدهند، در بیست سال حکومت قبل از طالبان، به طور متوسط در کابینه هر دولت ۵ وزیر داشتند، اما در حکومت طالبان حتی یک استاندار ندارند.
به گزارش «شیعه نیوز»، جامعه تشیع افغانستان تا قبل از تسلط طالبان بر این کشور، بهطور متوسط پنج وزیر در کابینه دولت افغانستان داشت که از سوی رهبران شیعه معرفی و از طریق مجلس نمایندگان رای اعتماد میگرفتند و در تمامی تصمیمگیریهای نظام نقش سازندهای را ایفا میکردند؛ اما اکنون جامعه تشیع در حکومت طالبان بهطور کلی نادیده گرفته شده است.
جمعیت ۱۰ میلیونی شیعیان افغانستان در حاشیه هستند
جمعیت افغانستان که متشکل از اقوام مختلف است، بیش از ۳۵ میلیون نفر تخمین زده شده است که از این میان حدود ۱۰ میلیون نفر شیعه هستند. با وجود این جمعیت قابل توجه، طالبان به طور واضح از آن چشمپوشی میکند و شیعیان را از ساختارهای اساسی حکومت برکنار کرده و به حاشیه برده است.
برخی کارشناسان با اشاره به ادعای طالبان مبنی بر تامین امنیت سراسری در افغانستان، معتقدند در بیست سال جمهوریت، طالبان فقط علیه نظام حاکم میجنگید، نه داعش و تهدید داعش همانطور که در گذشته علیه شیعیان وجود داشت، در حال حاضر هم وجود دارد.
شیعیان افغانستان به دلیل ترس از خشونت و بازداشت توسط طالبان نمیتوانند عقاید و خواستههایشان را در شبکههای اجتماعی و رسانهها ابراز کنند و به همین دلیل تلاش میکنند که با هویت پنهان و گونهی غیرمستقیم و از طریق خبرنگاران مطمئن ابراز نظر کنند و صدایشان را منعکس کنند.
نمیتوانیم بگوییم همه چیز در افغانستان برای شیعیان خوب است
یکی از شیعیان کابل که فارغالتحصیل دانشکده ادبیات است، صراحتا به خبرنگار ابنا گفت: شیعه در حکومت امارت اسلامی(طالبان) جایگاهی ندارد. با جمعیت میلیونی، یک نفر شیعه نه تنها در کابینه وزرا نیست، بلکه حتی والی(استاندار) شیعه هم در حکومت طالبان نداریم. با این تصویر از حکومتداری، نمیتوانیم بگوییم که همه چیز خوب است، یا دید مثبت داشته باشیم و یا احساس تعلق کنیم.
این جوان تحصیلکرده شیعه ابراز داشت: در این سه سال حکومتداری طالبان، هیچچیزی تغییر نکرده است. ادعاهایی که میگوید مشکلات اقتصادی مردم کم شده، نمودار فقر کاهش یافته، سفرههای مردم بزرگتر شده، مهاجرت کمتر شده، اشتغالزایی صورت گرفته و... نخیر! تمامی این ادعاها نادرست است. جوانان افغانستان هنوزهم به فکر مهاجرت هستند و دلیل اصلی این مهاجرت هم فقر و مشکلات اقتصادی است.
وی در ادامه خاطرنشان ساخت: در شرایط کنونی افغانستان همه چیز با زور و اجبار است. محدودیتهایی که وضع میشود، مردم مجبور به پذیرش آن هستند. زیرا اعتراض به اقدامات غیرمنطقی طالبان عاقبت ندارد و شیعیان نمیخواهند که در چنین شرایطی برای خودشان مشکل ایجاد کنند.