۰

کیفرخواست وزارت دادگستری آمریکا علیه ۶ تن از رهبران حماس

بر اساس این گزارش، وزارت دادگستری آمریکا در کیفرخواست خود علیه «یحیی السنوار»، رئیس کنونی دفتر سیاسی جنبش حماس، شهید «اسماعیل هنیه» و «خالد مشعل»، روسای سابق و اسبق این دفتر، «علی برکه»، رئیس اداره روابط خارجی جنبش، «محمد المصری» ملقب به «محمد الضیف»، فرمانده گردان های القسام و «مروان عیسی»، معاون وی و عضو دفتر سیاسی، هفت اتهام از جمله «تروریسم و توطئه برای کشتن شهروندان آمریکایی» را به آنها وارد کرده است.
کد خبر: ۲۹۷۵۴۸
۰۹:۳۴ - ۱۴ شهريور ۱۴۰۳

شیعه نیوز | وزارت دادگستری آمریکا از نخستین اقدام قضایی خود علیه شماری از رهبران کنونی و پیشین جنبش حماس در رابطه با عملیات غافلگیرانه شاخه نظامی این جنبش علیه رژیم صهیونیستی در اواخر سال گذشته میلادی خبر می دهد.

به گزارش «شیعه نیوز»، شبکه خبری «سی ان ان» آمریکا بامداد روز (چهارشنبه) در وبسایت عرب زبان خود نوشت که وزارت دادگستری این کشور در نخستین اقدام کیفری خود برای بازخواست افراد مسئول عملیات غافلگیرانه «طوفان الاقصی» که گردان های شهید «عزالدین القسام»، شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) آن را در هفتم اکتبر سال ۲۰۲۳ میلادی (۱۵ مهر ۱۴۰۲) علیه پایگاه های نظامی و شهرک های صهیونیست نشین اطراف نوار غزه انجام دادند، کیفرخواستی علیه شش تن از رهبران کنونی و پیشین این جنبش ارائه داده است.

بر اساس این گزارش، وزارت دادگستری آمریکا در کیفرخواست خود علیه «یحیی السنوار»، رئیس کنونی دفتر سیاسی جنبش حماس، شهید «اسماعیل هنیه» و «خالد مشعل»، روسای سابق و اسبق این دفتر، «علی برکه»، رئیس اداره روابط خارجی جنبش، «محمد المصری» ملقب به «محمد الضیف»، فرمانده گردان های القسام و «مروان عیسی»، معاون وی و عضو دفتر سیاسی، هفت اتهام از جمله «تروریسم و توطئه برای کشتن شهروندان آمریکایی» را به آنها وارد کرده است.

در همین راستا نیز، یکی از مقامات وزارت دادگستری آمریکا ضمن اعلام این که اتهام های مذکور علیه رهبران جنبش حماس در اصل در اول فوریه سال جاری میلادی (۱۲ بهمن ۱۴۰۲) مطرح شده با این حال محرمانه باقی مانده تا این وزارتخانه فرصت دستگیری آنها را پیدا کند، تاکید کرد که به دنبال ترور شهید هنیه و تحولات اخیر در منطقه، دیگر لازم نبوده اتهام های وارد شده مخفی بمانند.

این در حالی است که به دنبال کشته شدن «هرش گلدبرگ – پولین»، شهروند اسرائیلی – آمریکایی به همراه پنج صهیونیست دیگر تحت اسارت گرو های مقاومت فلسطینی در نوار غزه، «جو بایدن»، رئیس جمهوری آمریکا و شمار دیگری از مقامات بلندپایه این کشور نسبت به بازخواست رهبران جنبش حماس متعهد شدند.

در حالی که وزارت دادگستری آمریکا علاوه بر شهید هنیه، علیه الضیف و عیسی نیز که رژیم صهیونیستی مدعی ترور و شهادت آنها شده، کیفرخواست ارائه داده، بایدن در تعطیلات آخر هفته مرگ گلدبرگ – پولین را «غم انگیز و مذموم» خوانده ادعا کرد که رهبران حماس بهای این «جنایات» را خواهند پرداخت.

در همین حال، «مریک گارلند»، دادستان کل (وزیر دادگستری) آمریکا نیز در اشاره به مرگ گلدبرگ – پولین تصریح کرد: ما در مورد قتل این گروگان و همه جرایم قتل وحشیانه شهروندان آمریکا به عنوان اقدامات تروریستی تحقیق می کنیم و به پشتیبانی از همه تلاش های دولت برای بازگرداندن آمریکایی های بازداشت شده به عنوان گروگان به خانه های خود ادامه خواهیم داد.

گارلند ضمن تاکید بر این که کیفرخواست کنونی وزارت دادگستری آمریکا علیه رهبران جنبش حماس، آخرین اقدام این نخواهد بود، مدعی شد: تروریست های مسئول کشتار شهروندان آمریکا و کسانی که به صورت غیر قانونی از آنها حمایت مادی می کنند را تا آخر عمرشان تحت تعقیب قرار خواهیم داد.

دادستان کل آمریکا در رابطه با رهبران مذکور جنبش حماس که به گفته وی، عملیات طوفان الاقصی را رهبری کردند، همچنین اعلام کرد که به آنها اتهام «تامین مالی و هدایت یک کارزار طی چندین دهه برای کشتن شهروندان آمریکایی و به خطر انداختن امنیت ایالات متحده» وارد شده است.

گارلند در ادامه نیز ادعا کرد: همان گونه که در کیفرخواست ما توضیح داده شده، این متهمان که با تسلیحات، حمایت سیاسی و تامین مالی از سوی دولت ایران و حمایت حزب الله لبنان مسلح شدند، تلاش های حماس برای نابودی کشور اسرائیل و کشتار غیر نظامیان در حمایت از این هدف را رهبری کردند.

در حالی که وزارت دادگستری آمریکا به رهبران جنبش حماس اتهام «توطئه برای حمایت مادی از اقدامات تروریستی منجر به مرگ» نیز وارد کرده، یک مقام ارشد دولت این کشور نیز که هویت وی فاش نشده، مدعی شد که «اقدامات مناسب» دیگری را در نظر خواهند گرفت با این حال از پرداختن به جزئیات آن خودداری کرد.

به گفته مقام مذکور، دولت آمریکا هنوز هیچ گونه قصد و نیتی برای مشارکت نیروهای این کشور در زمین در جنگ میان رژیم صهیونیستی و جنبش حماس ندارد، در حالی که کاخ سفید همچنان در راستای دستیابی به توافق میان دو طرف برای برقراری آتش بس در نوار غزه تلاش می کند هر چند که چنین چیزی در ماه های گذشته دست نیافتنی بوده است.

شایان ذکر است که رژیم صهیونیستی با وجود این که به اتهام ارتکاب جنایت نسل کشی علیه فلسطینیان در جریان تجاوز نظامی به نوار غزه که کارشناسان بین المللی آن را نسل کشی توصیف می کنند، برای نخستین بار از زمان برپایی خود در سال 1948 میلادی، در دیوان کیفری بین المللی (ICC) محاکمه می شود و شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز بیش از پنج ماه پیش برای برقراری آتش بس فوری قطعنامه به تصویب رسانده، همچنان با پشتیبانی آمریکا برای سیصد و سی و چهارمین روز پیاپی به این تجاوز مرگبار و ویرانگر در واکنش به عملیات طوفان الاقصی ادامه می دهد که بنا بر آمار رسمی وزارت بهداشت دولت وابسته به جنبش حماس، تاکنون بیش از 40 هزار و 800 شهید، نزدیک به 94 هزار و 300 زخمی و دست کم 10 هزار مفقود بر جای گذاشته که بیشتر آنها کودکان و زنان هستند و علاوه بر آن نیز، باعث یک فاجعه انسانی بی سابقه، تخریب نزدیک به 70 درصد زیرساخت های غیر نظامی نوار غزه از جمله منازل، مدارس و بیمارستان های آن، نابودی گسترده دارایی های جمعیت بیش از دو میلیون نفری این نوار تحت محاصره و همچنین آوارگی چندین باره اکثریت قاطع آنها و بروز قحطی در مناطق مختلف به دلیل کمبود شدید غذا، آب، دارو و سوخت شده است.

 

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: