۰

واکنش‌ها به اظهارات بایدن در مورد افغانستان

شهروندان افغانستان ادعای رئیس جمهور آمریکا و مقام طالبان را به شدت رد کرده اند و آن را «افتخار کاذب» دانسته اند و گفته اند که افغانستان «جولانگاه» امپراطوری بوده و «گورستان آرزوهای شهروندانش.»
کد خبر: ۲۹۳۳۶۱
۱۴:۱۵ - ۰۶ خرداد ۱۴۰۳

شیعه نیوز | جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در اظهارات تازه در مورد افغانستان، این کشور را «گورستان امپراطوری ها» خوانده است؛ اظهاراتی که با واکنش گسترده شهروندان افغانستان مواجه شده است.

به گزارش «شیعه نیوز»، جو بایدن روز پنجشنبه در کنفرانس خبری مشترک خود با ویلیام روتو، رئیس جمهور کنیا، در کاخ سفید گفت که «دلایلی وجود دارد که افغانستان به گورستان امپراطوری ها مشهور شده است.»

او این سخن را در پاسخ به سئوال رئیس جمهور کنیا گفت که با اشاره به افغانستان پرسید: «در حالی‌که آمریکا در حال پایان دادن به جنگ‌ های همیشگی خود در خارج است، چرا از کنیا می ‌خواهد که برای جنگ دیگری در هائيتی نیرو بفرستد که ۱۲ هزار کیلومتر دورتر از نایروبی است، دلیل این اختلاف و دوگانگی چیست؟»

بایدن در ادامه پاسخ خود گفت: ««اول اینکه بسیار، بسیار، بسیار بعید است که کسی بتواند افغانستان را متحد کند. دوم اینکه راه‌هایی برای کنترل داعش غیر از اشغال افغانستان وجود دارد.»

رئیس جمهور کنونی آمریکا پیش از این نیز بارها اظهارات مشابه در مورد افغانستان داشته است و تأکید کرده است که مردم این کشور هرگز یک ملت متحد نمی شود.
«خوب شد آمریکا درک کرد!»

مقام های طالبان با نیش و کنایه به اظهارات تازه رئیس جمهور آمریکا واکنش نشان داده اند و گفته اند که خوب شد آمریکا درک کرد که افغانستان «قبرستان امپراطوری ها» است.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی ارشد طالبان به رادیوی ملی افغانستان که اکنون تحت کنترل این گروه فعالیت می کند گفته است: «افغانستان به واقعیت قبرستان امپراطوری ها بوده، خوب است که آمریکا این را درک کرده و به صدای بلند سر ازی اعتراف هم دارد.»

او افزوده است که «باید متوجه باشند و این را در یادداشت های خود به شکل درشت نوشته کنند تا دیگران هم بدانند.»

سخنگوی طالبان اما با بخش دیگر از سخنان بایدن که گفته است بسیار بسیار بعید است که کسی بتواند افغانستان را متحد کند، مخالفت کرده است.

ذبیح الله مجاهد گفته است: «متحد هستیم، افغانستان یک قوم و ملت متحد است . . . توطئه ها و اشغال نتوانستند که این ملت را اتحادش را از بین ببرد و اختلافات را در اینجا بروز بدهد و استفاده جویی بکند.

او افزوده است: «ما ملتی هستیم که به هر قیمتی اتحاد خود را حفظ کرده ایم و الحمدالله افغانستان یک ملت واحد و یکپارچه است.»

سهیل شاهین، رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر نیز گفته است که او با رئیس جمهور آمریکا «موافق» است که افغانستان گورستان امپراطوری ها است.

او اما افزوده است که با بخش دیگر اظهارات آقای بایدن که اتحاد افغانستان را بعید دانسته است، مخالف است و با اشاره به شکست آمریکا در افغانستان تأکید کرده که «این اتحاد مردم افغانستان و احساس تعهد جمعی بود که راه موفقیت را هموار کرد.»

انس حقانی، از اعضای ارشد طالبان و برادر سراج الدین حقانی نیز گفته است که «افغانستان واقعا گورستان امپراطوری های اشغالگر است» و اعتراف جو باید «بخشی از تاریخ پر افتخار ما» است.
«گورستان آرزوهای شهروندان»

شهروندان افغانستان ادعای رئیس جمهور آمریکا و مقام طالبان را به شدت رد کرده اند و آن را «افتخار کاذب» دانسته اند و گفته اند که افغانستان «جولانگاه» امپراطوری بوده و «گورستان آرزوهای شهروندانش.»

امرالله صالح، معاون پیشین ریاست جمهوری افغانستان گفته است: «آنچه در افغانستان دفن نشد خارجی و نفوذ خارجی است. هرگاه طالب دست از تگدی برداشت و بسته های دالر امریکا را که در هواپیمای خاص چارتر شده از شهر سلیمانیه عراق یعنی از پایگاه سی آی ای هر هفته و یا ده روز بصورت خاص و محرم تحویل طالب می دهد ابا ورزید در آن صورت می شود مکث به حرف های کلیشه یی کرد. اما اکنون طالب هر آنچه به یک کشور هویت و فخر می بخشد را دفن کرده تا آن حد که به ملت راهی جز آماده گی برای دفن سازی خود ملیشه طالب باقی نمانده است.»

او افزوده است که افغانستان: «گورستان علم و تحصیل، گورستان آرزوی دختران و زنان مظلوم و بی آواز، گورستان عزت و تاریخ یک کشور که مردمانش تمام ثروت مادی خود را حاضرند از دست بدهند تا روی طالب را در خیابان شهر خود نبینند و بتوانند به نحوی ترک دیار کنند، گورستان مشروعیت و پاسخ دهی، گورستان قانون اساسی، گورستان پرچم و جرگه های ملی، گورستان وحدت اقوام، گورستان تسامح و همدیگر پذیری، گورستان دانشگاه و پوهنتون، گورستان خوشی و سرور، گورستان میله و رفتن به دامان طبعیت، گورستان واقعیت و راستی، گورستان جوانی و مراد، گورستان مریضان نیازمند به معالجه، گورستان نوروز و جشن، گورستان صد ها هزار انسان بی دفاع غیر نظامی که قربانی بشکه سپانسر شده طالب و یاران پاکستانی اش شدند، گورستان ده ها هزار نیرو های دفاعی و امنیتی یک نظام مشروع و شناخته شده، گورستان تنوع فرهنگی و زبانی، گورستان تنوع مذهبی گورستان …» است.

شاه گل رضایی، نماینده پیشین مجلس افغانستان اصطلاح «افغانستان گورستان امپراطوری ها» است را «افتخارات کاذب مدعیان قدرت» در این کشور دانسته و گفته است که «افغانستان بیش از آنکه گورستان امپراطوری ها باشد، قبرستان همیشگی آرزوهای یک ملت برای زندگی صلح آمیز، مترقی و مبتنی بر عدالت و مناسبات انسانی است.»

تمیم عاصی، معاون پیشین وزارت دفاع افغانستان نیز در واکنش به این اظهارات گفته است که «افغانستان گورستان افغانها است و بس.»

او افزوده است: «روایت افغانستان گورستان امپراطوری ها است یک روایت استعماری و ضد فرهنگ و تمدن جغرافیای این کشور بوده که ما افغانها را مردم وحشی، جنگجو و به دور از تمدن معرفی می کند. این روایت را انگلیس ها و بعدا پاکستانیها به خور مردم مجاهدین افغان دادند تا از آنها منحیث چوب سوخت در جنگ های نیابتی خود استفاده کنند. هیچ فخر و اعزازی در این روایت نیست. کسانیکه این روایت را طوطی وار تکرار می کنند در ضدیت و دشمنی با فرهنگ، جامعه و تمدن حوزه افغانستان قرار دارند. در حقیقت خود و اجداد خود را مشتی جنگجو و و درنده خو معرفی می کنند.»

مجیب مهرداد، از شاعران افغانستان گفته است: «افغانستان گورستان امپراطوری ها نبوده است.بر اساس روایت تاریخ هرقدرتی که خواسته است افغانستان را گرفته است و تا آنجا که خواسته است مانده است. مثلا ناسیونالیست‌ها از خود پرسیده اند که چرا باید سکندر یا لشکر اسلام یا انگلیسی‌ها و روس‌ها و امریکایی ها باید در افغانستان می ماندند؟»

داوود ناجی، از فعالان سیاسی افغانستان نیز گفته است: «بر اساس مستندات تاریخی افغانستان جولانگاه امپراطورها بوده، اکنون نیز جولانگاه گروه های تروریستی و زندان مردم خودش بخصوص است.»

شهروندان افغانستان تأکید کرده اند که «افتخارات کاذب» و «القاب حماسی» نه تنها باعث تأمین صلح و آرامش در این کشور نشده است، بلکه باعث شده است که جنگ و خونریزی در این کشور دوام پیدا کند و مردم آن همواره آواره و در بدر باشند.

آنان از سیاست مداران می خواهند که در اظهارات خود مستندات تاریخی را در نظر بگیرند و به افتخار کردن به «افتخارات کاذب» پایان دهند و به جای آن برای تأمین صلح، امنیت و رفاه مردم گام های واقعی بینانه و عملی بردارند تا دیگر افغانستان گورستان آرزوهای مردمش نباشد و میلیون ها شهروند آن مجبور به آوارگی نشود.

 

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: