۰

تاثیر نام فرزندتان در شخصیت و موفقیت او

نام هر کودکی در زندگی آینده و شخصیت او بسیار تاثیر گذار است پس والدین باید برای انتخاب نام مناسب برای فرزندشان به نکات مهمی توجه کنند.
کد خبر: ۲۸۹۱۳۱
۱۰:۳۰ - ۲۲ بهمن ۱۴۰۲
 

شیعه نیوز | انتخاب نام فرزندان مسئولیت بزرگی بر دوش والدین است، مبالغه کردن زیاد و انتخاب اسامی عجیب و غریب برای کودک، ریسک مسخره شدن در میان همسالان و آزار و اذیت در مدرسه را بالا می‌برد و موجب افزایش خشم فرزند نسبت به خود خواهد شد. از سوی دیگر منعطف بودن زیادی، باعث می‌شود تا نامی معمولی و بی مسمی برای کودک برگزیده شود. او هرگز از دیگران متمایز نمی‌شود و احساس خاص بودن نمی‌کند.

به گزارش «شیعه نیوز»، در حالی که اکثر ما ترجیح می‌دهیم در این زمینه بسیار محتاطانه عمل کنیم، نامگذاری فرزند در میان افراد مشهور در اغلب با زیاده روی همراه است. اما آیا راهی هست که بتوان حد میانه را در نظر گرفت؟ تمایز و برجسته بودن مهمترین عامل در ابتدای هدف گذاری کودکان در جهت رسیدن به موفقیت به شمار می‌آید. در جامعه بزرگ و پرجمعیت چگونه می‌توان اطمینان حاصل کرد که فرزند شما متمایز به نظر خواهد آمد؟

بر اساس نتایج پژوهش‌های اخیر، نشان داده شده است که نام یک کودک می‌تواند بار اتصالی فوری به یک جنسیت خاص ایجاد کرده و متعاقبا الگویی آبشاری از قضاوت‌های کلیشه‌ای در مورد هویت و منافع فرد را تحریک

نام‌ها می‌توانند با تلفظی نرم یا سخت بیان شوند. ادا کردن برخی از نام‌ها که بدون لرزش تارهای صوتی تلفظ می‌شوند، نفسگیر است. در نتیجه افراد مایل هستند که این اسامی را به زنانه بودن کلیشه‌ای، حساسیت و لطافت ارتباط دهند.

نام‌هایی که با ارتعاش تارهای صوتی تلفظ می‌شوند، روان‌تر و محکم‌تر بیان شده و افراد این اسامی را با مردانگی، استحکام و سختی مرتبط می‌کنند.

در کشورهای اروپایی اسامی سخت‌تر که هنگام تلفظ آنها تارهای صوتی لرزیده می‌شود مانند جِیمز اغلب برای نوزادان پسر انتخاب شده و نام‌های بی صدا که بدون ارتعاش تارهای صوتی بیان می‌شوند، مانند سارا اغلب بر نوزادان دختر نهاده می‌شوند.

نام‌های خاص مناسب با دسته‌های جنسیتی، کلیشه‌ای هستند و البته برخی از نام‌های هر دو گروه جنسیتی در این دسته بندی قرار نگرفته و ساختاری چون دسته مقابلشان دارند. اگر نام افراد بتواند روی نظرات و عقاید ما حتی پیش از ملاقات صاحبان آنها تاثیر گذاشته و چیزهای زیادی در مورد دارندگان آنها به ما بگویند باید چه قوانینی را برای نامگذاری فرزندان خود رعایت کنیم؟

راه‌های مناسب انتخاب نام برای کودک

پیدا کردن نام مناسب برای کودک کمی کار سختی است. نام‌های زیادی وجود دارد که باید از بین آن‌ها دست به انتخاب بزنید و تا آخر عمر نیز از انتخاب خود پشیمان نشوید. حال در این قسمت راه‌ها و نکاتی را به شما معرفی می‌کنیم که کمی از این سردرگمی خارج شوید و بتوانید نام مناسب را برای کودک خود انتخاب کنید.

۱. نام انتخابی در کنار نام خانوادگی چگونه به نظر می‌رسد؟

از انتخاب نام‌هایی که ریتم و آهنگ موازن با نام خانوادگی ندارند، اجتناب کنید یا اینکه از تشابه بیش از حد زیاد نیز دور کنید. مثلا گذاشتن نام‌هایی مثل:وحید وحیدی اصلا زیبا نیست و از شباهت‌های صد در صدی پرهیز کنید اما بیش از حد بی مربوط نیز عمل نکنید.

 

۲. به تلفظ اسم دقت کنید

این نکته بسیار حائز اهمیت خواهد بود. اگر نام بیش از حد سختی برای کودک خود انتخاب کنید، تلفظ آن برای بعضی از افراد مثل سالخورده‌ها سخت خواهد بود که در چنین حالتی قبل از تایید شدن نهایی اسم، از افراد پیرتر و یا کودکان بخواهید که آن را تلفظ کنند.

۳. ببینید که آیا کوتاه شده نام او قشنگ می‌شود یا خیر؟

بسیاری از افراد عادت دارند که نام شما را خلاصه و کوتاه صدا کنند و یا به اصطلاح اسم را بشکنند. در چنین مواردی باید نام شکسته شده را بررسی کنید و ببینید که آیا باز هم آن را دوست دارید یا خیر.

۴. شهرت این نام را بسنجید

بسیاری از والدین از این که نام فرزندانشان روی افراد زیادی باشد، خوششان نمی‌آید. پس حتما این موضوع را در نظر داشته باشید که نام کودک شما بیش از حد رایج نباشد و با صدا کردن نامش، ۱۰ نفر در فامیل به سمت شما برنگردند.

۵. آیا این نام یاد و خاطره خوبی دارد؟

شاید بعضی از نام‌ها بیش از حد خاص باشند اما آوازه خوبی نداشته باشند، مثلا هیچکس دوست ندارد که نام فرزند خود را هیتلر بگذارد زیرا خاطره خوبی از آن نام در ذهن‌ها شکل نخواهد گرفت.

۶. آیا این نام به اسم فرزندان دیگران نیز می‌آید؟

سعی کنید نام انتخابی شما با خواهر و برادر فرزندتان جور در بیاید. انتخاب نام‌های بیش از حد متفاوت و بدون هیچ اشتراکی، زیاد زیبا نخواهد بود و از طرفی نباید شدت این تشابهات بیش از حد بالا باشد.

۷. آیا می‌توانید کودک خود را در دوران نوجوانی و سنین بالاتر نیز با این نام تصور کنید؟

کودک خود را در دوران نوجوانی با این نام تصور کنید و ببینید که چه حسی به شما دست می‌دهد. هنگام انتخاب اسم نباید فقط به زمان حال و نوزادی او فکر کنید و باید اسمی را انتخاب کنید که به بزرگسالی او نیز بیاید.

۸. آیا این نام به خود کودکتان می‌آید؟

پیشنهاد ما این است که چند وقت برای ثبت نام در شناسنامه صبر کنید و بهترین کار این است که تا ۶ماهگی صبر کنید و ببینید که این نام به کودکتان می‌آید یا بهتر است که نام او را تغییر دهید.

۹. آیا هر دوی شما سر این اسم توافق دارید؟

شاید انتخاب نام برای یکی از طرفین سخت باشد و به همین دلیل دیگری این کار را انجام می‌دهد اما باید مراقب باشید که هر دوی شما سر این اسم به توافق نظر برسید و از آن لذت ببرید. بهترین راه این است که لیستی از نام‌های مورد علاقه خود تهیه کنید و از بین آن چند مورد را انتخاب کنید.

۱۰. از نام‌هایی که به اصطلاح روی مد است، انتخاب نکنید.

مد یک روز می‌آید و روز بعد به سرعت از بین می‌رود، پس انتخاب نامی که روی مد است، هرگز کار عاقلانه‌ای نیست زیرا معلوم نیست که دو سال بعد جایگاه آن اسم چگونه باشد.

۱۱. به دنبال نام‌های خاص باشید اما بیش از حد زیاده روی نکنید.

درست است که نام‌های خاص جلوه خوبی دارند و همگان به باهوشی و زیرکی شما در انتخاب آن پی می‌برند اما بهترین کار این است که آرامش خود را حفظ کنید و نباید به اسم خاص بودن، چیزی عجیب و غریب را برای کودک خود انتخاب کنید.

۱۲. مراقب جنسیت نام‌ها باشید.

اگر فرزند پسر دارید، حتما نامی مردانه برای او انتخاب کنید و نامی انتخاب نکنید که دیگران بین دختر بودن یا پسر بودن این اسم شک داشته باشند.

۱۳. به معنای اسم‌ها توجه کنید.

سعی کنید که بیش از ظاهر اسم به معنای آن دقت کنید که معنا روی شخصیت کودک تاثیر می‌گذارد و بنابراین نامی انتخاب نکنید که معنای بد و یا یک درصد منفی داشته باشد.

۱۴. به سنت‌ها توجه کنید.

نامی را انتخاب کنید که بیانگر فرهنگ و آداب و رسوم کشور خودتان باشد و در صورت امکان از نام‌های خارجی اجتناب کنید. با این کار ارزش نام کودک شما بالاتر خواهد رفت.

۱۵. از نام‌های کوتاه‌تر و ساده‌تر استفاده کنید.

به گزارش وب گاه تبیان، از انتخاب نام‌های بیش از حد طولانی و سخت پرهیز کنید و نامی را انتخاب کنید که بیان آن راحت و زیبا باشد و افراد مجبور به شکستن آن نباشند.

 

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: