۰

ژاپن برای نجات دریاچه ارومیه به کمک ایران آمد

پس از بارش‌های اخیر امیدها برای آبگیری و احیای بزرگ‌ترین دریاچه داخلی ایران افزایش یافته است.
کد خبر: ۲۸۸۹۰۹
۱۱:۵۸ - ۱۶ بهمن ۱۴۰۲

شیعه نیوز | مشکلاتی که دریاچه ارومیه به آن مبتلا شده، طی سال‌ها رخ داده است و در کوتاه مدت قابل حل نیست، اما برنامه هایی برای احیای این دریاچه مهم و حیاتی در حال اجراست.
به گزارش «شیعه نیوز»،  پس از بارش‌های اخیر امیدها برای آبگیری و احیای بزرگ‌ترین دریاچه داخلی ایران افزایش یافته است. با اینکه بارش‌ها کمتر از پیش‌بینی‌ها بوده، اما همین مقدار بارش هم آب را بر زمین خشک دریاچه ارومیه جاری و ۱۱تالاب اقماری حاشیه این دریاچه را احیا کرده است. با شروع بارش‌ها، ستاد احیای دریاچه ارومیه هم دست به‌کار شد و رهاسازی زودهنگام آب سدها به دریاچه ارومیه و اجرای فاز دوم انتقال آب از طریق کانال بادین آباد به کانی سیب را آغاز کرد. به‌گفته محمدصادق معتمدیان، استاندار آذربایجان غربی و دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه، پیش‌بینی می‌شود در کمترین شرایط بارشی، ۱.۲میلیارد مترمکعب آب از طریق رهاسازی آب سدها و رودخانه‌های فاقد سد به دریاچه ارومیه هدایت شود.

احیاء دریاچه ارومیه با مشارکت جامعه محلی

معاون محیط‌ زیست دریایی سازمان حفاظت محیط ‌زیست درباره برنامه‌های احیاء دریاچه ارومیه گفت:مشکلاتی که دریاچه ارومیه به آن مبتلا شده، طی سال‌ها رخ داده است و در کوتاه مدت قابل حل نیست، اما برنامه هایی برای احیای این دریاچه مهم و حیاتی در حال اجراست.

مجتبی ذوالجودی افزود:«یکی از این برنامه ها، همکاری معاونت آب وزارت نیرو برای تامین حقابه‌ بیشتر برای دریاچه ارومیه است. احیای تالاب های اقماری و حاشیه دریاچه ارومیه که امسال به خوبی اتفاق افتاد، این امیدواری را ایجاد کرد که به همین ترتیب اقداماتی هم برای احیای دریاچه ارومیه صورت بگیرد. یکی از مشکلات اصلی دریاچه ارومیه، تعداد زیاد چاه های مجاز و غیرمجاز است که خوشبختانه اراده ملی برای مدیریت و جمع آوری این چاه ها وجود دارد.معیشت تعداد زیادی از کشاورزان منطقه وابسته به چاه هاست اما دولت برنامه هایی برای معیشت کشاورزان پیش بینی کرده است و مردم باید با سیاست های دولت و ستاد احیای دریاچه ارومیه همراه شوند. در همین زمینه معاون اول رئیس جمهور به وزارت کشاورزی دستور داده است که کشت محصولات پر آب‌بر مثل چقندر به حداقل برسد.»

او ادامه داد:« استفاده از روش‌های نوین آبیاری و پیش‌بینی معیشت جایگزین برای کشاورزان هم از دیگر اقداماتی است که در حال برنامه ریزی برای آن هستیم. سازمان حفاظت محیط زیست با همکاری دولت ژاپن و برنامه عمران ملل متحد ، مطالعاتی راتدوین و ارائه کرده است. در این برنامه ،نتیجه گیری شده که اجرای تمهیداتی می تواند۱۷ درصد از مصرف آب کشاورزی را در ۲۰۰ روستای حاشیه دریاچه ارومیه کاهش و راندمان کشاورزی را افزایش دهد. گسترش این مطالعات پایلوت در کل حوضه دریاچه ارومیه و حوضه های آبخیز دریاچه ارومیه به خوبی مدیریت شود، با همکاری مردم و سمن‌های محلی طی برنامه ۵، ۶ ساله امیدوار به احیاء دریاچه ارومیه هستیم.»

جزئیات میزان بارش در حوضه آبریز دریاچه ارومیه

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: