شیعه نیوز | استاد برجسته درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم گفت: وقتی یک روحانی در شهر یا روستایی مستقر شد، تنها به نماز جماعت و منبر رفتن اکتفا نکند، بلکه باید با مردم ارتباط بگیرد و بداند که مردم چه خصوصیاتی دارند و تمایلات جوانها در آن محل چیست!
به گزارش «شیعه نیوز»، خبر سخنرانی آیت الله علوی بروجردی در درس خارج فقه که ۱۱ بهمن ماه ایراد کرد، به شرح زیر است:
«آیت الله علوی بروجردی در ابتدای جلسه درس خارج مورخ چهارشنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۲ خود که به شرح نهج البلاغه می پردازند، بیان داشت: در کلمات نورانی وجود مقدس امیرالمؤمنین صلوات الله و سلامه علیه در اوصاف متقین هست که «ولَا يُضِيعُ مَا اسْتُحْفِظَ» کسی که ادعای تقوا دارد باید به مواردی ملتزم باشد که یکی از آنها این است که انسان با تقوا، آنچه را که حفظ و نگهداریش را از او خواسته اند، ضایع نمی کند بدین معنا که انسان باید در مسیر حق، از همه ی فرصت های ممکن بهره برداری نماید.
وی در توصیه ای به طلاب و روحانیون مستقر، گفت: وقتی یک روحانی در شهر یا روستایی مستقر شد، تنها به نماز جماعت و منبر رفتن اکتفا نکند، بلکه باید با مردم ارتباط بگیرد و بداند که مردم چه خصوصیاتی دارند و تمایلات جوانها در آن محل چیست! روحانیت باید با مردم رفاقت کند تا مردم و جوانها نیز آنها را از خودشان بدانند، همانطور که رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم نیز با اینکه مقام رسالت داشت، اما در مسجد می نشست و با مردم عادی گفتگو می کرد.
وی اظهار داشت: طلاب و روحانیون باید زبان جوانها را بفهمند تا بتوانند با آنها ارتباط بگیرند، شاید یک جوانی از روی امتحان و با حالت تمسخر نیز سوالی مطرح کند، ولی روحانی نباید با تندی جواب چنین شخصی را حتی بدهد، بلکه باید روحیات او را درک کرده و متناسب با روحیات او پاسخ دهد.
وی ادامه داد: باید زمان و وقت زیادی را صرف شناخت روحیه افراد خصوصا جوانان نمود و با جوانان دوست و رفیق شد تا بتوان در آنها تاثیر گذاشت، از همین رو بزرگان ما توصیه می کردند که طلبه ها کتاب های روانشناسی نیز باید مطالعه نمایند.
آیت الله علوی بروجردی بیان داشت: « ولَا يُضِيعُ مَا اسْتُحْفِظَ » بدین معناست که باید در شأن و حد خود از تمامی فرصت های ممکن، بهره برداری کنیم و تقوا، این است که انسان هیچ فرصت ممکنی را از دست ندهد و از همه ی فرصت ها، حداکثر بهره را ببرد؛ تقوا فقط این نیست که گناه نکنیم و آدم خوبی باشیم و واجبات و مستحبات را انجام دهیم، بلکه اینها ابزار و اسباب تقواست!»