شیعه نیوز | بسیاری از آمریکاییهای عربتبار و مسلمان معتقدند رئیسجمهور این کشور جو بایدن به رای آنها در سال 2020 که کمک شایانی در پیروزی وی داشت، خیانت کرده است.
به گزارش «شیعه نیوز»، «بایدن به دلیل همدستی و مشارکتش در نسلکشی فلسطینیان غزه صلاحیت رای من را ندارد. به او رای نمیدهم» خالد تورانی ۵۷ ساله مشاور مستقر در میشیگان و رئیس جنبش مسلمانان آمریکایی موسوم به «ترک بایدن» در این ایالت، این اظهارات را در گفتوگو با سیانان بیان کرد.
بسیاری از آمریکاییهای عربتبار و رایدهندگان مسلمان این کشور به این شبکه آمریکایی گفتهاند به دلیل حمایت بی چون و چرای جو بایدن از اسرائیل و عدم درخواست برای آتشبس دائم در غزه، به کارزار انتخاب مجدد او برای یک دوره چهار ساله دیگر ریاستجمهوری رای نخواهند داد.
این در حالی است که حدود ۱۰ ماه تا روز انتخابات در آمریکا، بسیاری از کارشناسان با توجه به نتایج تاکنون انتخابات مقدماتی حزب جمهوریخواه، صعود ترامپ از این حزب و احتمال رقابت مجدد او با بایدن در یک انتخابات تنگاتنگ و دشوار را بسیار محتمل میدانند. در انتخابات نوامبر ۲۰۲۰ آمریکا، بایدن حمایت چند مقام برجسته مسلمان آمریکایی و رهبران جوامع مسلمان را دارا بود، اما این بار بسیاری از آنها بدبین و عصبانی هستند.
خشم آمریکاییها از حمایت بایدن از تداوم جنگ غزه و آتش زدن پرچم ایالات متحده در اعتراضات نیویورک
آریانا ۲۷ ساله تولیدکننده محتوا در کالیفرنیا در بیان حس خود گفت «احساس میکنم به عنوان یک رایدهنده مسلمان مورد سوءاستفاده قرار گرفتهام. بایدن از افرادی مثل من استفاده کرد تا انتخاب شود».
به طور کلی، تعداد آمریکاییهای خاورمیانهایتبار یا مسلمان این کشور زیاد نیست و بر اساس سرشماری سال ۲۰۲۰، ۳.۵ میلیون معادل حدود یک درصد از کل جمعیت ایالات متحده با نزدیک به ۳۳۵ میلیون شهروند است. اما نتیجه انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ میتواند در چند ایالت کلیدی که در آن آمریکاییهای اصالتاً خاورمیانهای و مسلمان متمرکز شدهاند، مانند میشیگان، ویرجینیا، جورجیا، پنسیلوانیا و آریزونا مشخص شود.
سخنگوی کارزار انتخاباتی بایدن معقتد است «از آنجایی که جمهوریخواهان مگا (آمریکا را دوباره باعظمت کنیم-شعار انتخاباتی ترامپ) به مانورهای آشکارا اسلامهراسانه ادامه میدهند، مخاطرات (برای کارزار بایدن) نمیتواند تأثیرگذارتر نسبت به انتخابات قبل باشد».
اما در طرف دیگر، کارشناسان هشدار میدهند خطرات برای دموکراتها فراتر از رایدهندگان عرب و مسلمان است و «در تظاهراتهای سراسر آمریکا در حمایت از غزه، جوانان آمریکایی، سیاهپوستان و یهودیان این کشور به مسلمانان آمریکایی پیوستند».
تحلیلگر سیاست و کارشناس ارشد مرکز عرب در واشنگتن یوسف منیر معتقد است بایدن با تغییر سیاستش در قبال اسرائیل و جنگ غزه هنوز فرصت تعامل با این رایدهندگان را دارد، «هرچند این کار آسان نیست زیرا برای مسلمانان سخت است آنچه را که شاهدش بودهاند، فراموش کنند».