شیعه نیوز| وزیر آموزش و پرورش از تغییر کتب درسی متناسب با جنسیت دختران و پسران خبر داد!
به گزارش «شیعه نیوز»، رضامراد صحرایی در آیین اختتامیه جشنواره ملی بهیندخت، اظهار کرد: سند تحول بنیادین میگوید باید کتب درسی را متناسب با جنسیت دختران و پسران متفاوت کنیم و باید فرهنگ حیا را در سراسر جامعه نهادینه کنیم.
وزیر آموزش و پرورش در بخش دیگر سخنان خود به وجود سه دیدگاه در جهان درخصوص زنان اشاره و تصریح کرد: دیدگاه اول زن و دختر را در حاشیه میبیند، عموما نقشی به آن نمیدهد که در کلام رهبری این دیدگاه به دیدگاه شرقی معروف است. دیدگاه دوم زن را فعال اما ابزار میبیند و در این دیدگاه جنسیت زن بر انسانیت او برتری پیدا کرده و مایه انحطاط زن شده است. این دیدگاه فمنیسم بود که در واقع پاسخ به ظلم زیادی بود که مردان به زنان روا میداشتند اما منحرف شد.
وی درباره دیدگاه سوم نسبت به زن نیز توضیح داد: این ددیگاه خانواده را مهم تر میداند، زن را نه در حاشیه و نه ابزار میداند بلکه دختر و خانواده را در متن جامعه میبیند. دیدگاه اسلام است که خانواده را مهمتر از هر عنصر دیگری در تربیت جامعه میشناسد و در آن زن هم فعال، هم نجیب و هم عفیف است. این دیدگاه تحول را از خانواده و سنگر خانواده رقم میزند. این دیدگاه با ظهور انقلاب اسلامی احیاء شده است.
صحرایی با بیان اینکه امروز دختر داشتن برای خانوادهها مایه برکت تلفقی میشود و اسلام میگوید دختر رحمت و پسر ولی نعمت است، افزود: غرب با ظهور انقلاب اسلامی و انتشار دیدگاه اسلامی ما درباره زن، به تمام معنا رسوا شد. پس از انقلاب، دختران و زنان بی آنکه ابزار شده و شان آنها زیر سوال رفته باشد به متن اداری جامعه آمدند؛ این پیام مهم و خطرناکی برای غرب بود.
از این جهت که گروهی به دنبال استفاده ابزاری از نجابت و طراوت زنان و دختران بودند و هستند اما در دیدگاه اسلامی ما زن تا جایی پیش میرود که امام خمینی وقتی به خانمش نامه میداد از لفظ تصدقت استفاده میکرد.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: این نگاه به زن و دختر در کشور ما حقیقتا یک سرمایه بزرگ است. حضور ۸ میلیون دانش آموز دختر در سراسر کشور که تقریبا نیمی از دانش آموزان ما را تشکیل میدهند و بالغ بر ۵۵۰ هزار معلم خانم در سراسر کشور نشان میدهد که این کشور مادران نجیب و مهربان برای آینده تربیت میکند. مادران آینده در حال تربیت هستند.
وی همچنین درباره آمار حضور زنان در دانشگاه فرهنگیان توضیح داد: نیمی از دانشجو معلمان ما در سراسر کشور خانم ها هستند. بیش از ۳۰۰۰ معلم داریم که با ایل کوچ میکنند و خانمهایی در این بین هستند که با ایل و خانواده کوچ میکنند تا فرزندان این کشور را تربیت کنند. جایی که هیچ کسی نیست، این معلمان حضور دارند.
صحرایی با اشاره به توجه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به مساله زن و خانواده بیان کرد: این سند نظام تعلیم و تربیت ما است. گرچه وضعیت مدارس و دانش آموزان ما نسبت به کشورهای دیگر به مراتب بهتر است اما آنچه انقلاب از ما میخواهد خیلی فراتر از آن است. خانواده باید از طریق مدرسه آموزش ببیند. بالغ بر ۱۲۰ هزار مدرسه در کشور وجود دارد و نظام تربیت ما باید از مدرسهها متحول شود. اگر ما هر آرزوی خوبی برای کشور داریم باید بذر آن در مدرسه بیافشانیم.
وی افزود: حتی اگر میخواهیم سواد جدید با مفاهیم نوین به خانواده دهیم باید از مدرسه این را انجام دهیم. مدرسه قوی است که ایران قوی را میسازد. قریب به دو سوم یا سه چهارم کارمندان شاغل زن کشور در آموزش و پرورش هستند. ما باید برای امور زنان و خانواده آموزش و پرورش و انجمن اولیاء و مربیان سازمان مستقل و قوی و ملی طراحی کنیم تا نقش آنها را به خوبی در جامعه نشان دهیم. بدین منظور در تلاش برای ارتقای این جایگاه هستیم.
در بخش دیگر این برنامه، عاطفه سادات مدبرنژاد مشاور امور زنان وزیر آموزش و پرورش درباره جزئیات جشنواره بهیندخت توضیح داد: از اردیبهشت امسال این جشنواره با هدف پرورش هویت اسلامی ـ ایرانی از طریق شناسایی و کشف استعدادها و تواناییهای دختران ایران در ۹ محور و در مقاطع ابتدایی، متوسطه اول، متوسطه دوم و دختران دانشجو معلم راه اندازی شد.
وی درباره محورهای این جشنواره در مقاطع مختلف افزود: در مقطع ابتدایی محور نقاشی با موضوع آزاد، خطاطی با موضوع باب ششم گلستان سعدی، در مقطع متوسطه اول و دانشجو معلمها محور تولید پادکست با موضوع من به دختر بودنم افتخار میکنم و عکس نوشته با موضوع دختران دانش آموز شهیده انتخاب شده بود.
مدبر نژاد ادامه داد: در متوسطه دوم در راستای شعار سال یعنی مهار تورم و رشد تولید، اولین محور کارآفرینی، محور بعدی تولید ویدئوکست در موضوع اهمیت خانه و مدرسه و اتفاقات خوبی که در خانه و مدرسه رقم میخورد، مد نظر قرار گرفت. در نهایت در بین دانشجو معلمان نیز محورهای تولید ویدئو و کلیپ و ارسال آثار در موضوع نقش دختران در جامعه و خانواده با تاکید بر سبک زندگی اسلامی و ایرانی انتخاب شد.
به گفته مشاور امور زنان وزیر آموزش و پرورش، از سراسر کشور ۱۴۲۷ اثر برای شرکت در این جشنواره به دبیرخانه جشنواره بهیندخت ارسال شده است که از این بین، بهترینها انتخاب شدند.
تعهد ۱۰ ساله پذیرفته شدگان وزارت آموزش و پرورش برداشته شد
ایرنا نوشت: یکی از شهروندان اردیبهشت ماه با ارایه شکایتی به دیوان عدالت اداری این نکته را مطرح کرده بود که در قانون الحاق یک ماده به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش مصوب ۱۳۹۷ هیچ گونه تعهدی بابت تبدیل وضعیت نیروهای حقالتدریس به پیمانی عنوان نشده بود اما در آیین نامه اجرایی آن بحث تعهد محضری مستخدمین مطرح شده است.
در آییننامه اجرایی بند ۲ قانون مذکور آمده است: استخدام مشمولین پذیرفته شده موضوع این آییننامه در سقف ظرفیت تخصیصی (مجوز استخدام) سالیانه توسط سازمان و اعتبارات تخصیص یافته در قانون بودجه سالانه، با شرایط به کارگیری در مناطق کمتر توسعه یافته و بر اساس نیاز مناطق آموزش و پرورش استان با تشخیص آموزش و پرورش مبتنی بر رشته و دوره تحصیلی، جنسیت و با توجه به سنوات خدمت و مطابق شیوهنامهای که توسط وزارت ظرف سه ماه تهیه و ابلاغ میشود، صورت میپذیرد. نقل و انتقال این افراد قبل از ۱۰ سال امکانپذیر نیست.
هیأت عمومی دیوان عدالت اداری در این زمینه چنین رای داده است: در قوانین و مقررات عمومی کشور از جمله قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب سال ۱۳۸۶ و آییننامه استخدام پیمانی مصوب سال ۱۳۶۸ هیأت وزیران شرطی مبنی بر ارائه تعهد محضری جهت خدمت در محل مورد تقاضا پیشبینی نشده و براساس قوانین و مقررات مذکور، حق انتقال و جابجایی کارمندان رسمی و پیمانی به رسمیت شناخته شده و مدت اشتغال کارمندان پیمانی ممکن است کمتر از ده سال باشد که در این صورت اساساً اشتغال اشخاص به مدت ده سال امکانپذیر نخواهد بود.
بر اساس رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری، بر اساس آرای متعدد هیأت عمومی این هیات، شرط ارائه تعهد محضری برای عدم تقاضای انتقال در مدت معین پس از شروع به خدمت خلاف قانون تشخیص و ابطال شده است و در نتیجه وضع شرط ارائه تعهد کتبی مبنی بر ۱۰ سال خدمت در محل جغرافیایی مورد تقاضا توسط داوطلب پذیرفتهشده مندرج در مقرره مورد شکایت عملاً منتج به عدم برخورداری از امکان انتقال در مدت معین پس از شروع به خدمت خواهد شد.
اعضای هیات عمومی دیوان عدالت اداری تاکید کردند: «وضع قواعد آمره در باب شرایط استخدام افراد در واحدهای دولتی و عمومی از وظایف و اختیارات قوه مقننه یا مأذون از قبل قانونگذار است» بر این اساس حکم مقرر در بند ۶/۳ شیوهنامه شماره ۱۶۰۱۵۰ مورخ ۱۳۹۸/۹/۲ وزارت آموزش و پرورش که متضمن اخذ تعهد ۱۰ ساله محضری مبنی بر عدم ارائه درخواست انتقال و جابجایی از پذیرفتهشدگان آزمون استخدام پیمانی است، خارج از حدود اختیار مرجع وضعکننده آن بوده و مستند به بند ۱ ماده ۱۲ و ماده ۸۸ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ ابطال میشود.
رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری با امضای مهدی دربین معاون قضایی دیوان به دستگاه قضایی ابلاغ شده است.