۰

تجارت قبر در بهشت‌ زهرا | قیمت از ۴ تا ۱۱۵ میلیون تومان !

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) با اشاره به قیمت قبور در بهشت زهرا(س) گفت: قیمت قبور در ۳ ناحیه یک، دو و سه متفاوت است و کف قیمت از ۴ میلیون و ۳۰۰ تا ۱۱۵ میلیون تومان برای سه طبقه قبر خواهد بود.
کد خبر: ۲۸۴۵۲۲
۱۷:۰۱ - ۰۴ آبان ۱۴۰۲

تجارت قبر در بهشت‌ زهرا | قیمت از ۴ تا ۱۱۵ میلیون تومان !

شیعه نیوز - جواد تاجیک؛ مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) در نشست خبری صبح امروز خود که در سالن همایش گلزار شهدا برگزار شد، به رویکردها و اقدامات انجام شده از سوی سازمان بهشت زهرا(س) در طی یک سال گذشته اشاره و اظهار کرد: بهشت هزار در سال 1349 احداث و فعالیت خود را آغاز کرده و تاکنون 2 میلیون نفر در بهشت زهرا دفن شده‌اند.

به گزارش «شیعه نیوز»، وی با اشاره به اینکه موضوع آرامستان‌ها جزو وظایف شهرداری‌ها محسوب می‌شود، تصریح کرد: با توجه به اینکه حدود 53 سال از فعالیت سازمان بهشت زهرا(س) می‌گذرد، این مجموعه دچار فرسودگی شده است. همچنین از سوی دیگر، ظرفیت دفن در این محل نیز رو به اتمام قرار دارد.

تاجیک در ارتباط با قیمت قبور در بهشت زهرا گفت: قیمت قبور در نواحی یک، 2 و 3 متفاوت است؛ البته نرخ دریافتی برای فروش قبور بر اساس نرخ مصوب شورای شهر تهران است که هر ساله به تصویب می‌رسد و بهشت زهرا(س) موظف به انجام آن است.

وی گفت: در حال حاضر قیمت دفن در قطعات روز (قطعاتی که در روز اموات را دفن می‌کنند) برای یک طبقه بدون هزینه و رایگان خواهد بود، اما در صورتی که خانواده متوفی درخواست دو طبقه دیگر را داشته باشند باید برای هر طبقه 4 میلیون و 300 هزار تومان پرداخت کنند.

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) افزود: همچنین تمهیداتی انجام شده که خانواده‌ها در یک فاصله زمانی 3 الی 4 ماهه، قیمت اشاره شده را به حساب بهشت زهرا(س) واریز کنند.

تاجیک تصریح کرد: در قطعات ناحیه 3 (قطعات قدیمی، 10 الی 12 ساله)، قیمت 3 طبقه، 45 میلیون تومان خواهد بود و در ناحیه دو که حدود 24 سال از عمر آن می‌گذرد و اوایل دهه 80 احداث شده قیمت 3 طبقه، 75 میلیون تومان خواهد بود. در ناحیه یک بهشت زهرا(س) نیز قیمت قبر 3 طبقه 115 میلیون محاسبه خواهد شد.

وی همچنین با تأیید فضای دلالی در بهشت زهرا(س) تصریح کرد: ما این موضوع را رد نمی‌کنیم و از گذشته این مسئله وجود داشته با تلاش‌ها و برگزاری کلاس‌های آموزشی بنا داریم این مشکل را نیز برطرف کنیم.

تاجیک گفت: اوایل امسال با دلالی در خصوص خرید و فروش قبر از سوی برخی کارکنان بهشت زهرا(س) روبرو شدیم که این موضوع توسط عوامل ما شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شدند.

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) در پاسخ به این پرسش که آیا در بهشت زهرا قبر 4 طبقه وجود دارد گفت: به هیچ عنوان این نوع قبرها در بهشت زهرا وجود ندارد.

وی در خصوص فعالیت مباشرین در بهشت زهرا گفت: مباشرین هم‌اکنون نیز در بهشت زهرا فعالیت هستند.

وی در ادامه به فعالیت پایانه مرکزی آمبولانس بهشت زهرا اشاره کرد و افزود: این سامانه هم‌اکنون در چهارراه ولی‌عصر(عج) فعال است و ما بنا داریم در 4 پهنه فعالیت این پایانه‌ها را توسعه دهیم.

تاجیک با بیان اینکه سازمان بهشت زهرا 3 دسته آمبولانس دارد: یک بخش از این آمبولانس‌ها شخصی هستند که متوفیان را به بهشت زهرا منتقل می‌کنند، دسته دوم آمبولانس‌هایی هستند که متوفقان را به قطعات حمل و دسته سوم آمبولانس‌هایی هستند که متوفیان را به شهرستان‌ها منتقل می‌کند.

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) ادامه داد: یکی از برنامه‌های سازمان بهشت زهرا نوسازی آمبولانس‌های شهری است که در همین ارتباط به‌زودی 15 دستگاه آمبولانس خریداری و وارد خدمت‌رسانی خواهد شد تا بتوانیم سرعت رسیدن آمبولانس‌ها را افزایش بدهیم و این کار در راستای رضایت شهروندان خواهد بود.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا در حال حاضر پیش‌فروش قبر وجود دارد یا خیر گفت: اصطلاحی که شهروندان استفاده می‌کنند پیش‌خرید قبر است و در حال حاضر نیز پیش‌فروش در بهشت زهرا همانطور که از گذشته وجود داشته ادامه دارد و در نواحی یک، دو و سه پیش فروش قبر انجام می‌شود.

وی گفت: نکته‌ای که وجود دارد بر اساس مصوبه شورا پیش‌فروش قبر 30 درصد نسبت به فروش قبر در روز افزایش خواهد داشت.

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) با اشاره به اینکه باید برای فرسودگی و ایجاد ظرفیت دفن اموات تصمیماتی اتخاذ شود گفت: در همین ارتباط در 3 نقطه مکان‌یابی در حال انجام است و ان‌شاءالله سال آینده 3 آرامستان جدید به پایتخت افزوده خواهد شد.

تاجیک با اشاره به اینکه بهشت زهرا دارای 3 ناحیه برای دفن اموات است، تصریح کرد: بهشت زهرا حدود 200 قطعه دارد که قطعات قدیمی از سال 49 فعال شده‌اند و قطعات 200 به بالا از اوایل دهه 80 و از اوایل دهه 90 نیز ناحیه 3 با قطعات 300 به بالا احداث شده است.

وی با اشاره به سن سالمندی و پیر شدن جمعیت در کشور و به‌ویژه در تهران افزود: در این ارتباط باید تدابیر لازم برای ایجاد آرامستان جدید انجام شود که این موضوع در این دوره از مدیریت شهری مورد توجه قرار گرفته است و همانطور که گفته شد در 3 قسمت جنوب شرق، شمال غرب و شمال شرق جانمایی‌هایی انجام شده است که تا مرحله نهایی از نام بردن این مکان‌ها خودداری خواهیم کرد و در زمان مشخص این مکان‌ها را اعلام خواهیم کرد.

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) با بیان اینکه در گذشته نیز شهرداران وقت تهران زحمات زیادی برای احداث آرامستان در شهر تهران انجام دادند، گفت: اما هیچ‌کدام از این برنامه‌ها به مرحله اجرا نرسیده است و همانطور که اعلام کردم می‌خواهیم در این دوره از مدیریت شهری آرامستان‌های جدید در سطح شهر تهران را تعیین تکلیف کنیم.

تاجیک ادامه داد: با راه‌اندازی 3 آرامستان جدید در تهران تعداد آرامستان‌های سطح شهر تهران به 4 آرامستان خواهد رسید و با توجه به توزیع جغرافیایی و احداث آرامستان‌های جدید در سه نقطه دسترسی مراجعه‌کنندگان نیز به این محدوده‌ها به مراتب آسان‌تر خواهد بود.

وی با تاکید مجدد بر این اینکه 3 آرامستان جدید در نیمه اول سال 1403 به نتیجه خواهد رسید، گفت: ان‌شاءالله با کمک شورای شهر تهران، استانداری تهران و سایر دستگاه‌ها آرامستان‌های جدید تعیین تکلیف خواهد شد.

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) به یکی دیگر از اقدامات انجام شده از سوی این دوره از مدیریت این سازمان اشاره کرد و گفت: یکی از بزرگترین کارها در این دوره از مدیریت سازمان بهشت زهرا بهسازی و مرمت قبور شهداست که این کار نیز در حال حاضر در قطعه 50 گلزار شهدا آغاز شده است.

تاجیک با اطمینان خاطر به خانواده‌های شهدا در ارتباط مرمت و بازسازی قبور شهدا تصریح کرد: به هیچ عنوان حجله‌ها و سنگ‌های شهدا عوض نخواهند شد و ما تنها به مرمت و بهسازی مسیر قبور شهدا اقدام خواهیم کرد.

وی در خصوص انتخاب قطعه 50 گلزار شهدا در قالب بهسازی و مرمت قبول شهدا گفت: با توجه به نابسامانی شدید در این محدوده تصمیم گرفته شد بهسازی و مرمت در ابتدا از این قبور آغاز شود و ان‌شاءالله طی برنامه‌ریزی انجام شده 10 قطعه قبور شهدا تا پایان سال آینده مرمت و بازسازی خواهند شد.

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا با اشاره به رعایت اصول و موارد در قالب مرمت و بازسازی گلزار شهدا گفت: رهبر معظم انقلاب در سال 97 و همزمان با دهه فجر در بهشت زهرا و در گلزار شهدا حضور پیدا کردند و در آن زمان به موضوع یکسان‌سازی اشاره کردند. موضوعی که در آن مقطع در برخی از شهرها انجام می‌شد و مقام معظم رهبری نسبت به این موضوع و فرایند یکسان‌سازی گلایه‌هایی را مطرح کردند که نباید این کار انجام بپذیرد و گلزار شهدا به همین شکل با حجله و سنگ قبر حفظ شود.

تاجیک گفت: در این دوره از مدیریت شهری تلاش‌های ما بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری بوده به طوری که چارچوب‌ها و اصول کار برای مرمت و بهسازی گلزار شهدا مورد توجه قرار گرفته است و این کار با دقت نظر عملیاتی و اجرایی شده است و ملاحظات نیز از جمله نگه‌داشتن حجله‌ها و سنگ‌های قبور شهدا مورد توجه قرار گرفته است و مرمت و بهسازی قبور شهدا با رعایت موارد اشاره شده عملیاتی و اجرا شده است.

وی با اشاره به موضوع بهسازی و مرمت گلزار شهدا تصریح کرد: در گذشته مطالعاتی در این حوزه انجام شده بود و ما نیز از مجموعه‌ای دعوت به همکاری کردیم و مشاوره‌هایی نیز اخذ کرده‌ایم و در قالب مرمت و بهسازی قبور شهدا قرار نیست ما در قبور شهدا چیزی بسازیم و بنا داریم تنها مسیر دسترسی خانواده‌ها به قبور شهدا را تسهیل کنیم و صرفا فضایی که وجود دارد مناسب‌سازی خواهد شد و سنگ قبور شهدا و حجله آنها دست نخورده خواهد بود.

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) به موضوع سایبان‌های گلزار شهدا اشاره کرد و افزود: در این ارتباط بنا داریم سایبان‌ها را به شکل مناسب‌تری داشته باشیم و تمام این کارها در راستای رضایت خانواده شهدا انجام خواهد شد.

تاجیک ادامه داد: هر سنگ و به هر شکلی که در گلزار شهدا وجود داشته باشد حفظ خواهد شد. ضمن اینکه برخی از سنگ‌های قبور شهدا بالای سقف مجاز هستند که در این ارتباط نیز حتما با خانواده‌ها مذاکرات و صحبت‌هایی خواهیم کرد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا تمهیداتی نیز برای نشستن و نصب نیمکت برای خانواده معظم شهدا در قبول گلزار شهدا پیش‌بینی خواهید کرد گفت: در حال حاضر برخی از خانواده‌ها نیمکت‌هایی را در برخی از قسمت‌های قبور شهدا نصب کرده اند که این موضوع باعث ایجاد مشکل در تردد افراد می‌شود که این نیمکت‌ها در قالب مرمت و بازسازی حذف شدند اما بنا داریم در قالب مبلمان شهری نیمکت‌های شهری را در مکان‌های مشخص و معین برای تسهیل و راحتی خانواده‌های معظم شهدا نصب بکنیم.

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) در پاسخ به این پرسش که آیا اجرای طرح مرمت و بهسازی قبور شهدا مورد استقبال خانواده‌های معظم شهدا قرار گرفته یا خیر گفت: در این ارتباط نیز برخی از خانواده‌ها رضایت دارند و برخی‌ها نیز گلایه‌هایی دارند اما ما اعتقاد داریم این طرح طرح قابل قبول و کار منطقی است و آن را اجرا می‌کنیم چرا که می‌تواند اثرات خوبی را در پی داشته باشد.

وی همچنین با انتقاد از برخی عکس‌ها و اخبار منتشر شده در فرآیند بهسازی و مرمت قبور شهدا گفت: در این مدت نیز در حین کار کردن عوامل عکس‌هایی منتشر شده و عنوان کردند که نخاله در قبور شهدا وجود دارد اما به هر ترتیب یک کار عمرانی زمان می‌برد و ما نیز همانطور که گفتیم طرح بهسازی و مرمت را ادامه خواهیم داد.

تاجیک افزود: پس از مرمت و بهسازی قطعه 50، قطعه 53 ادامه خواهد داشت و این فرآیند ادامه خواهد داشت و بنا داریم کمتر از یک سال طرح مرمت و بهسازی قبور شهدا را به پایان برسانیم.

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) گفت: مقام معظم رهبری در سال 1401 در گلزار شهدا (قطعه 50) حضور پیدا کردند و انجام مرمت و بهسازی قبور شهدا در این قطعه را با رعایت اصول اشاره شده تاکید کردند و رهبری تاکید کردند که این کار با رعایت اصول و چارچوب‌ها انجام بشود و حجله‌ها و سنگ قبور شهدا حفظ بشوند و از طرفی همراهی خانواده شهدا نیز در این طرح وجود داشته باشد و در واقع عکس و آثار شهید در این طرح حفظ شود.

وی ادامه داد: در ارتباط با مرمت و بهسازی قبور شهدا دو اطلاعیه شورای عالی انقلاب فرهنگی به بنیاد شهید و شهرداری تهران وجود دارد که در ارتباط با مرمت و بهسازی قبور شهدا با رعایت اصول و چهارچوب‌ها است که این موارد نیز مورد توجه قرار گرفته است.

تاجیک با اشاره به اینکه همزمان با بهسازی قبور شهدا در قطعه 50، احداث صحن امام روح‌الله نیز در جوار این قطعه در دستور کار قرار گرفته گفت: در همین ارتباط فضای مناسبی برای اقامه نماز خانواده‌ها در نظر گرفته شده و همچنین فضای پارکی برای پارک خودروهای آنها پیش بینی شده که به زودی نیز این مجموعه راه‌اندازی خواهد شد.

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) گفت: اتفاق بعدی که در دستور کار این سازمان قرار دارد اتصال فیزیکی گلزار شهدا به حرم امام خمینی است که در قالب پروژه احداث پیاده‌راه گلزار شهدا و حرم امام خمینی متصل خواهد شد.

وی ادامه داد: یکی دیگر از اقداماتی که در دستور کار سازمان بهشت زهرا قرار دارد الکترونیکی کردن خدمات عروجیان است چرا که روزانه هزاران نفر برای دفن اموات به بهشت زهرا مراجعه می‌کنند و ما بنا داریم مراجعات به بهشت زهرا را غیرحضوری کنیم به طوری که خانواده‌ها می‌توانند از زمان فوت متوفی با وارد شدن از طریق سامانه‌ای درخواست آمبولانس، انتخاب قبر و ... را انجام بدهند.

تاجیک گفت: به زودی این سامانه از طریق سازمان بهشت زهرا اعلام خواهد شد و همانطور که گفته شد خانواده متوفی می‌توانند به صورت غیرحضوری درخواست‌های خود را انجام بدهند.

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) با اشاره به یکی از دغدغه‌هایی که مورد توجه ما نیز قرار دارد بحث دریافت پول توسط برخی از کارکنان سازمان بهشت زهرا است، گفت: این سازمان حدود دو هزار نفر پرسنل به صورت مستقیم و حدود هزار نفر به صورت پیمانکار دارد و در کل سه هزار نفر در مجموعه سازمان بهشت زهرا فعالیت دارند و حتما سالم‌سازی و شفاف‌سازی کارکنان در مجموعه بهشت زهرا مد نظر ما قرار دارد و برای اینکه شائبه‌ای بوجود نیاید ما موضوع سامانه های نظارتی و تصویری خود را در بهشت زهرا تقویت کرده‌ایم و فعالیت پرسنل خود را زیر پوشش تصویری قرار داده‌ایم.

وی ادامه داد: توجیه و برگزاری کلاس‌های آموزشی برای کارکنان نیز از دیگر مواردی است که در قالب شفاف‌سازی و نظارت بر عملکرد پرسنل خود در دستور کار خود قرار داده‌ایم. همچنین مراجعه‌کنندگان به بهشت زهرا می‌توانند موارد و نکات خود را از طریق سامانه 137 و تلفن مستقیم سازمان بهشت زهرا مطرح بکنند.

تاجیک افزود: یکی دیگر از موضوعاتی که در قالب شفاف‌سازی عملکرد پرسنل خود در بهشت زهرا انجام داده‌ایم این است که به همه کارکنانی که به صورت مستقیم با مراجعه‌کنندگان ارتباط دارند اتیکت‌هایی را روی لباس‌هایشان نصب بکنند چنان که مشکلاتی وجود داشت از سوی مراجعه‌کنندگان پیگیری‌ها انجام بگیرد.

وی گفت: یکی دیگر از اقدامات که از سوی این سازمان در این دوره از مدیریت انجام شده است که بهشت زهرا متولی همه آرامستان‌های خصوصی، وقفی و آرامستان‌های امامزاده ها در تهران است. همچنین بهشت زهرا متولی مزار شهدای گمنام در تهران است به طوری که ما در هفتاد نقطه از شهر تهران مزار شهدای گمنام را داریم.

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) با اشاره به اینکه رویکرد ما نقش‌آفرینی در آرامستان‌ها، آرامستان‌های امامزاده‌ها و مزارهای شهدای گمنام است، تصریح کرد: در ارتباط با یادمان شهدای گمنام نیز با شهرداران مناطقی که در مکان‌های خود شهدای گمنام دارند رایزنی‌هایی انجام شده و با توجه به اینکه شاید یادمان شهدای گمنام در طول سال‌های گذشته فرسوده یا آسیب دیده باشد، تمهیداتی در نظر گرفته شده است تا این یادمان‌ها نوسازی و بهسازی بشوند و این کار نیز با هماهنگی بهشت زهرا و سایر سازمان‌ها انجام خواهد شد.

وی گفت: با این شرایط ازاین پس محدوده جغرافیایی سازمان بهشت زهرا تنها 600 هکتار نخواهد بود و این سازمان در آرامستان‌هایی علاوه بر آرامستان‌های جدید در تهران و گلزار شهدا در مناطق مختلف تهران و‌ آرامستان‌های امامزاده‌ها ورود خواهد داشت.

 انتهای پیام | https://www.shia-news.com/ 

منبع: TASNIM
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: