۰

ابعاد سیاسی و اقتصادی سفر بن‌فرحان به دمشق

وبگاه «العهد»، با انتشار یادداشتی نوشت: «به نظر می‌رسد عربستان سعودی برای ورق زدن دفتر جنگ سوریه جدی است و سفر وزیر خارجه سعودی به دمشق و پیش از آن استقبال ریاض از وزیر امور خارجه سوریه در همین چارچوب است».
کد خبر: ۲۷۸۵۸۹
۱۵:۵۸ - ۳۰ فروردين ۱۴۰۲

به گزارش «شیعه نیوز»، وزیر خارجه عربستان بعد از ۱۲ سال قطع رابطه با سوریه روز گذشته به دمشق سفر و با بشار اسد دیدار و گفت‌وگو کرد. این دیدار در نخستین سفر رسمی یکی از مقامات رسمی عربستان سعودی به سوریه بعد از آغاز جنگی تمام عیار علیه این کشور بود.

وبگاه «العهد»، با انتشار یادداشتی نوشت: «به نظر می‌رسد عربستان سعودی برای ورق زدن دفتر جنگ سوریه جدی است و سفر وزیر خارجه سعودی به دمشق و پیش از آن استقبال ریاض از وزیر امور خارجه سوریه در همین چارچوب است».

بنا بر این گزارش، بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه از سیاست‌های «باز و واقع‌بینانه» عربستان تمجید کرد، ترجمه این سیاست‌های جدید در صحنه، به باور ناظران، دارای دو جنبه خواهد بود: یکی؛ جنبه سیاسی که ثبات و اعتماد را افزایش می‌دهد و دیگری؛ جنبه اقتصادی که به افزایش ثبات و اعتماد منجر می‌شود که موجب جذب سرمایه گذاری و پیشرفت اقتصاد خواهد شد.

«عصام هلالی» خبرنگار صدا و سیمای ایران، می‌گوید که پس از دوازده سال وقفه ، مرحله جدیدی از روابط دمشق و ریاض آغاز شد. این تحول از منظر عربستان، نقطه‌ای به نفع سوریه و پیروزی برای آن محسوب می‌شود و این چرخش و تغییر در نحوه تعامل ریاض با دمشق، پس از توافق از سرگیری روابط جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی که به برکت و حمایت چین صورت گرفت.

به اعتقاد این کارشناس، این امر، آغاز مرحله جدیدی است که در آن عربستان سعودی تا حدودی از ایالات متحده آمریکا دور می‌شود، زیرا طی ده سال گذشته دریافته است که هیچ دستاوردی از برنامه‌های آمریکا نداشته است.

سفری که موجب جذب سرمایه می شود

از سوی دیگر، «مضر غانم» کارشناس اقتصادی می‌گوید که این ثبات سیاسی افق‌هایی را برای بهبود، چرخش واقعی چرخ اقتصاد و ثبات ارزش پول ملی می‌گشاید.

وی در گفت‌وگو با «العهد» تصریح کرد که گشایش کشورهای عربی در قبال دمشق و سفر مقامات مسئول عربی به سوریه که آخرین آن‌ها، فیصل بن فرحان که کشورش دارای وزنه سیاسی و اقتصادی است، موجب تقویت سرمایه‌‌گذاری‌های عربی و بین‌المللی در سوریه خواهد شد و موجب ظهور اقتصادی جدید غیر از اقتصاد بحرانی می‌شود.

این کارشناس و تحلیلگر اقتصادی به سخنان وزیر خارجه عربستان درباره اعتماد کشورش به توانایی سوریه و مردم آن برای غلبه بر پیامدهای جنگ و دستیابی به توسعه پایدار اشاره کرد و گفت که بن فرحان در این سفر بر حمایت کشورش از سوریه و حمایت از هر چیزی که تمامیت ارضی، امنیت و ثبات آن را حفظ کند و محیطی مناسب برای بازگشت آوارگان ایجاد کند، تاکید کرد.

غانم سپس به سخنان بن فرحان درباره ایجاد بستر مناسب برای بازگشت آوارگان وایجاد فضای مناسب برای بازگشت آوارگان اشاره کرد و گفت که این امر می‌تواند بیانگر تمایل ریاض برای مشارکت در بازسازی سوریه و پمپاژ سرمایه‌گذاری‌ها به این کشور باشد زیرا ریاض می‌داند که برقراری این ثبات به نفع همه است و بازده آن برای همه کشورهای منطقه خواهد بود و به همین دلیل باید به مرحله آتی با خوش‌بینی نگریست.

انتهای پیام

منبع: FARS NEWS
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: