به گزارش «شیعه نیوز»، پرینت حسابهای بانکیاش را نشانم میدهد و میگوید: باور میکنید خانم؛ من که این همه ادعا داشتم با یک تلفن و وعده برنده شدن،گول خوردم!
مبلغ برداشتی هر حساب را تک تک نشانم میدهد و میگوید: از این حساب ۸ میلیون، از حساب بانک «... » ۷ میلیون و از این حساب هم ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان برداشتند؛ یعنی بیانصافها حتی ۲۰۰ هزار تومان ته حسابم را هم خالی کردند.
دختر جوان با ناراحتی کاغذها را داخل پوشه جا میدهد و میگوید به نظر شما پولهایم برمیگردد؟
مرد جوان همانطور که بطری آبمیوه را دست دختر می دهد میگوید: حالا تو فکر کن بر می گردد، این حرفها را تمام کن و اینقدر حرص نخور!
از دختر می پرسم چطور این اتفاق افتاد؟ نفسی چاق میکند و همانطور که پرونده را لول کرده، در دستش می فشارد و میگوید: ظهر حدود ساعت ۲ بود تلفنی ناشناس با من تماس گرفت؛ بعد از سلام و علیک مژده برنده شدن در برنامه رادیویی را داد. اولش باور نکردم با خودم گفتم این هم از همان مدل هایی است که پلیس فتا میگوید و جریانش کلاهبرداری است اما در ادامه آن آقا چنان صحبت کرد که باورم شد.
بعد از اینکه گفتم شوخی میکنید و اینها الکی است چنان با من صحبت کرد که من قانع شدم؛ در ادامه هم به من یاد داد که چطور در تماسی که بعدا میگیرد و به طور مستقیم از رادیو پخش میشود صحبت کرده و از دریافت هدیه قرعهکشی تشکر کنم؛ حتی گفت که نباید هیچ حرف سیاسی بزنم؛ اصلا حرف سیاسی ممنوع!
دختر حرفش تمام نشده، رو به من با قیافه حق به جانب می گوید: خانم؛ خود شما بگویید اگر کسی با شما اینگونه حرف بزند باور نمیکنید؟
نگاهش میکنم صادقانه میگویم: نمیدانم؛ شاید اگر من هم در شرایط شما قرار بگیرم در تور چنین تبهکارانی بیفتم که با مهندسی اجتماعی بلدند که چطور افراد را به دام بیندازند.
از ادامه روند کلاهبرداری میپرسم؛ میگوید: آن آقایی که تماس گرفت تمام اطلاعات مرا داشت از اسم و فامیل، کدملی؛ حتی اینکه در کدام بانکها حساب دارم! به من گفت همین الان برای شما کدی میآید آن کد را برایم بخوان من هم که مسخ شده بودم و فکر میکردم با هدیه ۳۰ میلیون تومانی_ که به من مژده داده بود_ چهها خواهم کرد بدون اینکه لحظهای فکر کنم آن کد را برایش خواندم؛ در ادامه به من گفت برای دریافت هدیه ۳۰ میلیون تومانی باید پای دستگاه عابربانک بروی؛ من هم دوباره خام شدم. لباس پوشیدم و رفتم سر کوچه پای دستگاه عابربانک، دوباره با من تماس گرفت گفت کارت را وارد کن، رمز را بگو و دوباره پیامکی را که برایت میآید بخوان؛ کارت اول، کارت دوم و نهایت کارت سوم هر سه بار این کارها را انجام دادم.
میپرسم حتی یک لحظه هم شک نکردید؛ با خودتان فکر نکردید که چرا باید هر بار کارت را داخل دستگاه قرار دهید؟
با ناراحتی میگوید: چرا سر کارت آخری تردید کردم؛ اما کارت را کشیده بودم. پیامک برداشت وجه از حساب که آمد به فردی که پشت خط موبایلم بود گفتم دارید کارتم را خالی میکنید؛ اما او گفت این موقتی است و برایتان 10 میلیون تومان واریز میشود. همان موقع فهمیدم که گول خوردهام اما عملیات بانکی انجام شده بود و بعد پیامک برداشت وجه از حسابها بود که برایم می آمد... نهایتا 22 میلیون و 200 هزار تومان از حسابم خالی شد آن هم با وعده سرخرمن جایزه 30 میلیون تومانی برنده شدن در مسابقه رادیویی!
دختر جوان روسریاش را صاف میکند؛ اشک گوشه چشمانش را پاک می کند و میگوید: کارشناس پرونده سروان ... میگوید ما سریعا پیگیری میکنیم انشاءالله که دستگیر شود؛ اما همه آنهایی که اینجا میآیند میگویند امیدی نداشته باش.
پیرزنی که در صندلی روبرویی نشسته ، می گوید: ما هم با همین ترفند گول خوردیم اما برای ما از یک حسابمان برداشت کردند آن هم تمام اندوختهمان بود سرپیری.
زن میگوید به حاجآقا گفتم نکند کلاهبرداری باشد اما او باور نکرد؛ آن آقایی که تماس گرفت چنان خاممان کرد که باور کردیم واقعا در قرعهکشی همراه اول برنده شدهایم چون قبضهایمان را با این مدلهای جدید میدادیم و همیشه برایمان از این پیامکهای قرعهکشی میآمد؛ خب فکر کردیم یکبار هم ما برنده شدهایم؛ نمردهایم و بالاخره طعم برنده شدن را حس کردهایم اما زهی خیال باطل، تمام اندوختهمان را هم بردند.
پیرزن از من میپرسد خانم شما اینجا کسی را میشناسید که سفارش کنید تا به پرونده ما زودتر رسیدگی کند؟ سه هفته دیگر عید است بچهها و نوهها میآیند، رفت و آمد داریم؛ حسابمان را که از خدا بیخبران خالی کردند... از کجا بیاوریم این شب عیدی؟
با سرهنگ داود معظمیگودرزی رئیس پلیس فتا پایتخت در خصوص کلاهبرداریهای سایبری و برنده شدن های دروغین صحبت میکنم.
رئیس پلیس فتا پایتخت تصریح کرد: علیرغم اینکه بارها پلیس فتا هشدار داده یا از طریق پیامکهای ارسالی به شهروندان اعلام کردهایم که به افراد غریبه اعتماد نکرده و فریب تماسهایی مبنی بر برنده شدنها را نخورند باز هم متأسفانه شاهد هستیم که برخی شهروندان قربانی این مدل کلاهبرداریها میشوند؛ حتی افرادی که خودشان باورشان نمیشده که روزی طعمه این کلاهبرداران شده و حسابشان خالی شود.
رئیس پلیس فتا پایتخت با بیان این مطلب که کلاهبرداران سایبری به واسطه یک خط تلفن و با مهندسی اجتماعی از سادگی کاربر استفاده کرده و با جلب اعتماد، آنها را به پای دستگاه عابربانک میکشند تصریح کرد: اگرچه تعداد زیادی از پروندهها توسط مأموران پلیس فتا کشف میشود اما باید به شهروندان دوباره هشدار داد که به تماسهای ورودی اعتماد نکرده و سخنانی مبنی بر برنده شدن در قرعهکشیهای مختلف همراه اول، برنامههای تلویزیونی یا رادیویی و ... را نخورده و بدانند که در برنده شدنها نیازی به مراجعه افراد به عابربانکها نیست؛ اگر قرار است پولی واریز شود نیاز نیست که رمز کارت داده شود یا رمزی که بابت احراز هویت به فرد پیامک میشود را به فرد دیگری اعلام کرد.
وی افزود:متأسفانه در این روشها از فرد قربانی میخواهند پیامکی را که برایش به گوشی موبایل ارسال میشود برای آنها بخوانند در حالی که آن شماره کلید ورود به نرمافزارهای بانکی و کد احراز هویت است که به واسطه آن به حریم خصوصی فرد وارد شده و آن را نقض کرده و در دسترسی غیرمجاز به نرمافزارهای بانکی و حساب قربانی پیدا میکنند.
رئیس پلیس فتاپایتخت در پاسخ به دیگر پرسش فارس در این خصوص که چگونه میتوان این نوع کلاهبرداریها را پیگیری کرد،گفت: سه روش برای پیگیری این موارد وجود دارد، روش اول مراجعه به دادسرا است؛روش دوم مراجعه به دفاتر الکترونیک قضایی و روش سوم که به صورت ۲۴ ساعته در دسترس افراد قرار دارد مراجعه به مراکز فوریتهای سایبری پلیس فتا است که در تهران این مراکز به صورت ۲۴ساعته فعال بوده و همان خدمتی که در ساعت ۲ بامداد به مراجعان داده میشود همان است که در ساعت اداری انجام داده میشود.
سرهنگ معظمیگودرزی در خاتمه به شهروندان توصیه کرد: در صورت داشتن هرگونه سوال با تلفن 096380 پلیس فتا تماس بگیرند.
وی افزود:اگرچه پلیس با این شماره پاسخگوی سوالات شهروندان است اما باید گفت که بر اساس ماده 37 آئین دادرسی برای رسیدگی به برخی شکایتها نیاز به شاکی خصوصی است بنابراین باید افراد به صورت حضوری به پلیس فتا مراجعه کرده تا شکایتشان ثبت شود.
انتهای پیام