به گزارش «شیعه نیوز»، مساجد در سراسر جهان اسلام دارای معماری مشابه و متداولی هستند؛ از مناره، گنبد، طاق در معماری داخلی تا موزاییکهای منقش به آیات قرآن و شبستانهای گچکاری شده، بزرگترین مساجد قاره آفریقا اما به طور یکسانی در تمام مناطق این قاره پراکنده شده و به واسطه معماری خاصی که شامل مواد و مصالحی بومی مثل خشت و آجرهای خشتی است، شناخته میشوند.
دین اسلام در شمال آفریقا، شاخ آفریقا، منطقه ساحل و بیشتر مناطق غرب آفریقا حضور گستردهای دارد و مساجد بزرگ این قاره علاوه بر بزرگی، به دلیل معماریهای منحصر به فرد خود، توجهات را به خود جلب میکند.
این ویدئو از کانال یوتیوب ۲nacheki بزرگترین مساجد این قاره را نشان میدهد.
۱۰. مسجد جامع بزرگ جنه در شهر جنه مالی
این مسجد در قرن سیزدهم ساخته شده و بنای کنونی آن به سال ۱۹۰۷ باز میگردد. این مسجد یکی از مشهورترین بناهای دیدنی آفریقا است.
۹. مسجد ال نِیلین در شهر ام درمان سودان
این بنا در کرانههای غربی رود نیل درست روبهروی محل تلاقی دو نیل واقع شده است و در دهه ۱۹۷۰ در دوران نیمیری سودان ساخته شد.
۸. مسجد جمعه، در شهر دوربان آفریقای جنوبی
این مسجد که قدمت آن به سال ۱۸۸۱ برمیگردد، یکی از قدیمیترین و بزرگترین مسجدهای آفریقای جنوبی است که میتواند تا ۶۰۰۰ نمازگزار را در خود جای دهد.
۷. مسجد جنان ماسالیکول در شهر داکار سنگال
بزرگترین مسجد کشور سنگال با ۱۰ هزار متر مربع و با گنبدی به ارتفاع بیش از ۲۸ فوت(۸,۵ متر) است و این مسجد ظرفیت ۹۰۰۰ نمازگزار را دارد.
۶. مسجد همبستگی اسلامی در شهر موگادیشو سومالی
مسجد همبستگی اسلامی در سال ۱۹۸۷ ساخته شد و بزرگترین مسجد در شاخ آفریقا است. میتواند تا ۱۰ هزار نمازگزار را در خود جای دهد. این مسجد مشرف به اقیانوس هند نیز هست.
۵. مسجد امیر عبدالقادر در شهر قسطنطنیه الجزایر
این مسجد در الجزایر واقع و در سال ۱۹۹۴ ساخته شده است. این بنا به دلیل طراحی معماری جدید خود شناخته شده است و میتواند میزبان ۱۵ هزار نمازگزار باشد.
۴. مسجد ملی قذافی در شهر کامپالا اوگاندا
این عمارت مذهبی واقع در تپه کامپالا که نسبتاً جدید است در سال ۲۰۰۶ تکمیل شد. در واقع، این توسط معمر قذافی رهبر سابق لیبی به عنوان هدیه سفارش داده شد. در حال حاضر از آن به عنوان مسجد ملی اوگاندا یاد میشود و میتواند تا ۱۵ هزار نمازگزار را در خود جای دهد.
۳. مسجد الازهر، قاهره مصر
این بنا حدود ۸۵۰۰۰ فوت مربع(۲۵۹۰۸ متر مربع) است و ظرفیت ۲۰ هزار نمازگزار را دارد.
۲ . مسجد بزرگ شهر کوناکری گینه
این مسجد بزرگ(اعظم) که در سال ۱۹۸۲ ساخته شده است، قطعاً سزاوار این اسم است. این مسجد به عنوان چهارمین مسجد بزرگ آفریقا و بزرگترین مسجد در جنوب صحرای آفریقا شناخته میشود. این مسجد در صحن و سرای خود میتواند بیش از ۲۲ هزار نمازگزار را در خود جای دهد. این مسجد همچنین دارای یک آرامگاه است که برخی از شهروندان برجسته مانند ساموری توره (عالم اهل گینه) و سکو توری (رئیس جمهور فقید گینه) و ... را در خود جای داده است.
۱. مسجد حسن دوم، کازابلانکا، مراکش
این مسجد در سال ۱۹۹۳ ساخته شد و حدود ۹۷۰ هزار فوت مربع (۲۹۵۶۵۶ متر مربع) مساحت دارد که آن را به بزرگترین مسجد در آفریقا تبدیل میکند. این مسجد میتواند بیش از ۱۰۰ هزار نمازگزار را در خود جای دهد.