۰

قربانی شدن سلامت با تجارت مواد غذایی

مردم قرن ها از برخی مواد افزودنی مانند نمک استفاده کرده اند. با این حال ، با آمدن صنعت مدرن، سایر مواد افزودنی غذایی نیز شناسایی و معرفی شدند. این مطلب را بخوانید تا دریابید که مواد افزودنی غذایی چه تأثیراتی بر بدن شما می گذارد.
کد خبر: ۲۷۴۰۳۳
۱۱:۵۹ - ۳۰ مهر ۱۴۰۱

به گزارش «شیعه نیوز»، مواد افزودنی غذایی ترکیباتی هستند که با اهداف صنعتی به مواد غذایی اضافه می شوند.

 این مواد برای حفظ غذا یا بهبود برخی ویژگی‌های خوراکی‌ها مانند طعم، بو و بافت استفاده شده و هیچ ارزش غذایی دیگری ندارند. سازمان بهداشت جهانی مواد افزودنی غذایی را به عنوان موادی می‌شناسد که برای حفظ یا بهبود سلامتی، بافت، طراوت، عطر و طعم یا شکل ظاهری آنها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مردم قرن ها از برخی مواد افزودنی مانند نمک استفاده کرده اند. با این حال ، با آمدن صنعت مدرن، سایر مواد افزودنی غذایی نیز شناسایی و معرفی شدند. این مطلب را بخوانید تا دریابید که مواد افزودنی غذایی چه تأثیراتی بر بدن شما می گذارد.

استفاده از مواد افزودنی غذایی در اصل با نیاز به فناوری در زندگی مدرن قابل توجیه است. هدف اصلی تضمین حفظ صحیح غذاها با توجه به کیفیت غذایی آنها یا تثبیت آن است .با این وجود، شرکت‌ها این ترکیبات را اضافه می کنند تا عطر و طعم یا ظاهر برخی از محصولات جذاب‌تر و در نتیجه فروش بهتری داشته باشند.

طبقه بندی مواد افزودنی
مواد افزودنی از منابع مختلفی تهیه می شوند. برخی از آنها از سبزیجات، برخی دیگر از حیوانات و برخی نیز از مواد معدنی استخراج و گروهی هم به صورت مصنوعی تولید می شوند. امروزه صنایع غذایی از هزاران نوع از این مواد استفاده کرده که برای مقاصد خاص به مواد غذایی اضافه می شوند.

سازمان بهداشت جهانی این ترکیبات را به سه دسته بزرگ گروه بندی می کنند:

طعم دهنده ها: موادی که برای بهبود عطر و طعم اضافه می‌شوند.

آماده‌سازی آنزیم: اینها پروتئین‌های طبیعی هستند که واکنش های شیمیایی را کاتالیز کرده و نمی‌توانند در محصول غذایی نهایی وجود داشته باشند.

سایر مواد افزودنی: از اینها برای افزودن رنگ یا شیرین‌سازی استفاده می شود.



قربانی شدن سلامت با تجارت مواد غذایی

خطرات مصرف مواد افزودنی
مصرف مواد افزودنی غذایی برای سلامتی شما خطرات متعددی به همراه دارد.

اولین قدم برای ارزیابی این خطرات، شناسایی آن است. دانشمندان این مواد افزودنی را از منظر سم شناسی مورد بررسی قرار داده‌اند.

آنها پس از تجزیه و تحلیل‌های فراوان، مواد افزودنی را که فرد می تواند در طول روز مصرف کند، در ارتباط با وزن بدن بوده و فاقد خطر برای سلامتی است را تعیین و طبقه بندی می کنند.

قربانی شدن سلامت با تجارت مواد غذایی



بارزترین عوارض جانبی
مواد افزودنی غذایی می تواند باعث بروز عوارض جانبی متعددی شود .

این واکنش‌ها در دو گروه تقسیم می شوند:

واکنشهای آلرژیک: ناشی از پاسخ ایمنی بدن می‌باشد.

اخلالگرهای غدد درون‌ریز یا عصبی: وقتی است که مواد در سنتز یا آزاد شدن انتقال دهنده های عصبی در مغز دخالت می کنند.

علایم جسمی اثرات سوء افزودنی‌ها

مجموعه‌ای از تظاهرات یا بیماری‌های مرتبط با این واکنش های جانبی وجود دارد. لیست زیر تنها یک مجموعه بوده و درباره اثرات منفی این مواد کاملاً قطعی نیست.

اصلی‌ترین اثرات:
مشکلات تنفسی مانند آسم و رینیت: به طور کلی، رنگها بر روی سیستم عصبی مرکزی باعث ایجاد مشکلات فراوانی می شود.

مشکلات پوستی مانند کهیر یا درماتیت تماسی: این معضلات بیشتر مربوط به مواد نگهدارنده و رنگ ها است.

تغییر در سیستم عصبی مرکزی و سیستم غدد درون ریز و کهیر

هشدار
در اکثر قریب به اتفاق مواد غذایی که هر روز می‌خوریم و می‌خریم، افزودنی‌های غذایی وجود دارد. بنابراین، باید زمان لازم را برای بررسی مواد موجود در خریدهای روزانه خود بکار گیریم و از این طریق متوجه خواهیم شد که سازمان استانداردهای بهداشتی و تغذیه‌ای آنها را تأیید می‌کند یا خیر.

اگر فکر می‌کنید که به یک ماده غذایی حساسیت نشان داده اید‌، بهترین کار این است که یک پزشک متخصص شما را ویزیت کند.

منبع:health online

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: