۰

پارلمان بریتانیا در مورد نسل‌کُشی شیعیان هزاره تحقیق می کند

شماری از عضوهای مجلس نماینده‌گان بریتانیا در هماهنگی با گروهی از فعالان حقوق‌بشر و با هم‌کاری شورای سراسری هزاره‌های بریتانیا، در مورد وضعیت هزاره‌های افغانستان و پاکستان تحقیقات شان را آغاز کرده‌اند.
کد خبر: ۲۶۸۴۹۶
۰۹:۴۵ - ۱۶ فروردين ۱۴۰۱

به گزارش «شیعه نیوز»، شماری از عضوهای مجلس نماینده‌گان بریتانیا در هماهنگی با گروهی از فعالان حقوق‌بشر و با هم‌کاری شورای سراسری هزاره‌های بریتانیا، در مورد وضعیت هزاره‌های افغانستان و پاکستان تحقیقات شان را آغاز کرده‌اند.

این گروه در مورد نقض حقوق‌بشری و حذف سیستماتیک هزاره‌ها در این دو کشور تحقیق خواهند کرد.

این تحقیق توسط دولت بریتانیا حمایت می‌شود و قرار است این گروه، وضعیت هزاره‌ها را در افغانستان و پاکستان بررسی کرده و عامل‌های جنایت علیه این قوم را شناسایی و راه‌های کمک به آنان را از سوی کشورها و سازمان‌های جهان را پیشنهاد کند.

عضوهای تیم این تحقیق هم‌چنان در نظر دارند که مشوره‌ها و‌ توصیه‌های خود را در مورد کمک به هزاره‌ها با دولت بریتانیا و نهاد‌های بین‌المللی شریک کنند.

از سوی هم، این تصمیم پس از آن گرفته شده است که در ماه جنوری سال روان، کمیته‌ی منتخب روابط بین‌المللی و دفاع در مجلس اعیان بریتانیا، گزارشی را در مورد تصفیه‌ی قومی هزاره‌ها به نشر رساند.

در گزارش این کمیته‌ آمده است که هزاره‌ها از چندین دهه به این‌سو به‌گونه‌ی سیستماتیک مورد تبعیض قرار داشته و با توجه به گزارش‌های سازمان عفو بین‌الملل و موزیم یادبود هالوکاست و نسل‌کُشی ایالات متحده‌ی امریکا، خشونت با هزاره هم‌واره رو به افزایش است.

در آن گزارش بر حذف هزاره‌ها و مواجه‌بودن این گروه قومی با نسل‌کُشی تأکید شده بود.

در همین حال، در جریان سال گذشته‌ی میلادی، چندین مورد کشتار هزاره و کوچ‌دادن آنان از خانه و زمین‌های شان توسط نیروهای طالبان، از سوی شماری از نهادهای حقوق‌بشری جهانی به نسل‌کُشی تعبیر شده بود.

اکنون این گروه قومی در افغانستان در وضعیت به مراتب بدتری قرار دارد و با وجودی‌که طالبان مدعی اند که امنیت تمامی مردم افغانستان را تأمین کرده است؛ اما تنها در دو ماه گذشته چندین بار هزاره‌های افغانستان در مسجدها و مکان‌های تفریحی هدف حمله‌های خون‌بار قرار گرفته‌اند.

قابل ذکر است که این مهم‌ترین اقدام یک کشور خارجی در مورد خشونت‌های روان با هزاره‌ها در افغانستان و پاکستان است.

این همه در حالی‌ست که پس از مسلط شدن طالبان در افغانستان، کشورهای جهان و شهروندان کشور نگران نوع برخورد آنان با قوم‌های افغانستان هستند.

انتهای پیام

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: